FNTT tyrimas: beveik pusė milijono eurų paramos verslininkai gavo neteisėtai? | kl.lt

FNTT TYRIMAS: BEVEIK PUSĖ MILIJONO EURŲ PARAMOS VERSLININKAI GAVO NETEISĖTAI?

  • 7

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) penktadienį pranešė tirianti galimą sukčiavimą ir dokumentų klastojimą, kai galėjo būti neteisėtai įgyta beveik pusė milijono eurų paramos.

Įtarimai pareikšti penkiems asmenims. Įtariama, kad įvairių filtrų gamybos ir montavimo darbais užsiimantys asmenys nusprendė ne tik gauti Europos Sąjungos paramą, skiriamą turimai įrangai modernizuoti, bet ir pasipelnyti.

FNTT pareigūnai įtaria, kad bendrininkai suklastojo paramai gauti reikalingus dokumentus ir beveik 500 tūkst. eurų paramą gavo neteisėtai. Projekto dokumentuose įsipareigoję plėsti verslą, asmenys per dvejus metus įsigijo įvairius technologinius skaitmenizavimo ir modernizavimo įrenginius, tačiau, įtariama, dokumentuose nurodytos įrenginių kainos neatitiko realybės – buvo gerokai paaukštintos. Kainų skirtumą, įtariama, buvo ketinta pasilikti sau.

FNTT duomenimis, verslininkai siekė gauti ir dar vieną paramą, kuri buvo skiriama mažoms ir vidutinėms įmonėms, investuojančioms į kovai su COVID-19 reikalingų produktų gamybą. Tikėdamiesi gauti pinigų, bendrininkai atsakingoms institucijoms pateikė galimai melagingus dokumentus, tačiau šis bandymas gauti paramą nepavyko.

Ikiteisminį tyrimą pradėję FNTT pareigūnai Kauno apskrityje ir Vilniuje atliko 13 kratų įtariamųjų gyvenamosiose vietose, įmonėse, automobiliuose. Kratų metu buvo paimti su ikiteisminiu tyrimu susiję dokumentai, skaitmeninė technika, rasta grynųjų pinigų ir galimai nelegaliai laikomas ginklas.

Kratų metu laikinai buvo sulaikyti du asmenys, įtarimai dėl kreditinio sukčiavimo, dokumentų suklastojimo ir pasikėsinimo apgaule gauti tikslinę paramą iš viso pareikšti penkiems asmenims. Tyrimo metu laikinai apribotos nuosavybės teisės į beveik 150 tūkst. eurų vertės įtariamųjų turtą. Ikiteisminis tyrimas tęsiamas.

Griežčiausia bausmė už kreditinį sukčiavimą, kai valstybės ar ES institucijos patiria didelę žalą – laisvės atėmimas iki ketverių metų. Teismas už dokumentų klastojimą gali skirti griežčiausią bausmę – laisvės atėmimą iki trejų metų. 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

prie to paties

Ateina 2,2 milijardo eurų už naujus ES projektus, planavimas iki 2027 m. Apie 10 proc. nuo kiekvieno projekto vertės yra duodama grynais otkatų, kyšių pavidalu, pavyzdžiui, modernizuojamas universitetas, vykdoma pastatų rekonstrukcija, laimi ta firma, kuri sugebės univero vadovui įteikti grynuosius - tai ir skaičiuokite, apie 2020-250 milijonų eurų nusės kišenėse grynaisiais ir bus "įsisavinta" - bus naujų prašmatnių namų, sodybų, dvariukų atrekonstruotų, namukų regioniniuose parkuose ir lyg netyčia - reikiamų žmonių vaikučiai, anūkučiai atsidurs kur nors jaukioje valstybėje gal et ne ES narėje - "keliaus", tobulinsis, atseit studijuos, lavinsis... ir iš tiesų įsisavins tuos ES milijonus išbandydami naujas kvaišalų rūšis ir kitas susijusias pramogas... daug darbo FNTT, nes iš ES irgi tikrina - kaip čia tie stebuklai ekonominiai Lietuvoje įvyksta ir iš apie 1500 eurų į rankas algelių pilis žmonės pasistato kokioje nors saloje ir įkuria kokį tai naują SPA, nes viešbučiai LR užsilenkė//

Anonimas

juk tai ir yra verslas,ikuria imoniu paramos gavimui

apie ka ir eina kalba dar giliau FNTT tyrimais kasis

tuo daugiau ras nufyfintu milijonu -nes jie parama dalijama pagal pazintis , vien LNK gavo 60 milijonu is mokesciu moketoju kisenes ..... UZ ... KA ??? apie kitus uteletus aferiugas ,,,versliaNYkus ,, aplamai kalbet neverta...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS