G. Nausėda Kauno klinikose aplankė žiauriai sumuštą merginą | kl.lt

G. NAUSĖDA KAUNO KLINIKOSE APLANKĖ ŽIAURIAI SUMUŠTĄ MERGINĄ

  • 117

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda aplankė Kauno klinikose gydomą 17-metę jurbarkietę. Su Tauragės rajone, Skaudvilės apylinkėse žiauriai sumušta mergina G. Nausėda kalbėjosi akis į akį.

Norėjo pabendrauti asmeniškai

Išrinktasis prezidentas merginą Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) ligoninės Kauno klinikų Vaikų intensyvios terapijos skyriuje aplankė sekmadienio popietę.

„Išrinktajam prezidentui tikrai rūpėjo mūsų gydomos pacientės sveikata: jis norėjo asmeniškai pakalbėti su mergina, išklausyti jos istoriją, pažiūrėti, kaip jai sekasi. Susidarė įspūdis, kad būsimasis prezidentas norėjo labai žmogiškai pabendrauti, palaikyti gydomą merginą“, – portalui kauno.diena.lt atskleidė Kauno klinikų vadovas profesorius Renaldas Jurkevičius. Anot gydymo įstaigos vadovo, pokalbis vyko gana ilgai – apie 15-20 minučių. Saugodami privatumą, ligoninės atstovai pokalbyje nedalyvavo. Vizitas buvo suderintas tiek su medikais, tiek su nukentėjusios merginos tėčiu. Viešai apie šį apsilankymą G. Nausėda nepranešė.

Po vizito merginos palatoje, G. Nausėda jurbarkietės būklę aptarė ir su medikais. „Išrinktasis prezidentas domėjosi, kas laukia mūsų pacientės, kokios gali būti pasekmės, teiravosi, ar nereikia pagalbos. Jo prašymu ir pirmadienį, ir šiandien po atliktos operacijos teikėme informaciją apie merginos būklę, – sakė pašnekovas. – Džiaugiamės, kad taip rūpinamasi į nelaimę patekusiu žmogumi ir nesiekiama dirbtinio viešumo. Tai mane labai maloniai nustebino.“

Portalas jau rašė, kad antradienį žiauriai sumuštai nepilnametei buvo atlikta žandikaulio operacija. Kauno klinikų vadovas tikino, kad ilgai trukusi operacija pavyko. „Atlikti operaciją nebuvo lengva, tačiau pavyko viskas, ką chirurgai buvo suplanavę. Tikimės, kad mergina dar savaitę gydysis Kauno klinikose, o vėliau ji jus išrašyta“, – geromis žiniomis dalijosi prof. R. Jurkevičius.

Merginos būklė

Sulaužytą apatinį žandikaulį Kauno klinikų medikai žadėjo operuoti pirmadienį, tačiau gydymą perkėlė į antradienį. Šiek tiek po pietų mergina buvo parvežta į palatą. Jurbarkietės tėtis tikisi, jog operacija pavyko.

„Lyg viskas gerai praėjo, gydytojas nieko nesakė. Dar ji po narkozės neatsigavo, manoma, kad turėtų pabusti apie 17 val., nes tik apie 13 val. parvežė iš operacinės, o reikėjo stiprios narkozės. Bendrai jos būklė buvo pagerėjusi, dabar bus matyti, kaip jausis po operacijos. Tikėkimės, kad nebus komplikacijų“, – portalui kauno.diena.lt sakė žiauriai sumuštos mergaitės tėtis Dainius.

Jis informavo, kad prieš operaciją šiek tiek bendravo su dukra, jos savijauta buvo pagerėjusi, lyg nesimatė požymių, kad būklė prastėtų.

Bendrai jos būklė buvo pagerėjusi, dabar bus matyti, kaip jausis po operacijos.

Pasiteiravome, kaip jo paties sveikata, ar visuose šiuose skaudžiuose įvykiuose nepamiršo savęs. Vyras tikino, kad dabar svarbiausia dukros sveikata, o jam išgyventi šį sunkų laikotarpį padeda didelis žmonių palaikymas. „Tikrai labai jaučiasi palaikymas, tai padeda. Dabar ne į savo sveikatą reikia žiūrėti, dukters svarbiausia, savo spėsiu pažiūrėti. Gyvenu ligoninėje“, – kalbėjo Dainius.

Kauno klinikų Vaikų intensyviosios terapijos skyriaus vadovas docentas Vaidotas Gurskis prieš kelias dienas buvo patvirtinęs, kad mergaitė yra sąmoninga, jau buvo atsistojusi ant kojų. Bandė ir kalbėti, bet sulaužytas žandikaulis kėlė didelį skausmą.

Portalas primena, kad gegužės 26 d. rytą merginos šeimą pasiekė sukrečianti žinia: per klasės vakarėlį Tauragės rajone esančioje kaimo turizmo sodyboje buvo pasikėsinta išžaginti Eržvilko gimnazijos dešimtokę. Jai buvo smarkiai pažeista trachėja, išmušti keli dantys, sutrupintas žandikaulis, nustatyta labai stipri kaklo trauma.

Abu įtariamojo tėvai yra įtakingi savo rajone žmonės, jie abu priklauso Darbo partijai. Praėjusią savaitę pranešta, kad vaikino motina sustabdė savo narystę partijoje. Tėvas to nepadarė.

Gairės: Gitanas Nausėda, žiauriai sumušta mergina, smurtas, pagalba moterims, bandymas išžaginti
Rašyti komentarą
Komentarai (117)

Laima

Šaunu,Prezidente! Reikia tikėtis,kad seksit tolimesnius įvykius ir teisingumas nugalės.Juk sunkus kūno sužalojimas!!! Ką jau kalbėti apie psichologinę būseną...!!!Tai gali atsitikti kiekvienai merginai,kuri yra dukra, anūkė ir t.t.Pinigai, pažintys,turi būti pamiršti !!!!

Nakim

Gerai, kad aplankė,...įsitikino, kad mergaitė sunkiai sužalota, tai dabar tegu pasirūpina to nestabilaus bandito gyvenama vieta kalėjime, o ne motinos kotletus valgant sėdėti namie. KADA POLITIKAI IR PROKURORAI BAIGS TYČIOTIS IŠ TAUTOS IR JOS SKAUSMO? A?...

Kęstas

Kodėl visas pasaulis iš mūsų juokiasi? Išsirinkome egoistę D.Grybauskaitę, kuri galvoja tik apie jos likimą, niekad apie tautą. D.Grybauskaitė susigaudė, kad, kurstydama neapykantą rusams skandalingiausiu būdu, ji sulauks daug dėmesio Ir prasidėjo... Kad Rusija - teroristinė valstybė, tai yra gražiausias D.Grybauskaitės perlas, niekas šitokio pasaulyje neturi. Visas Lietuvos elitas pasižiūrėjo, kad toks metodas veikia, todėl irgi puolasi į neapykantos rusams kurstymą, pradėjome net mus reklamuoti, kad esame drąsi tauta, girdi, rusus visus išsmaugsime plikomis rankomis, užmėtysime kepurėmis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS