Galimai rekordinio korupcijos skandalo herojai teisme virto nebyliais ir gelbėjosi skirtingai | kl.lt

GALIMAI REKORDINIO KORUPCIJOS SKANDALO HEROJAI TEISME VIRTO NEBYLIAIS IR GELBĖJOSI SKIRTINGAI

Kauno apylinkės teismas, kurio dvi teisėjos šiandien nagrinėjo Kauno apygardos prokuratūros prokuroro Ričardo Gailevičiaus prašymus skirti naujo Kauną supurčiusio korupcijos skandalo herojams – Viliui Šiliauskui ir Juozui Kriaučiūnui griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams, jau paskelbė savo sprendimą. Vakar iki išnaktų dirbusius teisėsaugininkus jis turėjo nuvilti.

Teisėja Violeta Miceikienė, nagrinėjusi prašymą suimti iki birželio nuo pareigų vakar nušalintą Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorių V.Šiliauską, galimai paėmusį kol kas rekordinį Lietuvoje 140 tūkst. eurų kyšį, jau paskelbė, kad suima šį įtariamąjį tik dešimčiai dienų.

Toks sprendimas motyvuotas, atsižvelgiant į tai, kad ikiteisminis tyrimas tik pradėtas, ir šiuo metu surinktus jo duomenis.

Šį teismo sprendimą V.Šiliausko advokatas, prašęs skirti jo ginamajam švelnesnę kardomąją priemonę už suėmimą, dar gali apskųsti.

Kauno savivaldybės administracijos direktorius V. Šiliauskas vedamas į teismą

Justinos Lasauskaitės, Vilmanto Raupelio nuotr.

Teisėja Vilma Tamošaitienė, nagrinėjusi prašymą suimti trims mėnesiams ir „Autokaustos“ vadovą J.Kriaučiūną, įtariamą V.Šiliausko papirkimu, atsisakė tenkinti šį prašymą. Vietoj suėmimo J.Kriaučiūnui skirta trijų mėnesių intensyvi priežiūra apykojės pagalba, nuolat ją dėvint ir būnant namų zonoje Kaune, išskyrus tuos atvejus, kai būtina vykti į sveikatos priežiūros įstaigą arba pas teisėsaugininkus. J.Kriaučiūnui uždrausta ir bendrauti su V.Šiliausku bei išvykti už Lietuvos ribų. Be to, J.Kriaučiūną nuspręsta palikti laisvėje už 50 tūkst. eurų užstatą, kuris buvo sumokėtas į prokuratūros sąskaitą dar prieš posėdį, ką ir siūlė teismui jo advokatas.

LNK reportažas: 

Šį V.Tamošaitienės sprendimą taip pat dar galima apskųsti.

„Autokaustos“ vadovas J. Kriaučiūnas vedamas į teismą

Evaldo Šemioto nuotr.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, nei V.Šiliauskas, kuriam gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų, nei J.Kriaučiūnas, kuriam gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų, į teisėjų klausimus, ar pripažįsta jiems pareikštus įtarimus, neatsakė. Jie buvo linkę apie tai iš viso nekalbėti. Tik pritarė savo advokatų prašymams.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

ko jiems bijot ?

teisėjai atlaidūs kyšininkams. O vat už komentarą gali atsisėsti.

Mila

Šlykštu ! Kiek Lietuvos gyventojų vos ne vos išgyvena.....o čia i stiklainius pinigus užvakuoja...tikiuosi dievas nubaus šitas žmogystas....nes kad nubaus teisėsaugą nelabai tikisi...

Antanas

Menta priciupo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS