Gaudynių savaitgalis: tramdant kelių chuliganus sužaloti trys Kauno policininkai | kl.lt

GAUDYNIŲ SAVAITGALIS: TRAMDANT KELIŲ CHULIGANUS SUŽALOTI TRYS KAUNO POLICININKAI

  • 6

Savaitgalį tarnybos metu įvairias rankų ir kojų traumas patyrė trys Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Tačiau nenukentėjo nė vienas pašalinis asmuo, kuriuos galėjo sužaloti jų tramdyti neblaivūs kelių „ereliai“.

Apie pastaruosius šventinį liepos 6-osios vakarą pranešė pilietiški asmenys.

Apie 22.14 val. buvo gautas pranešimas, kad Domeikavoje į automobilį „Mercedes-Benz“ įsėdo du akivaizdžiai neblaivūs asmenys ir nuvažiavo Vandžiogalos plento link.

Policijos suvestinėse teigiama, kad bandant sustabdyti šį visuomenei pavojų keliantį ekipažą, jis nestojo. Dėl ko pradėtas persekioti. Ir išskleidus priverstinio stabdymo priemonę „ežį“, siekdamas ją apvažiuoti, mersedeso vairuotojas nukreipė automobilį į vieną iš pareigūnų. Pastarasis, bandydamas jį sulaikyti, iššovė iš tarnybinio ginklo į priekinę padangą.

 

 

Tačiau mersedesas, sudarydamas avarines situacijas bei pavojingai manevruodamas, toliau važiavo Kauno link, kol galiausiai apie 22.45 val. buvo privestinai sustabdytas Vandžiogalos plente.

Priešinosi automobilio vairuotojas bei jo keleivis ir sulaikymo metu. Juos sulaikant traumuoti trys pareigūnai. Vienam išdaužto mersedeso lango šukėmis sužeista ranka. Kitiems dviem spyriais sužalotos kojos.

Suteikus būtinąją medicininę pagalbą, jie visi gydosi ambulatoriškai.

Konstatuota, kad neblaivus buvo ir mersedesą vairavęs 35-erių asmuo, ir jo metais jaunesnis keleivis. Pastarasis pripūtė 3,01 promiles alkoholio. Vairuotojas tikrintis blaivumą atsisakė, kas įstatymiškai traktuojama kaip girtumas.

Likusią savaitgalio dalį sulaikytieji praleido areštinėje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo pareigūnams bei vairavimo išgėrus.

Pirminiais duomenimis, medikų pagalbos prireikė ir vienam iš sulaikytųjų. Jie abu buvo žinomi policijai jau iki šio incidento. Kaip teigiama, už įvairias ankstesnes nusikalstamas veikas.

Kaip jau rašyta, tai – ne vienintelės savaitgalį Kaune įvykusios neblaivių vairuotojų gaudynės.

Sekmadienį apie 17.50 val. Vilijampolėje buvo sulaikytas, kaip paaiškėjo, iš Kėdainių, kur dar apie 16.45 val. nestojo stabdomas policijos, į Kauną atrūkęs teisės vairuoti neturintis neblaivus „Audi A6 Allroad“ vairuotojas. Šis 36-erių kelių „erelis“ pripūtė į alkoholio matuoklį 2,04 promiles. Ir Raudondvario plento bei Jurbarko gatvės žiedinėje sankryžoje sukėlė eismo įvykį. Laimė, nesužalodamas kitų asmenų. Ir tik po to buvo sulaikytas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

JAV

policininku bijo ereliai ,nes kaip mat tokius nusauna!

Nuomone.tokie istatymai nieko verti.

O kodel policininkai turi laukti pakol juos suzalos?Kodel negali panaudoti ginklatokiem banditam? Nejaugi turime saugoti chuliganus,iskrypelius ir leisti policininkus zaloti.

noxci

MENTAI GALEJO GERAI SUKAPOTI TUOS GIRTUS KAIMO JAPUS IS DOMEIKAVOS.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS