Gintaro kontrabandininkams ir jiems padėjusiam muitininkui – tūkstantinės baudos | kl.lt

GINTARO KONTRABANDININKAMS IR JIEMS PADĖJUSIAM MUITININKUI – TŪKSTANTINĖS BAUDOS

  • 3

Kauno apygardos teismas pirmadienį kaltais pripažino du gintaro kontrabandininkus ir jiems talkinusį muitininką bei skyrė jiems keliolika tūkstančių eurų siekiančias baudas.

Kaip pranešė teismas, už kontrabandą ir kyšininkavimą nuteistam Jurgiui Galickui skirta 13 tūkst. eurų bauda, o jam talkinusiam Rimui Vaisietai – 8,1 tūkst eurų bauda. Muitinės pareigūnui Rolandui Vaitkui skirta 16,7 tūkst. eurų bauda ir uždrausta trejus metus dirbti valstybės tarnyboje.

Bylos duomenimis, J. Galickas 2016 m.metų spalį vykdamas iš Baltarusijos į Lietuvą automobilio bagažinėje įrengtoje slėptuvėje neleistinai pervežė beveik 60 kilogramų gintaro žaliavos, jos vertė – 68,4 tūkst. eurų.

Jis papirko R. Vaitkų, šis, paprašytas vaikystės draugo R. Vaisietos, už 250 eurų sudarė sąlygas J. Galickiui gabenti kontrabandą.

Kontrabandininką sulaikė pasieniečiai, sustabdę jį pakartotiniam patikrinimui. Nukreipus automobilį detaliam patikrinimui, aptikta slėptuvė.

Ikiteisminį tyrimą pradėję pasieniečiai netrukus sulaikė muitininką ir J. Galickui talkinusį R. Vaisietą.

Iš J. Galicko teismas nusprendė konfiskuoti automobilį, kuriuo pastarasis gabeno kontrabandą, ir gintaro žaliavą. Iš muitininko konfiskuotas gautas kyšis, o iš tarpininkavusio vyro – jo pasilikta suma.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

uijui

Visai be reikalo . Lietuvoje gintaro didžiulis trūkumas , žmonės sėdi be darbo .Iš to gintaro būtų pagaminta papuošalų , gauta pajamų ir papildytas biudžetas , o dabar rekės mokėti pašalpas .

plikas kapitonas

muitininkus sodint i kaleima ir turto konfiskacija ,,ir konfiskot is giminiu pasidomet is kur te turtai

Iliuzija ar tikrovė?

Kažkas neįtikėtina. Ar daug mačiusių buvo, ar sąskaitų suvedinėjimas tarp muitininkų, ar braškančią kėdę kažkam pataisyt reikėjo...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS