Gruodį dingęs jaunas vyras – vis dar nerastas: teisėsauga linksta prie vienos versijos | kl.lt

GRUODĮ DINGĘS JAUNAS VYRAS – VIS DAR NERASTAS: TEISĖSAUGA LINKSTA PRIE VIENOS VERSIJOS

  • 5

Gruodžio pabaigoje Kauno rajone dingusio Arnoldo Rakausko paieškos vis dar – bevaisės. Tyrimą organizuojančios prokurorės teigimu, jauno vyro draugai jau senokai apklausti, o duomenų, kad su A. Rakausko dingimas būtų susijęs su nusikalstama veika – nėra.

A. Rakauskas dingo naktį iš gruodžio 29 d. į gruodžio 30 d. 00.38 val. Išeidamas vaikinas vilkėjo juodus džinsus, tamsius marškinėlius. Vaikino ūgis – apie 185 cm.

„Jis viešėjo pas draugą pakaunėje, Kazimieravos kaime. Vakare jie išėjo į lauką, Arnoldas nieko nesakęs nuėjo. Draugas galvojo, kad pasivaikščios ir grįš, tačiau taip neatsitiko“, – tąkart portalo kauno.diena.lt žurnalistams susijaudinusiu balsu pasakojo dingusiojo draugė ir užsiminė, kad su savimi vaikinas pasiėmė tik raktus. Mergina pasakojo, kad aplink draugo, pas kurį viešėjo A. Rakauskas, namus – vien miškai ir pievos.

Nėra tokių duomenų, kad būtų kažkokia nusikalstama veika padaryta.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėjos Odetos Vaitkevičienės teigimu, šiuo metu dingusiojo paieška nesustabdyta, tačiau pastaruoju metu buvo apsunkinta dėl oro sąlygų.

Policijos atstovė taip pat pridūrė, kad tyrimui reikšmingos informacijos turėję asmenys jau apklausti ir dėl platesnės informacijos nurodė kreiptis į tyrimą organizuojančią prokurorę Jūratę Plauskienę.

„Tyrimas neperkvalifikuotas, paieška taip pat. Daugiau detalių nėra paaiškėję, manęs bent jau apie tai neinformavo. Tik kad nerastas. Draugai jau seniai apklausti“, – portalo žurnalistams teigė tyrimą organizuojanti prokurorė.

Prokurorės teigimu, įtarimai šiame tyrime iki šiol niekam nėra pareikšti. „Ne, net minčių tokių nėra. Nėra tokių duomenų, kad būtų kažkokia nusikalstama veika padaryta. Panašu, kad vyras tiesiog dingęs, greičiausiai tai nelaimingas atsitikimas“, – apie A. Rakausko dingimą kalbėjo J. Plauskienė.

Paskambinus skrajutėje, kuri buvo platinama viešojoje erdvėje, nurodytu numeriu, atsiliepusi mergina atvirauti nebuvo linkusi. „Nelabai turiu kažkokios informacijos, pati planuoju susitikti su policininke ir kalbėti, ką mes darysime toliau. Nelabai kažko naujo galiu pasakyti“, – teigė mergina.

Paprašyta detalizuoti, kokius veiksmus vykdant A. Rakausko paiešką atlieka policijos pareigūnai, mergina nedaugžodžiavo. „Žinokite nelabai noriu apie tai kalbėti. Nesu Arnoldo mama, kad žinočiau kiekvieną žingsnį“, – sakė telefonu atsiliepusi mergina.

Tiesa, paklausta, ar negalėtų pasidalinti dingusio vaikino mamos kontaktu, mergina tvirtino, kad mama taip pat nenorės kalbėti su žurnalistais. „Išsiaiškinsime kažką ir tada rašysime feisbuke, jeigu paieškas darysime vėl, tada pamatysite, galėsite susisiekti“, – sakė pašnekovė.

Gruodį dingusiojo ieškojo ir savanoriai, ir policija

Primename, kad kitą rytą po dingimo A. Rakausko draugai savarankiškai šukavo Kauno rajone esančio Kazimieravos kaimo apylinkes, kur išėjęs iš draugo namų A. Rakauskas nieko nesakęs dingo. „Kreipiuosi į visus pažįstamus, draugus, geranoriškus žmones... Dingo draugas, sūnus, brolis – Arnas. Bandysime jo ieškoti ir vėl. Labai prašome visų pagalbos – kas galite prisijunkite padėti surasti jį. Lokacija. (55.0421493, 23.9503955) Kazimierava prie „Wilbergs group“ 9 val. ryte. Mes turime vilties jį dar surasti“, – tąkart socialiniame tinkle „Facebook“ rašė dingusiojo draugas Laurynas.

Tąkart ieškoti jauno vyro susirinko apie 60-70 žmonių. Dingusiojo draugė Inesa portalo žurnalistams pasakojo, kad jauno vyro ieškota sraigtasparniu, buvo atvykęs ir kinologas su šunimi, tačiau paieškos buvo bevaisės.

GALERIJA

  • Gruodį dingęs jaunas vyras – vis dar nerastas: teisėsauga linksta prie vienos versijos
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

As

Neks jo neieskos o kad.nusizude netikiu per.daug savus mylejo kad pakeltu.ranka pries.save

Kaunietis

Žmogui krašta buvo.turėtu žvejai rast .

taigi

policijai nera jolio tikslo ieskoti.Geriau gaugyti be kaukiu,ir prigalvotus pazeidimus,tai kai paskiri bauda kiek dziaugsmo ir pinigeliu surenki
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS