Gruzinas Laisvės alėjoje grasino papjauti keturis vyrus | kl.lt

GRUZINAS LAISVĖS ALĖJOJE GRASINO PAPJAUTI KETURIS VYRUS

Su teismų griežtumu teks susipažinti dar vienam Kaune studijuojančiam užsieniečiui. Po Laisvės alėją su peiliu keturis lietuvius vaikęsis Kauno technologijos universiteto (KTU) pirmakursis iš Gruzijos buvo nuginkluotas tik pro šalį važiavusių policijos patrulių.

Nesugebėjo atleisti

22-ejų Ilia Kolbaia kaltinamas grasinimu nužudyti ar sunkiai sutrikdyti sveikatą.

Kovo 27-osios naktį šis KTU Statybos ir architektūros fakulteto pirmakursis leido su draugu Laisvės alėjoje esančiame klube "Džem Pub". Apie pusę dviejų nakties tarp jo ir kito klubo lankytojo, kurį matė pirmą kartą, kilo žodinis konfliktas. Šis jam kažką lietuviškai pasakė. Ką – vos pusmetį Lietuvoje gyvenantis angliškai kalbantis gruzinas teigia nesupratęs. Esą šiuos žodžius lydėjo ir du nepažįstamojo smūgiai jam į skruostą.

I.Kolbaios oponentas – porą metų už jį vyresnis Karolis R. pripažintas šioje istorijoje nukentėjusiuoju. Jis teigia, kad nieko panašaus nebuvo – po apsižodžiavimo jis su gruzinu ir šio draugu išgėrė alaus ir susitaikė, o netrukus buvo pasikėsinta į jo gyvybę. Nubėgęs į išsinuomotą butą S.Daukanto gatvėje, I.Kolbaia grįžo į barą su peiliu.

Grasino visiems

"Tai buvo principo reikalas – norėjau apsiginti", – teigė Gruzijos pilietis po sulaikymo. Jis nesugebėjo pareigūnams paaiškinti, kodėl, saugiai pasiekęs namus, kuriuose joks pavojus negrėsė, vėl grįžo į barą, prie kurio esą būriavosi lietuviai, planavę su juo susidoroti?

Tai tapo aišku apie pusę trijų nakties, kai lauke prie klubo su draugais rūkęs Karolis R. buvo I.Kolbaios pakviestas pasikalbėti už kampo. Ten, kur jis vedėsi savo oponentą, vaizdo kamerų nėra. Belieka įsivaizduoti, kuo viskas galėjo baigtis, jeigu Karolis R. būtų sutikęs. Šiam atsisakius, I.Kolbaia staiga praskleidė paltą ir, išsitraukęs nemažą peilį, smogė juo oponentui į pilvą.

Karoliui R. pavyko smūgio išvengti. Jam atšokus, draugai iš pradžių bandė nuginkluoti įsiaudrinusį gruziną patys, tačiau tada šis, mojuodamas peiliu, pradėjo grasinti, kad papjaus ir juos. Nepavyko I.Kolbaios nuraminti ir kartu buvusiam tautiečiui.

Policijai priešintis nedrįso

Galiausiai I.Kolbaia pradėjo vaikytis Karolį R. ir šio draugus po Laisvės alėją. Laimė, tuo metu joje pasirodė policijos patrulių automobilis.

Mojuodami šio ekipažui, I.Kolbaios įkaitai prisišaukė pagalbą. Išgirdę iš jų, kad kažkoks užsienietis švaistosi peiliu, patruliai atsargiai patraukė nurodyto asmens link. Tai suveikė kaip šaltas dušas.

Pamatęs policiją, I.Kolbaia bandė atsikratyti nusikaltimo įrankio – numetė šį ant grindinio. Netrukus ant šio klūpėjo ir karštakošis, sudėjęs rankas už galvos, kaip buvo liepę pareigūnai. Galiausiai jam buvo uždėti antrankiai.

I.Kolbaia po šio išpuolio nustatytas 1,06 promilės girtumas. Konstatuota, kad peilis, kuriuo jis švaistėsi Laisvės alėjoje, – 34,5 cm ilgio. Ant jo geležtės – gamyklinis užrašas "BergHOFF".

Prokurorė pasiūlė baudą

Kadangi sulaikytasis iš dalies prisipažino ir tai buvo pirmas toks jo išpuolis – bent Lietuvoje, dėl jo suėmimo nuspręsta į teismą nesikreipti. Be to, grasinimas nužudyti pagal Lietuvos įstatymus priskiriamas nesunkiems nusikaltimams. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

I.Kolbaia byla perduota Kauno apylinkės teismui baudžiamuoju įsakymu. Prokurorė siūlo jam skirti 225,96 euro baudą. Teismas turėtų tai patvirtinti per dvi savaites. Į baudžiamuoju įsakymu perduotų bylų nagrinėjimą kaltinamieji nėra kviečiami. Nebent kiltų papildomų klausimų dėl jiems inkriminuojamo nusikaltimo aplinkybių.

Vienas jau nuteistas

Prieš kelis mėnesius Kauno apylinkės teismas jau nubaudė 225,96 eurų bauda KTU architektūros magistrantūros antrakursį Eminą Insanovą, atvykusį studijuoti į Kauną iš gimtojo Azerbaidžano. Jis kaltintas grasinimu nužudyti buvusią savo draugę lietuvę, nusprendusią jį palikti.

Azerbaidžano pilietis grasino jai peiliu prekybos centro "Molas" "Maximoje". Anot nukentėjusiosios, jis teigė, kad greitai ir Lietuvoje bus kaip Prancūzijoje, turėdamas galvoje tada vos prieš porą dienų Paryžiuje įvykdytus teroristinius išpuolius, nusinešusius šimtus gyvybių.

E.Insanovo byla buvo perduota teismui pagreitinto proceso tvarka. Į teismą jis buvo atvežtas tiesiai iš areštinės. Tačiau paleistas jau po pirmojo posėdžio.

E.Insanovas neigė grasinęs buvusiai merginai, esą šios draugai grasino jam, dėl to jis ir ėmė nešiotis peilį, tačiau teismas patikėjo ne Azerbaidžano piliečiu, bet nukentėjusiąja pripažinta lietuve.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

kokia

dar bauda??... nedelsiant deportuoti ar sodinti

Cha

Reikia skirti baudą ir deportuoti iš šalies, o nelaukti kol ką nors nužudys.

orka

pijoku salyje net uzsienio studentai pijokai ha ha ha jeigu jis butu pedalas,tai ministras skristu i gruzija atsiprasyt
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS