Gyventojai įspėja dėl įtartinų vandens ir dujų tikrintojų: klibina durų rankenas | kl.lt

GYVENTOJAI ĮSPĖJA DĖL ĮTARTINŲ VANDENS IR DUJŲ TIKRINTOJŲ: KLIBINA DURŲ RANKENAS

  • 13

Dainavos gyventojai socialiniuose tinkluose dalijasi informacija, jog pastaruoju metu suaktyvėjo galimų sukčių vizitai. Įtartini asmenys vaikštinėja po laiptines, sako, jog reikia tikrinti vandenį ir dujas. Kiti tiesiog klebena už rankenų, tikrina, ar durys užrakintos.

Socialinio tinklo „Facebook“ Dainavos rajono bendruomenės grupėje gyventojai įspėja saugotis galimų sukčių bei vagių. Kauniečiai vis pasidalija informacija apie pastebėtus įtartinus asmenis, kurie vaikšto po laiptines, žiūri, ar gyventojai užsirakinę duris. Pasak vietinių, pasitaikė ir tikrintojais apsimetusių vyrų ir romų kilmės moterų, kurios bando patekti į svetimus namus.

„Neįsileiskit šito kvailelio. Neva tikrina šaltą vandenį ir dujas. Iš paskos eina „čigonka“ ir tikrina, ar užrakino duris. Kai paklausiau, ar turi pažymėjimą, sakė tuoj atneš ir dingo“, – apie įtartiną vyrą pranešė Kovo 11-osios g. 35-ojo namo gyventojai.

Kiek anksčiau apie tai, kad svetimi žmonės vaikšto po namus, buvo pranešta iš V. Krėvės 30-ojo namo. Ten vietiniai taip pat įtarė, kad moteris tikrino, ar nėra žioplių, palikusių neužrakintas buto duris.

„Konkrečiai į mano laiptinę nespėjo įeiti. Ji dairėsi į rūsio-laiptinės durų angokraščius. Ten paštininkai užrašo kodus. Taigi kiekvieną kartą kai pamatau užrašytą kodą, aš jį pašalinu“, – kaip bando saugotis nuo neprašytų svečių, rašė Dainavos gyventojas.

Kol vieni kauniečiai bandė įspėti kitus apie po butus vaikščiojančius romų kilmės žmones, kiti antrino, kad tikrai už rankenų klibina, o jei nepasiseka atverti neužrakintų durų, greitai dingsta.

„Man būdavo maždaug kas antrą mėnesį apie 2-3 val. nakties vis prabusdavau nuo rankenos lenkimo. Net nesigirdėdavo, kad lauko duris uždarytų. Viena iš visos laiptinės girdėdavau. Išeitis nuo tokių yra – durų akutė su kamera. Patikėkit, padeda.. Viena kartą per ilgąjį savaitgalį vidury dienos buvo laiptinės patikrinimas. Užlipo iki mūsų ir pasimetė. Tada vieną aukštą dar užlipo ir nulipo žemyn. Daugiau nuo to karto niekas durų nebetikrina“, – savo patirtimi pasidalijo viena grupės dalyvė.

Neįsileiskit šito kvailelio. Neva tikrina šaltą vandenį ir dujas. Iš paskos eina „čigonka“ ir tikrina, ar užrakino duris.

„Pas mus neretai taip būdavo. Krėvės pr. gale gyvenu. Kartą net beveik užėjus buvo į koridorių. Atidarė duris, koją žengt ir pamačius, kad toliau pilnas koridorius žmonių (dėl to ir buvo atrakinta, šventėm ir laukėm daugiau svečių koridoriuje, nes žmonės jau kilo liftu, tai duris atrakinau ir laukiau). Tai susimėtė, ėmė sakyt, kad neva norėjo perspėt, jog duris pamiršom užrakinti. Į klausimą, kam jas atidarinėjo išvis, neatsakė ir greit pasišalino.

O šiaip ir dabar pasitaiko: kartais išgirstu, kad rankena sujuda, katė iškart bėga žiūrėti prie durų, tai būna aišku, kad bando. Kai „mandresnę“ kodinę spyną įdėjo, jau pasidarė reti tokie atvejai, bet su ta paprasta spyna dažnai būdavo“, – antrino kita Dainavos rajono gyventoja.

Kiti rajono gyventojai tikino, kad reikia viešinti tokių galimų ilgapirščių nuotraukomis, kad kiti galėtų iš tolo atpažinti ir, prireikus, kviesti pareigūnus. Gyventojai turi neprarasti budrumo, nepalikti neužrakintų durų tam, kad netaptų vagišių aukomis ir nereikėtų skaičiuoti didelių nuostolių.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

apie > ANONIMAS

dėmesio gerb. kolegos - šventės proga nepiktybiniai psichiniai ligoniai gali naudotis internetu !

jo jo

čigonai vėl pradėjo naglėt, bet ir mūsų žmonės--kvaileliai: prieš mėnesį prie Šiaurės "lidlo" babulytę teko jėga nuvilkt nuo čigonų, kurie jau buvo pradėję "demonstruot unikalius na-na technologijų " pagrindu pagamintus puodus, ir patelnes.Turėkit proto. Jiems apgaut ką nors--tai kaip du pirštus...

ech

kreivis duju ir vandens akcijas nupirko?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS