Į atvirąją koloniją negrįžęs nuteistasis suskubo vėl lengvai „užsidirbti“ | kl.lt

Į ATVIRĄJĄ KOLONIJĄ NEGRĮŽĘS NUTEISTASIS SUSKUBO VĖL LENGVAI „UŽSIDIRBTI“

  • 1

Ketvirtadienį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Dainavos policijos komisariato ir Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė du vyrus.

Jie, kaip įtariama, iš senjorės apgaulės būdu išviliojo 4,5 tūkst. eurų. Maža to, vienas iš vyrų tik prieš dieną buvo pasprukęs iš pataisos namų-atvirosios kolonijos, tad vietoje bausmės vykdymo tik dar labiau papildė savo nusikalstamų veikų sąrašą.

Kovo 31 d. apie 15.25 val. Kaune, Birželio 23-osios g., Kauno policijos pareigūnai sulaikė du 2001 ir 1984 m. gimusius vyru. Jie, kaip įtariama, buvo nusitaikę į garbingo amžiaus sulaukusios senjorės santaupas, siekiančias ne vieną tūkstantį eurų. Abu vyrai policijos pareigūnams gerai žinomi – jie jau yra teisti už panašias nusikalstamas veikas. Be to, vienas iš vyrų kovo 30 d. laiku negrįžo į Pravieniškių pataisos namus – atvirąją koloniją, todėl buvo ieškomas teisėsaugos pareigūnų.

Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai dėl sukčiavimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Sulaikytiesiems gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 4-ojo skyriaus prokuroras.

Kauno apskrities policijos pareigūnai įspėja gyventojus būti atsargiais ir budriais, nepasitikėti nepažįstamais asmenimis, neįsileisti jų į namus ir, žinoma, apie galimas grėsmes įspėti savo vyresnius artimuosius.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

cha

pasitusino ir vel namo nemokamo maisto sugrys

SUSIJUSIOS NAUJIENOS