Į avariją dėl girto patrulio patekusi kėdainietė teisme pasiekė pergalę | kl.lt

Į AVARIJĄ DĖL GIRTO PATRULIO PATEKUSI KĖDAINIETĖ TEISME PASIEKĖ PERGALĘ

  • 10

Prieš puspenktų metų Kėdainių rajone įvyko avarija, kai dvigubai nei leistina viršydamas greitį, į 24-erių metų vairuotojos automobilio galą įsirėžė Kėdainių policijos patrulio automobilis, praneša LNK žinių tarnyba.

Nuo smūgio merginos automobilis atsitrenkė į medį ir apvirto ant stogo. Vairuotoja buvo smarkiai sužalota. Iki šiol jai prireikė penkių operacijų.

Indrė Saldytė, žiūrėdama į eismo įvykio nuotraukas sako, kad jau gali gyventi ramiau, nes po ilgos biurokratinės mėsmalės ir klastojamų faktų du teismai pripažino, kad Kauno apskrities policija privalo merginai išmokėti neturtinės žalos atlyginimą.

„Atsiranda viltis, kad ne tik aš, bet ir kiti nukentėję žmonės galės paprašyti kompensacijos, ją gauti ir prisiteisti žalą“, - sakė I.Saldytė.

Avariją sukėlęs patrulis buvo girtas. Į įvykį atvykusi jo kolegė bandė išsukti vairuotoją - leido jam pasišalinti ir tyčia slėpė tikrąsias avarijos aplinkybes. Bandyta kaltę suversti kitam vairuotojui, pasiūlius jam pinigų.

Po šio įvykio iš darbo atleisti keturi pareigūnai, du iš jų nuteisti lygtinai.

Kauno apskrities policija, bandžiusi išsisukti nuo žalos atlyginimo, dabar neturi pasirinkimo, nes aukštesnės instancijos teismas netenkino policijos skundo ir nutarė, kad merginai policija privalo sumokėti 14 tūkst. eurų.

Kauno apskrities policija atsakymą LNK atsiuntė raštu: „Kauno apskrities policijos komisariatas teismo sprendimų nevertina, o juos vykdo. Per tris mėnesius bus priimtas sprendimas, ar skųsti teismo sprendimą Lietuvos Aukščiausiajam teismui“.

Nukentėjusioji sako, kad tai, jog policija dar svarsto sprendimą skųsti po dviejų teismų nutarčių, stebina.

„Man keista, kad policija iki šios dienos nepripažįsta savo kaltės“, stebėjosi I.Saldytė.

Merginos advokatas sako, kad ši byla - tai sukuriamas precedentas, kad piliečiai gali ir turi kovoti su institucijomis siekdami įrodyti tiesą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Vidas

O Sinickis šioje byloje išsisuko ir toliau politikoje, nors davė melagingus parodymus

:-)

:-)

Edas

Stiprybės ir sveikatos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS