Į Temidės girnas patekusio advokato padėjėjo byla mėtoma kaip karšta bulvė | kl.lt

Į TEMIDĖS GIRNAS PATEKUSIO ADVOKATO PADĖJĖJO BYLA MĖTOMA KAIP KARŠTA BULVĖ

  • 12

Išsipildė portalo kauno.diena.lt pranašystė, kad Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai nusišalins nuo praėjusią savaitę šiam teismui perduotos vienos Kauno advokatės padėjėjo Henriko Ratauto bylos. Kaip jau rašyta, 38-erių H. Ratautas, dirbantis advokato padėjėju jau vienuolika metų, kaltinamas prekyba poveikiu, t. y. pažadu už paimtą kyšį paveikti minėtų rūmų civilinių bylų teisėją, kad šis priimtų palankų sprendimą dviem jo klientams.

Šį ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdyba. Po to, kai į ją kreipėsi du asmenys, nurodydami, kad H. Ratautas už 2 tūkst. eurų kyšį pažadėjo paveikti teisėją dėl palankaus sprendimo su jais susijusioje civilinėje byloje.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, H. Ratautas su įkalčiais sulaikytas nebuvo, savo kaltės nepripažįsta ir iki bylos perdavimo teismui tebedirbo advokato padėjėju bei nebuvo išbrauktas iš jų sąrašų. Nors ikiteisminį tyrimą kontroliavęs ir jam vadovavęs Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras kaltina H. Ratautą sudarius minėtą nusikalstamą sandorį su klientais 2021-ųjų liepą toje pačioje Kauno centre įsikūrusioje vienos advokatės kontoroje, kurios darbuotojų sąraše internete yra iki šiol. Ir tada ne tik pažadėjo parengti ieškinį minėtoje civilinėje byloje, bet ir surasti šį nagrinėsiančiuose Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose jo darbuotojų, galinčių ateityje už atitinkamą sumą padėti. H. Ratautas kaltinamas paėmęs minėtą 2 tūkst. eurų kyšį, kurį esą perduos neįvardytam šių rūmų teisėjui, tų pačių 2021-ųjų rugpjūtį.

Ikiteisminio tyrimo metu, kaip teigiama STT pranešime, poveikio teisėjui faktas nustatytas nebuvo, kaip nebuvo priimtas minėtoje civilinėje byloje ir H. Ratauto klientams palankus sprendimas. O šie, nors ir buvo laikinai tapę STT tyrime įtariamaisiais, po to, kai pripažino savo kaltę, buvo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Pagal pareikštą kaltinimą H. Ratautui gresia bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.  Be to, kaip perdavus jo bylą teismui portalui kauno.diena.lt teigė Advokatų tarybos atstovė, bus persvarstytas ir klausimas dėl laikino H. Ratauto išbraukimo iš advokatų padėjėjų sąrašų. Svarstant šį klausimą praėjusį birželį, kai H. Ratautui buvo pareikšti įtarimai, anot Advokatų tarybos atstovės, buvo kilę kai kurių abejonių dėl šios bylos aplinkybių, todėl buvo nuspręsta laukti, kol ji bus perduota teismui.

Kauno apylinkės teismo atstovė šiandien išplatino pranešimą, kad teismo pirmininkas Arūnas Purvainis priėmė nutartį perduoti nagrinėti H. Ratauto bylą šio teismo Jonavos rūmams. Ir toks sprendimas priimtas, siekiant užtikrinti teisingą, visapusišką ir objektyvų bylos išnagrinėjimą bei proceso dalyvių teisę į nešališką teismą.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Stebėtojas

Tiesa, kaip yla, anksčiau ar vėliau iš maišo išlenda. Henrikas Ratautas nevygdo teismo nutarčių. Vienoje iš bylų jam yra priteista nuo jo nukentėjusiam asmeniui išmokėti 2000 e., kuriuos jis neteisėtu būdu pasisavino. Bet jau keletas metų niekaip neatsiskaito ir neketina atsiskaityti. Sau ramiai dirba advokato padėjėju. Pinigus ima matyt vokelin. Ir nors ant sprando jam sėdi antstolis, Henrikui nesvarbu. Jis toliau sau ramiai dirba advokato padėjėju. Bet melo kojos trumpos... Ateina atpildo laikas...

Onutė

Oi pažadukas 10.000 beveik sumokėta...už pažymas,už oro diskusijas paprasyta grąžinti net tel .neatsako

Klientas

Didelis pažadukas, žada kalnus nuversti, pinigus ima - rezultato jokio. Keli metai taip.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS