Įkliuvęs už nusikaltimą, ugniagesys gelbėtojas nubaudė pats save: negyvą tvenkinyje rado mama | kl.lt

ĮKLIUVĘS UŽ NUSIKALTIMĄ, UGNIAGESYS GELBĖTOJAS NUBAUDĖ PATS SAVE: NEGYVĄ TVENKINYJE RADO MAMA

  • 35

Naktį į sekmadienį neblaivus prie vairo sulaikytas Prienų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesys-gelbėtojas R. R. sekmadienio vakare aptiktas negyvas mamos sodybos tvenkinyje. Įtariama savižudybė.

Policijos suvestinėse pranešama, kad R. R. automobilis „Lexus RX 400“, kurį jis pats ir vairavo, buvo sustabdytas šeštadienį apie 23.43 val. kelio Kaunas-Prienai-Alytus 30-ajame kilometre, Prienų rajone. Jo vairuotojui, gyvenusiam Prienuose ir važiavusiam be keleivių, buvo nustatytas sunkus – 2,54 prom. girtumas.

Anot Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato, kurio teritorijoje užregistruotas šis įvykis, atstovės, konstatavus tokį girtumą ir pradėjus dėl to ikiteisminį tyrimą, „Lexus“ vairuotojas buvo perduotas artimiesiems.

Išsiblaivius jam grėsė bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų. Ir žinoma atsisveikinimas su tarnyba priešgaisrinėje apsaugoje.

Tačiau nepraėjus nė parai – sekmadienio vakare R. R. skenduolį kolegos iš Birštono priešgaisrinės ugniagesių komandos ištraukė iš Birštono seniūnijos Būdų kaimo Javų gatvėje esančios sodybos tvenkinio.

Kaip pranešama Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėje, apie tai, kad nuskendo jos 42 metų sūnus, tą vakarą, apie 20.26 val., pranešė R.R. mama, teigusi, kad jo kūnas plūduriuoja vandenyje.

Atvykus į įvykio vietą, apie du metrus nuo kranto plūduriavęs skenduolis ištrauktas. Teigiama, kad iki greitosios medikų atvykimo jį dar gaivino kolegos iš Birštono. Tačiau atvykę medikai konstatavo R. R. mirtį.

Alytaus apskrities policijos suvestinėse, į kurias R. R. pateko du kartus per dvi dienas, teigiama, kad ištraukus jį iš tvenkinio, kakle konstatuota žaizda. Anot šio komisariato atstovės, šiandien, iškvietus narus, iš šio tvenkinio ištrauktas ir peilis. Pasak policijos atstovės, pagrindinė versija – savižudybė. Tai konstatavo pirminę R. R. palaikų apžiūrą atlikęs teismo medicinos ekspertas.

A. Ufarto/ BNS nuotr.

Pasak Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovės, velionis dirbo ugniagesių gelbėtoju beveik devynerius metus. O tai, kad jis būtų galėję girtauti ir darbe, mažai tikėtina, nes tokie dalykai jų valdyboje netoleruotini. Tokiais atvejais iš karto grėstų nušalinimas nuo tarnybos, o vėliau ir atleidimas iš jos.

Ar R. R. neturėjo kažkokių sunkiai išsprendžiamų problemų, apie kurias buvo žinoma ir bendradarbiams, gal viskas įvyko iš karto po jo budėjimo visą parą, o galbūt jis šiuo metu atostogavo, pasitikslinti nepavyko, nes Prienų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas šiandien po pietų buvo nepasiekiamas nė vienu tarnybiniu telefonu.

Gairės: Kauno ugniagesys, girtas prie vairo, sunkus girtumas, tvenkinys, savižudybė, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (35)

todėl kad

Kauno diena bijo komentarų vertinimo ,todėl vis pliusus minusuoja .

Rūpi

Koks siaubas! Matyt išsiblaivė ir suvokė visą situaciją taip, kad jam pasirodė kaip tragedija. Kas galėtų padėti tokiais atvejais? Kad žmogus į tokią keblią situaciją reaguotų ramiau... juk ne vienas taip gali sureaguoti ir jeigu nepasitaikys kas sulaiko.... juk kokie nuosprendžiai nebus baisesti už prarastą gyvybę... o "žurnalistams" tai reikėtų subtiliau apie viską rašyti, kad neskatintų aklo įniršio komentarų, kas taip pat galėtų prisidėti prie tokių tragedijų..

jk

matyt žmogus dar turejo sažine,reužiškia buvo neblogas,tik vieną kartą suklydo.Atleiskime jam
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS