Per ilgąją pertrauką apiplėštas gimnazistas patyrė šoką: įžūlumu pritrenkęs jo bendraamžis surastas | kl.lt

PER ILGĄJĄ PERTRAUKĄ APIPLĖŠTAS GIMNAZISTAS PATYRĖ ŠOKĄ: ĮŽŪLUMU PRITRENKĘS JO BENDRAAMŽIS SURASTAS

  • 15

Penktadienio vidurdienį per ilgąją pertrauką tarp pamokų buvo įžūliai apiplėštas šešiolikmetis Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijos moksleivis. Kauno policija karštais pėdsakais surado šiuo nusikaltimu įtariamą nukentėjusiojo bendraamžį, kuris, pirminiais duomenimis, yra kažkurios specialybės mokančios mokyklos auklėtinis.

Pasak gimnazijos vadovių, šis incidentas, kokių pas juos dar nėra buvę, įvyko ne gimnazijos teritorijoje. Policijos suvestinėje teigiama, kad šešiolikmetis buvo užpultas gimnazijos prieigose esančiame Ramybės parke.

Ten nepažįstamas jaunuolis jam papurškė ašarinių dujų, trenkė ranka į veidą ir reikalavo pinigų. Galiausiai, paėmęs užpultojo mobilųjį telefoną ir privertęs pasakyti prisijungimus prie elektroninės bankininkystės, persivedė iš jo banko sąskaitos į savo 80 eurų. Tiesa, portalo kauno.diena.lt žiniomis, dalį turėtų pinigų plėšikas savo aukai paliko.

Apie šį įžūlų išpuolį, įvykdytą vidury dienos ir atrodo ne visai nuošalioje vietoje, kur visada būna žmonių, policijai pranešė viena iš gimnazijos vadovių. Teigiama, kad greitosios pagalbos medikų ašarinių dujų ataką bei smurtą patyrusiam ir šoko ištiktam šešiolikmečiui kviesti nereikėjo. Tačiau po policijos apklausos jis buvo nuo likusių pamokų atleistas ir išleistas į namus.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtoja šiandien portalui kauno.dienalt teigė, kad įtariamasis buvo surastas greitai. Policijos atstovė patvirtino, kad pagal banko sąskaitą, į kurią persivedė nukentėjusiojo pinigus.

Tačiau, kur ir kada buvo surastas šis šešiolikmetis ir, ar jis jau nebuvo spėjęs išleisti, pavyzdžiui, ne per toliausiai nusikaltimo vietos esančiame „Akropolyje“ savo grobio, nepatikslinta. Atsakymai į šiuos klausimus įvynioti į trafaretinį pasiteisinimą apie nepilnamečių duomenų apsaugą.

Po šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl apiplėšimo panaudojant nešaunamąjį ginklą ar kitą daiktą, kuriuo galima sužaloti žmogų. Už tai numatytas laisvės atėmimas iki septynerių metų. Tiesa, nepilnamečiams visada gresia tik perpus mažesnė bausmė negu suaugusiems asmenims.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Aleksotas

Kauno diena toliau sėkmingai vartoja sovietmečio ramybės parką-yra SENOSIOS KAUNO KAPINĖS

gerove... nuostabus aferistu krastas

vaikuciu teises dirba saziningai...

skiep

kokie degradai jau baudžiaka keist reikia nuo 12m sodint i kaleima
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS