Ilgapirštė apsimetė mero atstove: po „vizito“ senolė pasigedo šeimos relikvijų | kl.lt

ILGAPIRŠTĖ APSIMETĖ MERO ATSTOVE: PO „VIZITO“ SENOLĖ PASIGEDO ŠEIMOS RELIKVIJŲ

Kauno mero padėjėja prisistačiusi moteris viename Žaliakalnio daugiabutyje įsiprašė pas čia gyvenančią senolę į svečius ir pavogė jai brangias šeimos relikvijas.

Atidarė duris

"Esu atsiųsta mero Andriaus Kupčinsko, renkame informaciją apie senus žmones ir norime jiems padėti", – tokiais žodžiais pasibeldusi į 80 metų senolės butą prisistatė stambaus sudėjimo tamsiaplaukė moteris.

Senolės vaikaitė G.R. (pavardė redakcijai žinoma) pasakojo, kad jos pirmojo lygio neįgalumą ir neišeinanti iš namų senelė paprastai nėra labai patikli.

"Bet gal išgirdusi miesto vadovo pavardę sutiko atidaryti duris ir pasakyti savo asmens paso, neįgalumo pažymėjimo duomenis", – pasakojo G.R.

Dingo relikvijos

Nusikaltėlė taip pat domėjosi, ar močiutė gaunanti nuolaidų vaistams, socialines išmokas, lengvatų. Sudariusi rimtos savivaldybės atstovės įvaizdį apgavikė paprašė leisti pažiūrėti, kokiomis sąlygomis gyvena senolė.

"Ji neva domėjosi, kokia močiutės vonia, tualetas, kambariai, po to dar prašė pasakyti internetinės bankininkystės kodus. Tada močiutė paprašė moters parodyti kokį nors dokumentą. Nusikaltėlė pasakė, kad palikusi darbo pažymėjimą automobilyje, todėl turinti eiti jo atsinešti " – sakė G.R.

Ilgapirštė daugiau nepasirodė, o senolė puolė apžiūrinėti lovą, kur po patalais slėpė piniginę. Ji buvo dingusi.

"Piniginėje buvo gal 14 litų, bet labiausiai gaila jai labai brangių šeimos relikvijų: senelės tėvui už nuopelnus tarnaujant Lietuvos armijoje įteikto Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino ir Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiaus, kuris suteiktas po mirties senelės tėvams už pagalbą žydams per Antrąjį pasaulinį karą", – kalbėjo G.R.

Ji vylėsi, kad relikvijas bus bandoma parduoti kolekcininkams, o šie padės išaiškinti nusikaltėlę ir atgauti šeimai brangius apdovanojimus.

Dar kartą įspėja

Įvykį tiriančio Kauno Žaliakalnio policijos komisariato viršininkas Egidijus Kriaučionis sakė, kad daugiau panašaus pobūdžio pareiškimų pastarosiosmis dienomis nebūta. "Tačiau tokie atvejai, kai apsimetę, kokiais nors socialiniais darbuotojais nusikaltėliai apvagia vyresnio amžiaus žmones, vis pasikartoja", – teigė viršininkas.

Kauno savivaldybės Socialinių paslaugų skyriaus vedėja Marija Vyšniauskienė teigė, kad savivaldybės atstovai niekada neateina pas senolius neperspėję iš anksto ir pirmą kartą nepakvietę dalyvauti per jų vizitą kam nors iš artimųjų ar kaimynų.

"Socialinius darbuotojus paprastai kviečia patys žmonės, kuriems sudėtinga patiems apsipirkti, susitvarkyti. Kartais tiriamos buities sąlygos, kai žmogus prašosi perkeliamas gyventi į senelių namus. Bet tai daroma irgi suderinus laiką iš anksto. "Niekada nesiunčiame specialistų vykdyti apklausas ar ką nors siūlyti", – tvirtino M.Vyšniauskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALX.

Gal kas nors man galėtų paaiškinti kodėl LR žurnaliūgos vartoja labai keistus, tapusiais beveik trafaretinius terminus "ilgapirščiai".Esu muzikantas, pianistas. Mano pirštai tikrai labai ilgi,bet nieko kažkodėl dar nepavogiau.Tikriausia dabar "ilgakojė" jau reiškia - bėglė iš kalėjimo ar pataisos zonos? Gal vadinant vagimi bijoma įžeisti visus garbingus vagis, plėšikus ir pačią seniausią nuodėmę?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS