Ilgasis savaitgalis Kauno apskrities blokpostuose: per 4 tūkst. apgręžtų, įkliuvo girti ir beteisiai | kl.lt

ILGASIS SAVAITGALIS KAUNO APSKRITIES BLOKPOSTUOSE: PER 4 TŪKST. APGRĘŽTŲ, ĮKLIUVO GIRTI IR BETEISIAI

Kauno apskrityje šį ilgąjį savaitgalį, gruodžio 31 – sausio 3 d., blokpostuose iš viso patikrinimui sustabdyta daugiau nei 120 tūkst. transporto priemonių, beveik 4300 teko apsisukti.

Pasak Kauno policijos, per šį laikotarpį nustatytas 101 Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimas.

Net 25 asmenims už vairavimą išgėrus buvo surašyti administracinio nusižengimo protokolai, dar dėl trijų išgėrusių pradėti ikiteisminiai. Taip pat nustatyti devyni asmenys, vairavę transporto priemones, bet neturėję teisės to daryti.

Blokpostų statistika:

Kaunas: 96392 patikrinta, 3626 apsukta.

Jonava: 8879 patikrinta, 318 apsukta.

Kaišiadorys: 6869 patikrinta, 139 apsukta.

Kėdainiai: 8251 patikrinta, 201 apsukta.

Kaunas užsidaro Naujųjų metų sutiktuvėms

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Per parą šalyje apgręžta 3,8 tūkst. vairuotojų

Sekmadienį policija ir jai talkinančios institucijos apgręžė per 3,8 tūkst. į kitas savivaldybes vykusį vairuotoją, dėl karantino reikalavimų nesilaikymo nubausti 149 žmonės, BNS informavo Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Pasak jo, iš viso postuose kelionės neleista tęsti 3 847 transporto priemonėms.

„Daugiausiai žmonių nubausta už daugiau negu vieno šeimos ūkio kontaktus ir už būriavimasi viešoje vietoje arba transporto priemonėje“, – apie užfiksuotus karantino reikalavimų pažeidimus pasakojo policijos atstovas.

Už judėjimo tarp savivaldybių draudimo pažeidimus nubausti 14 žmonių, dar trys – dėl šventinių vakarėlių organizavimo.

Sekmadienis buvo paskutinė diena, kuomet šalies savivaldybių centrų prieigose veikė stacionarūs masinės kontrolės postai, juose dirbo beveik 2 tūkst. policijos pareigūnų, o jiems padėjo dar apie 450 šaulių, karo policininkų, pasieniečių, viešojo saugumo tarnybos pareigūnų, policijos rėmėjai.

Daugiausiai žmonių nubausta už daugiau negu vieno šeimos ūkio kontaktus ir už būriavimasi viešoje vietoje arba transporto priemonėje.

Sekmadienį Vyriausybė judėjimo kontrolę pratęsė iki sausio 31 dienos, tačiau, anot vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės, konkrečios datos, kuomet keliuose veiks nuolatiniai masinės kontrolės postai, nebebus skelbiamos.

R. Matonio teigimu, šalyje ir toliau veikia mobilūs pareigūnų postai, kontrolę užtikrina apie 750 pareigūnų ekipažų.

Nuo gruodžio vidurio, kai buvo įvestas judėjimo draudimas tarp savivaldybių, kontrolės postuose pareigūnai apgręžė apie 40 tūkst. transporto priemonių. Beveik 16,5 tūkst. automobilių buvo apgręžti per ilgąjį Kalėdų savaitgalį.

Žmonėms keliauti galima darbo tikslais, vykstant pas gydytoją ar į laidotuves. Automobiliu gali važiuoti ne daugiau dviejų asmenų arba drauge gyvenantys asmenys.

Judėjimo ribojimą Vyriausybė žada peržiūrėti sausio viduryje, atsižvelgus į koronaviruso situaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

>>dekingi \\\\\.../////

>Yra durnių kurie susimoka ir už virvę ant kurios patį pakorė.

Ž. Valstiečių Beretininkė

Tai va , kiek durneliukų visai be reikalo važiavo ir degino kurą .Gal ir mano pusbroliai ?

dekingi

Didziule padeka postuose budejusiems pareigunams pareikalavusios labai daug nuosirdumo kantrybes ir istvermes nuosirdus Jums Aciu Pareigunai Labai malonu kad Vyriausybe paskelbe griezta kontrole ir apribojo labai grieztai judejima visoje Lietuvoje sventiniu laikotarpiu Nuosirdus Aciu visiems ir Vyriausybei uz ivestus grieztus apribojimus sventiniu laikotarpiu ir Pareigunam kurie labai saziningai kontroliavo judejima visoje Lietuvoje kurie ypatingai prisidejo kad butu suvaldytas sios pandemijos plitimas sventiniu laikotarpiu NUOSIRDUS ACIU

SUSIJUSIOS NAUJIENOS