Internetinės melodramos byla: teisiamojo draugė pripažino, kad per ją vos nenužudytas žmogus | kl.lt

INTERNETINĖS MELODRAMOS BYLA: TEISIAMOJO DRAUGĖ PRIPAŽINO, KAD PER JĄ VOS NENUŽUDYTAS ŽMOGUS

Neeilinės dramos, įvykusios viename Kėdainių daugiabutyje, byloje, šiandien parodymus davė tikroji jos kaltininkė. Sunku apsakyti, kaip tuo metu jautėsi vos tvardęsis kaltinamasis pasikėsinimu nužudyti – retam yra tekę gauti tokią dovaną 30-mečio, kurį jis šiandien mini, proga.

Sutenerio šešėlis

Kaip jau rašyta, ši neeilinė drama, kurios aplinkybes narplioja Kauno apygardos teismas, įvyko pernykštį spalį viename Kėdainių Josvainių gatvės daugiabutyje. O jos dalyvius į meilės trikampį suvedė internetas. Būtent ten buvusi Tomo Škuto, kurio bute viskas įvyko, šiandien teisiamo už pasikėsinimą nužudyti, sugyventinė Auksė P. susipažino ir su teisiamuoju, ir su vos per plauką mirties išvengusiu vilniečiu Jurijumi (vardas pakeistas).

„Tai šitas žudikas – dar ne kalėjime?!“ – susitikęs prieš mėnesį T. Škutą prie teismo salės durų neslėpė nustebimo Jurijus, prasidėjus posėdžiui pasakojęs, kad sužinojęs, jog teisiamasis – ne Auksės P. brolis, kaip teigė jie abu, o jos – vyras, jau po to, kai atsidūrė jo gyvybę gelbėjusių medikų rankose ir iš policijos pareigūnų.

Tiesa, iš pradžių teismui parodymus davė pasikėsinimu nužudyti kaltinamas T. Škutas, iki šiol neturėjęs jokių reikalų su Temide.

Tomas Škutas/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Jis pasakojo, kad susipažino su Aukse P. prieš penkis mėnesius iki tos nakties įvykių. Ir po mėnesio ši jau atsikraustė pas jį. O dar po trijų mėnesių jis pradėjo gauti SMS žinutes iš kažkokio Evaldo.

„Jis teigė, kad esu jam skolingas 200 eurų, kuriuos turiu perduoti Auksei. Kai pasiteiravau jos, kas šios SMS autorius, Auksė pasakė, kad tai – jos suteneris, nes ji teikia tam tikras paslaugas už pinigus. Tačiau perdavus jai nurodytą sumą, Evaldas pareikalavo jau 1 tūkst. eurų, kurių mokėti aš jau neketinau. Tada sulaukiau iš jo grasinimų, kad tai geruoju man nesibaigs. O po to – ir žinios, kad jis atsiunčia pas mus svetimą vyrą, o aš turėsiu jam prisistatyti Auksės broliu. Sutikau tik Auksės įtikintas, kad tarp jų nieko neįvyks“, – maždaug tokia buvo nusikaltimo, kuriuo šiandien kaltinamas T. Škutas, priešistorė, kurią jis pateikė teismui.

Iškalbingos SMS

Teisiamasis teigė pats ir pasitikęs tada iš Vilniaus į Kėdainius savo automobiliu pas juos atvykusį svečią.

Po to visi trys vaišinęsi svečio atvežtomis vaišėmis. Galiausiai atėjus vidurnakčiui, paaiškėjo, kad šis nevyks nakvoti į viešbutį, kaip buvo planuota, o pasiliks pas juos. Apie tai taip pat SMS žinute pranešė Evaldas, ir vėl grasinęs, kad nesutikus su tuo, Auksė P. bus išžaginta būrio vyrų.

Teisiamasis pasakojo, kad po tokios įvykių sekos pats ir paklojęs Auksei P. su svečiu lovą svetainėje bei nuėjęs į gretimą kambariuką. Tačiau užmigti negalėjęs dėl garsų, kurie netrukus ėmė sklisti iš svetainės. Iš pradžių – garsių bučinių. Po to – kažkokio mįslingo dundesio, po kurio jau pašokęs iš lovos ir nubėgęs į svetainę.

Uždegus šviesą, joje ant grindų gulėjo ir Auksė P., ir svečias. Šis buvo viršuje.

Tai pamatęs jis jau nesusivaldė – nubėgo į virtuvę, stvėrė peilį ir, grįžęs į svetainę, puolė juo svečią. Nors vėliau prisipažino, kad svečias su Aukse P., juos užklupus ant grindų, nebuvo nuogi: ji – su chalatu, jis – su glaudėmis. Ir tuo metu jie nesimylėjo.

Pasakojo teisiamasis ir apie iškalbingą susirašinėjimą, palikus svečią su Aukse P., iš pradžių – su pastarąja, po to – su Evaldu. Auksė P. jam rašė, kad neištvers nakties be jo. O, jeigu dar svečias prie jos lįs, tai jau geriau – mirti. Susijaudinęs neblaivus sugyventinis jai atrašęs, kad ji šauktų – jis atbėgs. Tačiau Auksė P. toliau rašė, kad bijo dėl jo, nes svetainėje įrengta vaizdo kamera.

Auksė P./Justinos Lasauskaitės nuotr.

Galiausiai prasidėjo SMS iš Evaldo. „Jie bučiuojasi! Jau mylisi!” – rašė Auksės P. suteneris, kuris viską sekė per svetainėje įrengtą vaizdo kamerą.

„Sukilo pavydas. O dar alkoholis… Žodžiu, pasielgiau siaubingai, dėl ko labai gailiuosi“, – reziumavo T. Škutas, kaltinamas pasikėsinimu nužudyti.

Nuojauta neapgavo

Jurijus, turėjęs prisiekti teismui, kad nemeluos, pasakojo, kad susipažino su Aukse P. internetinėje pažinčių svetainėje draugas.lt. Ir maždaug po mėnesio susirašinėjimo sulaukė iš jos pasiūlymo atvykti pas ją į svečius. Auksė P. rašė, kad gyvena Kėdainiuose su broliu. O, pasiteiravus, ką jie su šiuo darys susitikę, Auksė P. nieko neatrašė.

Sukilo pavydas. O dar alkoholis… Žodžiu, pasielgiau siaubingai, dėl ko labai gailiuosi.

O tą penktadienį ji skubino Jurijų kuo greičiau baigti darbą, nes teigė, kad šeštadienį jo priimti negalės, nes turi važiuoti pas mamą.

Tačiau paskambinus Auksės P. duotu telefono numeriu, atsiliepė vyriškas balsas, prisistatęs jos broliu. Anot Jurijaus, pašnekovas netgi jį kurstė – teigė, kad, jeigu jis – vyras, tai turi atvažiuoti ir susipažinti su jo seserimi.

Ir Jurijus, įveikęs daugiau kaip 100 kilometrų atstumą nuo Vilniaus iki Kėdainių, dar tą patį vakarą atvyko pas Auksę P.. Teisme jis pasakojo, kad rado šią jau gerokai įkaušusią. Buvo neblaivus ir jos brolis.

T. Škutas teisme prisipažino, kad iki svečio atvykimo jiedu su Aukse P. gėrė vermutą, po to – svečio kartu su alumi atsivežtą šampaną, galiausiai pabaigė alumi.

„Jau iš pat pradžių buvo nuojauta, kad man gali kažkas nutikti. Bet iš pradžių alkoholį vartojo tik jie, nes man reikėjo vėliau ieškotis viešbučio arba grįžti į Vilnių. Išgėriau vieną atsivežtą alaus skardinę tik tada, kai Auksė pasakė, kad galėsiu likti nakvoti, nes jai rytoj pas mamą nebereikia“, – buvo linkęs prisiminti Jurijus.

Pareiškė penkiaženklį ieškinį

Pasakojimą apie to vakaro kulminaciją Jurijus pradėjo nuo to, kad po tokio Auksės P. pareiškimo pasiteiravęs jos brolio, ar šis nėra prieš. Brolis neprieštaravo. O Auksei P. po kurio laiko pasakius, kad ji jau nori miego, net palinkėjo labos nakties.

Jurijus tikino, kad buvo pavargęs po darbo ir apie jokį seksą negalvojo. Tačiau Auksė P. pati pradėjo jį bučiuoti. Bet dėl nestabilios lovos jie netrukus nuriedėjo nuo šios ant žemės.

Iš pradžių buvo juokinga, bet netrukus kambaryje buvo uždegta šviesa. Ir jis pamatė artėjantį Auksės P. brolį, kurio akys buvo kvadratinės, su peiliu rankoje.

Anot Jurijaus, vos spėjus pagalvoti apie šuolį iš balkono, Auksės P. brolis jį puolė. Šio išpuolio padarinius – likusias dvylikos siūlių žymes kakle bei sužalojimus kairėje krūtinės pusėje nukentėjusysis demonstravo, ir duodamas parodymus teismui.

T. Škutui pareikštas kaltinimas pasikėsinus jį nužudyti mažiausiai keturiais peilio dūriais.

Nukentėjusysis pasakojo prašęs teisiamojo jo nežudyti. Tačiau šis nustojo jį žaloti, tik Auksei P. su telefonu rankoje išbėgus iš buto. Kaip paaiškėjo netrukus – kviesti policiją.

Pasak Jurijaus, atsigavęs Kauno ligoninėje po operacijos, jis skambinęs Auksei P. ir klausęs, kodėl ši melavusi, kad Tomas – jos brolis. Auksė P. esą apgailestavo ir siūlė sumokėti jam gydymo išlaidas.

Tai dar iki teismo padarė T. Škutas, sumokėjęs Valstybinei ligonių kasai daugiau kaip 260 eurų, dėl ko ši atsiėmė savo ieškinį. Tačiau dar liko nukentėjusiojo ieškiniai: 10 tūkst. eurų už padarytą turtinę žalą ir 50 tūkst. eurų, kurių prašoma, kaip moralinio atlygio.

Prireikė psichiatrų pagalbos

T. Škutas tikino, kad žudyti svečio neketino. Ir blaivus niekada nebūtų taip pasielgęs. Tačiau nesuvaldė tada jo užvaldžiusio pavydo.

Atsipeikėjo tik pamatęs kraujo klanus. Ir dar davęs rankšluostį sužalotajam, kad jis užspaustų šiuo žaizdą kakle iki greitosios atvykimo.

Be to T. Škutas pasakojo tik po šio įvykio sužinojęs, kad Auksė P. viską išsigalvojo, keršydama dėl jai nepatikusio dalies judviejų sekso, apie ką ji jau buvo jam sakiusi, bet jis nenorėjo to girdėti. Dėl to buvo sugalvotas ir Evaldas, už kurį iš tikrųjų rašė pati Auksė P., iš pradžių sugalvojusi apmokestinti tik savo norų paisantį sugyventinį, bet galiausiai nuėjusi per toli.

Auksė P., su kuria po šių įvykių, nebendrauja nei teisiamasis, nei nukentėjusysis, turi šioje byloje tik liudytojos statusą. Dėl jo teisėsaugininkai negalėjo parodyti šios merginos psichiatrams, nors klausimų šiems dėl jos sveikatos būklės tikrai buvo.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Tačiau psichiatrams parodytas T. Škutas. Jų prašyta atsakyti, ar kaltinamasis pasikėsinimu nužudyti nesigriebė tą naktį peilio, būdamas afekto būsenos. Specialistai šią prielaidą paneigė.

Pati sau prieštaravo

Šiandien teisme apklausta ir pati Auksė P., buvusio sugyventinio teigimu, po bylon sugulusių įvykių grįžusi gyventi pas tėvus į kitą Lietuvos miestą.

Belaukiant teismo posėdžio, ji ir T. Škutas dėjosi vienas kito nepažįstantys. Tačiau akivaizdžiai labiau jaudinosi jis. „Matau šiandien ją po tų įvykių, už kuriuos esu teisiamas, pirmą kartą“, – prisipažino T. Škutas vienintelei šios bylos posėdžiuose dalyvaujančiai žiniasklaidos atstovei iš portalo kauno.diena.lt.

Auksės P., taip pat turėjusios prisiekti, kad nemeluos, apklausa teisme užtruko apie keliolika minučių. Tačiau ir jų užteko suprasti, kad ji bėga nuo šios bylos kaip nuo ugnies.

Auksė P. iš esmės patvirtino savo parodymais teisiamojo ir nukentėjusiojo pasakojimus. Tačiau buvo linkusi akcentuoti, kad svečias pats pradėjo prie jos lįsti. Ir esą ji iškrito iš lovos, bandydama nuo jo trauktis, o Jurijus – paskui ją.

O bandant išsiaiškinti, kodėl ji pasikvietė tada šį į judviejų su teisiamuoju butą, Auksė P. tikino norėjusi Jurijui padėti išspręsti prastų jo santykių su mama problemą. Todėl ir pamelavusi T. Škutui, kuris tikėjo viskuo, ką ji besakytų, kad Jurijus yra jos sutenerio Evaldo viršininkas.

Auksės P. atvirumas, duodant parodymus teismui, vietomis tiesiog šokiravo ir glumino. Net ne viską galima ir paviešinti. Visa tai sutilpo į T. Škuto advokato klausimą: „Iš pradžių prigirdote, po to darote viską, kad sukeltumėte pavydą, o po to teigiate, kad nesitikėjote, kad jis gali taip pasielgti?“

Auksė P. į tai atsakė, kad T. Škutas niekada anksčiau nebuvo agresyvus, o ji niekada anksčiau taip nesielgė su vyrais. Ir negali pateisinti savo elgesio, kaip ir šio paaiškinti. Nors čia pat patvirtino, kad tai buvo jos kerštas T. Škutui „dėl jų lovos reikalų“, nes šis grasino, netenkinant jo seksualinių įgeidžių, ją palikti. O ji sugyventinį mylėjo.

Esmę atskleidė detalės

Auksės P. parodymų greitakalbėje netrūko ir kitų iškalbingų detalių.

Ji prisipažino, kad išbėgo tada iš buto, kuriame prasidėjo žūtbūtinė dvikova, ne kviesti policijos, o išsigandusi, jog T. Škutas nepradėtų smurtauti ir prieš ją. O apie tai, kokia ji kerštinga, liudijo ir teismui atskleistas faktas, kad Jurijus tada atvažiavo iš Vilniaus į Kėdainius, neturėdamas teisės vairuoti.

Tačiau teisiamojo advokatui pavyko iš Auksės P. išpešti, kad būtent ji kalta dėl to, kas įvyko. Po ko ji skubiai paliko teismo salę, prieš tai dar pasitikslinusi, ar daugiau jai nereikės čia atvykti.

Auksei P. išėjus, teisiamojo ir nukentėjusiojo dvikova tęsėsi toliau. Tik šį kartą – žodžiais.

„Randai, kuriuos padarei, liks visam gyvenimui, net ir gavus iš tavęs pinigus!“ – sunkiai valdėsi ir Jurijus, pradėjus gvildenti, kokią sumą iš prašomo moralinio atlygio T. Škutas galėtų jam atlyginti. Šis tikino, kad ne daugiau kaip 5 tūkst. eurų. Ir ne iš karto, nes neuždirba per mėnesį ir 1 tūkst. eurų, be to, prasidėjo liga, dėl kurios būna nedarbingas ir ne vieną mėnesį.

Randai, kuriuos padarei, liks visam gyvenimui, net ir gavus iš tavęs pinigus!

T. Škuto advokato prašymu, į kitą šios bylos posėdį bus kviečiami specialistai, atlikę jau minėtą psichiatrinę ekspertizę jo ginamajam. „Turiu jiems klausimą, kaip, anot jų, psichiškai sveikas žmogus galėjo taip pasielgti – kokia buvo jo būklė tuo metu?“ – teigė T. Škuto advokatas.

Teisiamasis jam pritarė. Nukentėjusysis tikino, kad kviesti jokių specialistų nereikia, nes teisiamojo vieta – kalėjime.

Bylą nagrinėjantis Kauno apygardos teismo teisėjas Arūnas Paštuolis nusprendė minėtus specialistus į kitą teismo posėdį kviesti. Pagal pareikštą kaltinimą T. Škutui gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų.

GALERIJA

  • Internetinės melodramos byla: teisiamojo draugė pripažino, kad per ją vos nenužudytas žmogus
  • Internetinės melodramos byla: teisiamojo draugė pripažino, kad per ją vos nenužudytas žmogus
  • Internetinės melodramos byla: teisiamojo draugė pripažino, kad per ją vos nenužudytas žmogus
  • Internetinės melodramos byla: teisiamojo draugė pripažino, kad per ją vos nenužudytas žmogus
  • Internetinės melodramos byla: teisiamojo draugė pripažino, kad per ją vos nenužudytas žmogus
  • Internetinės melodramos byla: teisiamojo draugė pripažino, kad per ją vos nenužudytas žmogus
  • Internetinės melodramos byla: teisiamojo draugė pripažino, kad per ją vos nenužudytas žmogus
  • Internetinės melodramos byla: teisiamojo draugė pripažino, kad per ją vos nenužudytas žmogus
  • Internetinės melodramos byla: teisiamojo draugė pripažino, kad per ją vos nenužudytas žmogus
  • Internetinės melodramos byla: teisiamojo draugė pripažino, kad per ją vos nenužudytas žmogus
  • Internetinės melodramos byla: teisiamojo draugė pripažino, kad per ją vos nenužudytas žmogus
Justinos Lasauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Sodint sodint

Šitą telyčia sodint per ją nukentejo du vyrai

Linas

Žiauru - pasirodo už šitą lašinių kalną dar kažkas bapkes moka :-D

nu pipec !

vieną papą pasiklosi - kitu užsiklosi !!! visiems gero savaitgalio ir Kauno Hanza dienų !!! ( PARKINGAS NEMOKAMAS !! )
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS