Įtariamasis mergaitės pagrobimu Kaune atsisako duoti parodymus | kl.lt

ĮTARIAMASIS MERGAITĖS PAGROBIMU KAUNE ATSISAKO DUOTI PARODYMUS

Įtariamasis mergaitės pagrobimu Kaune atsisako duoti parodymus, trečiadienį skelbia naujienų portalas „15min“.

„Šiai dienai įtariamasis neduoda parodymų, nebendradarbiauja su ikiteisminio tyrimo įstaiga, nieko neaiškina apie savo padarytą nusikalstamą veiką“, – naujienų portalui sakė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Vitoldas Guliavičius.

Pasak jo, įstatymai numato įtariamajam tokią teisę, tačiau teisėsaugai tai nesudaro sunkumų.

„Jo šitoj situacijoj pozicija dėl parodymų davimo ar nedavimo neapsunkina mums tyrimo todėl, kad, aš manau, mes tyrimo metu surinksime pakankamai duomenų. Turbūt jo paties labui yra paaiškinti mums apie įvykio aplinkybes“, – sakė prokuroras.

Kauno policija prieš savaitę pranešė Kauno garaže radusi kelias paras ieškotą mergaitę kartu su 42 metų įtariamu pagrobėju. Jis suimtas maksimaliam trijų mėnesių laikotarpiui, jam gresianti atsakomybė – aštuoneri metai laisvės atėmimo.

Mažametė dingo, kai iš namų Kaune išėjo į viešojo transporto stotelę ir rengėsi pavažiuoti iki parduotuvės. Iki jos ji nenuvyko.

Paiešką vykdė šimtai policijos pareigūnų, jiems į pagalbą prisijungė savanoriai iš visos Lietuvos.

Prokuratūra trečiadienį informavo pradėjusi dar vieną tyrimą aiškinantis, ar nebuvo vykdoma seksualinio pobūdžio nusikalstama veika prieš vaikus. Tyrimas pradėtas po to, kai paviešinus pagrobėjo tapatybę žiniasklaidoje pasirodė pranešimai apie  tai, kad maždaug prieš metus galimai gydytoju apsimetantis asmuo socialiniuose tinkluose siūlė 2-5 metų amžiaus vaikų gydymą nuo autizmo prisilietimais.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

Demokratija

Rašo vaikėzai visokias šlykštynes. Nemokšos, mažaraščiai kritikuoja blogą žmogelį. Pažiūrėtų į save. Gerai rašo žmogus - baikite tas rašliavas, nesicirkink9te

taip manantis

Manau mergaitė viską papasakojo, taip kad jam tereikia tik prisipažinti ,nes gintis nebus dėl ko

Anonimas

Baikit tas rašliavas. Cirkas išvažiavo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS