Kam užkliuvo Daškės kapas? | kl.lt

KAM UŽKLIUVO DAŠKĖS KAPAS?

Išniekintas Kauno Petrašiūnų kapinėse palaidoto prieštaringai vertinamo Remigijaus Daškevičiaus, pravarde Daškė, kapas.

Prieš šešiolika metų nušauto kauniečio skulptūra kažkam tapo tarsi aukuru ar žvakide. Skulptūrą padengė parafino sluoksnis.

Prestižinėse Kauno Petrašiūnų kapinėse išsiskiria buvusio Lietuvos bokso federacijos prezidento bei nusikalstamo pasaulio autoriteto Remigijaus Daškevičiaus kapas. Jį puošia įspūdingas paminklas iš pilko granito su natūralaus dydžio bronzine velionio skulptūra.

Aplinkinių kapaviečių atėję tvarkyti žmonės pasibaisėjo, kaip šiuo metu atrodo Daškės skulptūra. Regis, kad ant galvos buvo deginamos žvakės. Tirpstančiu parafinu apibėgusi visa skulptūra. Praeiviai stebėjosi: tokie veiksmai gali atrodyti kaip kažkoks ritualas ar kerštas.

"Vaizdas žiaurus. Iš pradžių ir mes galvojome, kad čia kerštas", – pasibaisėjimo tuo, kas padaryta, neslėpė Kauno Petrašiūnų ir Karių kapinių vedėja Irina Kaštelianovienė.

Apie kapo išniekinimą moteris pranešė policijai. "Mes neturime teisės, ką nors daryti tame kape, nes yra už kapavietę atsakingas žmogus, tačiau neturime telefono numerio ir negalime pranešti", – dėstė I.Kaštelianovienė.

Vaizdas žiaurus. Iš pradžių ir mes galvojome, kad čia kerštas.

Keršto versija sunkiai įtikima. Nuo Daškės nužudymo praėjo šešiolika metų. 32-ejų R.Daškevičius buvo nušautas 2001 m. lapkritį. Nužudymą tiriantys pareigūnai įvykį vadino bene profesionaliausiai parengta užsakomąja žmogžudyste Lietuvoje.

2001-ųjų lapkričio 24-ąją R.Daškevičius išėjo iš sostinės restorano "St.Valentino" Trakų gatvėje. Jis su asmens sargybiniais pasuko prie savo šarvuoto BMW. Nuaidėjo šūvis. Daškė susmuko greta įėjimo į restoraną, apsuptas ginkluotų sargybinių. Vėliau buvo nustatyta, kad šauta iš vieno Vokiečių g. 15-ojo namo 3 aukšto butų. Ši žmogžudystė iki šio neatskleista.

Keršto versiją paneigia ir kapinių vedėjos pareigūnams perduota surinkta informacija. Esą yra dvi liudininkės, mačiusios, kaip 10–13 metų vaikai degino žvakes ant kapą puošusios žmogaus dydžio skulptūros.

"Moterys bijojo įsikišti, nes vaikai buvo agresyvūs. Mes perdavėme, kad tie penki paaugliai yra iš Kelininkų bendrabučio, esančio netoli Petrašiūnų kapinių", – aiškino I.Kaštelianovienė.

Vedėja pasakojo, kad vaikai kapinėse siautėja jau kokias dvi savaites, bet pamatę darbuotojus sprunka. Pastebėta, kad ir kitose kapavietėse išvartytos vazos, išmėtytos gėlės.

Netoli Daškės kapo yra šviesaus atminimo Leonido Donskio kapas. Galbūt siaučiančiai kompanijai užkliuvo ir ant šio paminklo buvęs krucifiksas. Nukryžiuotojo figūrėlė, pastebėta, buvo nuplėšta.

GALERIJA

  • R.Daškevičiaus skulptūra padengta parafino sluoksniu
Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Anonimas

geras vaizdelis

Janina

Apie mirusi nieko blogo bet tai kitas atvejis. Banditas palaidotas. tarp padorių, iškilių Kauno piliečių. Kaip tai gavosi,durniui aišku.Korumpuotas valdininkas patvarke reikalus. Įdomu ar ir dabar tvarko?

Janina

Koks išgama davė leidimą laidoti kita išsigimėli Petrasiunu kapinėse tarp padorių zmoniu. Suprantu,kad apie mirusi blogai nekalbama,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS