Karantino grimasos: kauniečiai – sąmoningiausi ar Kauno policija – tolerantiškiausia? | kl.lt

KARANTINO GRIMASOS: KAUNIEČIAI – SĄMONINGIAUSI AR KAUNO POLICIJA – TOLERANTIŠKIAUSIA?

  • 15

Nuo penktadienio sugriežtinus Lietuvoje atsakomybę už karantino ir saviizoliacijos pažeidimus, pirmieji protokolai už tai surašyti ir Kauno apskrityje.

Pirmąja Kauno policijos, kuri iki šiol bausti už tai negalėjo – tik perduoti informaciją Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojams, kurie taip pat iki šiol nesiėmė dėl to ryžtingesnių priemonių, auka tapo 39-erių metų moteris, turėjusi būti saviizoliacijoje Jonavoje.

Penktadienį jai policija surašė protokolą už saviizoliacijos taisyklių nesilaikymą. Nustatyta, kad moteris jas pažeidė, atvykusi pas gimines į Babtų seniūniją.

Kaip tai buvo nustatyta, anot Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Odetos Vaitkevičienės, atskleisti nenorima, nes pareigūnai nelinkę išduoti savo šaltinių.

 

 

Šeštadienį Kauno apskrityje surašyti dar aštuoni tokie protokolai. Tačiau, taip pat ne Kaune. Visi – Kėdainių rajone.

Sekmadienį Kauno apskrities policija karantino ar saviizoliacijos pažeidėjų, kuriuos reikėtų bausti, nenustatė. Nors vien sekmadienį gauti 47 pranešimai apie galimus tolius pažeidėjus, iš kurių – net 39 buvo iš Kauno. Be to, O.Vaitkevičienės patikinimu, kaip ir visoje šalyje, taip ir Kaune savaitgalį vyko sustiprinti policijos, šaulių bei karo policijos reidai.

Didžiausias dėmesys jų metu buvo skiriamas Pažaislio vienuolyno prieigoms, Kleboniškiui, Lampėdžiams, Nemuno salai, Panemunės šilui bei panašioms Kauno vietoms. Apsiribota tik perspėjimu laikytis reikalavimų.

Pirmadienio ryto duomenimis, iki šiol Kauno apskrityje nėra pradėta ir ikiteisminių tyrimų dėl karantino ar saviizoliacijos taisyklių pažeidimų. Nors, pavyzdžiui, praėjusią – trečiąją karantino savaitę buvo gauti 188 pranešimai apie galimus tokius pažeidimus.

Kaip jau pranešta, ketvirtadienį prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė Administracinių nusižengimų kodekso pataisas, kuriomis padidintos baudos už karantino taisyklių pažeidimus bei praplėstas jas galinčių skirti institucijų ratas.

Remiantis minėtomis pataisomis, nuo penktadienio baudos fiziniams asmenims už šių taisyklių pažeidimą siekia nuo 500 iki 1500 eurų, o įmonėms – nuo 1500 iki 6000 eurų. Iki tol fiziniams asmenims grėsė baudos iki 140 eurų, o įmonėms – iki 600 eurų.

Minėtomis pataisomis įgaliojimai surašyti administracinių nusižengimų protokolus suteikti policijai, karo policijai, viešojo saugumo tarnybai bei pasieniečiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

R

Pplicija vėl važynės pėsšiūjų tskais jiems taisyklės eismo negalioja vel i nemuna vys vakar maudžiaus vanduo geras

Marta

Pasižiūrėkite,kas darosi viešajame transporte,žmonės visai suyžūlėjo tik įlipę nusiima kaukes,kitų atviros nosys.

Jonas

Seniai Kaune maciau gyva policininka - jie tiesiog pradinge...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS