81 šunį baisiomis sąlygomis laikiusi Karmėlavos veisėja vis tiek atsidūrė teisme | kl.lt

81 ŠUNĮ BAISIOMIS SĄLYGOMIS LAIKIUSI KARMĖLAVOS VEISĖJA VIS TIEK ATSIDŪRĖ TEISME

Karmėlavoje gyvenanti veisėja, kurios 81 augintinis atsidūrė pas gyvūnų globėjus, išvengė baudžiamosios atsakomybės. Kauno apylinkės prokuratūros prokurorė priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl galimo žiauraus elgesio su gyvūnais, tačiau moters elgesys vis tiek pasiekė teismą – jis bus svarstomas pagal Administracinių nusižengimų kodeksą.

Sulaukus neigiamo prokuratūros atsakymo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Kauno departamente praėjusį penktadienį buvo pradėta administracinė teisena. Ji buvo pradėta dalyvaujant šunų laikytojai ir savininkei ir jai atstovaujančiam advokatui.

VMVT Kauno departamento patarėjas Linijus Valiuška patikslino, kad moteriai surašytas administracinių nusižengimų protokolas dėl žiauraus elgesio su gyvūnu, gyvūno kankinimo, kai dėl to gyvūnams gresia žūtis ar suluošinimas, kas užtraukia baudą nuo trijų šimtų iki vieno tūkstančio septynių šimtų penkiasdešimt eurų. Taip pat dėl Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo ir kitų gyvūnų gerovės ir apsaugos, atskirų rūšių gyvūnų ženklinimo ir registravimo reikalavimų reglamentuojančių teisės aktų pažeidimo, už ką gresia įspėjimas arba bauda nuo trisdešimt iki šimto dvidešimt eurų.

 

 

Teismas, išnagrinėjęs visą VMVT surinktą medžiagą, nutars, ar bausti veisėją, kokias sankcijas jai skirti, o taip pat tai, kas laukia šunų, kurių būklė įvertinta kaip apgailėtina.

„VMVT Kauno departamento specialistų atlikto patikrinimo metu konstatuota, kad laikymo vietoje rastų šunų būklė buvo apgailėtina. Rasta šunų su nepakankamu įmitimu, dalyje narvų nebuvo indų su vandeniu. Nustatyta, kad daugelis šunų laikomi narvuose, neatitinkančiuose ploto reikalavimų, dalis narvų laikomi vienas ant kito daugumoje narvų grindys – grotelės, dalyje nėra gultų (guolių)“, – vardijo L. Valiuška.

 

 

Anot jo, patikrinimo metu patalpoje vyravo netvarka, buvo jaučiamas stiprus amoniako, išmatų kvapas, gyvūnai buvo baikštūs, nepratinti būti vedžiojami lauke. Daugumai gyvūnų diagnozuota prasta odos, ausų, dantų būklė, endo ir ektoparazitai, stebimos paraudusios endemiškos pėdos, peraugę nagai  ir kt.

Laikymo vietoje rastų šunų būklė buvo apgailėtina. Rasta šunų su nepakankamu įmitimu, dalyje narvų nebuvo indų su vandeniu.

„Šie pažeidimai turi įtakos gyvūnų psichinei būklei ir jų elgsenai, sukelia judėjimo pokyčius“, – teigė L. Valiuška.

Prokuratūros atstovai, komentuodami, kodėl buvo nutrauktas ikiteisminis tyrimas, akcentavo, kad baudžiamoji atsakomybė asmeniui gali būti taikoma tik tuomet, kai dėl žiauraus elgesio su juo gyvūnas žūsta arba yra suluošinamas.

„Tais atvejais, kai nustatoma, jog buvo pažeisti Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo reikalavimai, kurių nesilaikymas prilyginamas žiauriam elgesiui su gyvūnais arba jų kankinimui, tačiau, jeigu dėl to gyvūnas nežuvo ar nebuvo suluošintas, asmuo baudžiamas administracine tvarka. Todėl ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys dėl gyvūnų laikymo reikalavimų bei kitų LR gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo reikalavimų pažeidimų, prokuroro sprendimu, perduoti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Kauno departamentui, kurio pareigūnai įvertins veisėjos padarytus pažeidimus ir priims sprendimus dėl administracinės atsakomybės taikymo“,  – pranešime teigė  prokuratūros atstovai.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

otto

Ji gyvena ne Karmėlavoje. Gyvena Karmėlavos seniūnijoje.

reklaminos

Kodel policija neplanko prostitucijos tasku, musu skelbiu portale begale prostitucijos, o kodel policija miega susipirkus ifonus najujas masinas ir t.t ? Cia ir studentas tokias veiklas issprestu, vat praktikantai. Cia tik vienas neblizgus perliukas, tad nereikia cia skalyt koki geri darbai padaryti.. Imituojam toliau teises, o tiesiausi verslai ir bus palikti ramybei.......

Sunninis

Jo.. kiek tos meiles, kiek mados... Na, bet žmonės tikriai žemiau gyvulio laikomi..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS