Kaune bus įrengta dar dešimt elektromobilių įkrovimo stotelių: laukiama pasiūlymų | kl.lt

KAUNE BUS ĮRENGTA DAR DEŠIMT ELEKTROMOBILIŲ ĮKROVIMO STOTELIŲ: LAUKIAMA PASIŪLYMŲ

  • 5

Pastaraisiais metais į Kauno gatves išrieda vis daugiau elektra varomų automobilių. Viena to priežasčių – didėjantis įkrovimo stotelių tinklas. Šiuo metu mieste yra trys dešimtys elektromobiliams skirtų įrenginių, dar 10 modernių ir estetiškai atrodančių prietaisų planuojama pastatyti iki metų pabaigos.

Laukia pasiūlymų iš vairuotojų

Elektromobilių savininkai ar planuojantys juos įsigyti kauniečiai kviečiami siūlyti vietas, kur būtų patogiausia pakrauti draugiškas aplinkai transporto priemones.

„Sparčiai populiarėjant elektromobiliams, miestas privalo pasirūpinti jiems skirta infrastruktūra. Iš kauniečių laukiame pasiūlymų, kur galėtų būti įrengtos naujos stotelės. Galbūt prie parkų, poliklinikų ar kitose viešose erdvėse“, – sakė Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis.

Gauti kauniečių siūlymai bus išanalizuoti ir apibendrinti, tuomet prasidės elektromobilių įkrovimo stotelių projektavimo ir įrengimo darbai. Pasiūlymų iš vairuotojų laukiama iki liepos 1 dienos, el. paštu: sype@kaunas.lt.

Pelnė prestižinį apdovanojimą

Stoteles gaminančios įmonės „Elinta Charge“ direktoriaus Igno Mikučio teigimu, Lietuvoje gaminamos įkrovimo stotelės CityCharge V2 ir CityCharge Mini2 yra įmonės flagmanai. Išmanios ir technologiškai pažangios vidutinio greitumo įkrovimo stotelės už savo dizainą yra pelniusios prestižinį RedDot produkto dizaino apdovanojimą.

Kaunas yra nuostabus miestas, todėl nusipelnė estetiškai atrodančios įkrovimo stotelių infrastruktūros.

„Kaunas yra nuostabus miestas, todėl nusipelnė estetiškai atrodančios įkrovimo stotelių infrastruktūros. Šios stotelės išsiskiria patrauklaus dizaino korpusu, kuris yra itin patvarus ir antivandalinis. Įrenginiai turi visas šiuolaikines išmaniąsias funkcijas: energijos balansavimą, apskaitą realiu laiku“, – teigė I. Mikutis.

Anot įmonės vadovo, elektromobilis yra ne ateitis, o dabartis. Jau dabar elektromobilių savininkai džiaugiasi nemokamu krovimu daugelyje Lietuvos miestų, kamščių aplenkimu važiuojant autobusų juosta, nemokamu arba pigesniu parkavimu. Svarbiausia, jog elektromobiliai mažina miesto taršą bei neskleidžia triukšmo. Visas įkrovimo stotelių vietas galima rasti internete: https://www.plugshare.com/.

GALERIJA

  • Kaune bus įrengta dar dešimt elektromobilių įkrovimo stotelių: laukiama pasiūlymų
  • Kaune bus įrengta dar dešimt elektromobilių įkrovimo stotelių: laukiama pasiūlymų
Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

rucy - vaistus neisgerei vel?

Niekas netersia gamtos taip kaip rucys su savo pagiezingais komentarais. Kruva bitu yra paleidziama i interneta be reikalo, nes kazkokiam zilvinui gyvenimas nenusiseke.

Vytc2

Soriukas, kažkodėl parašiau, kad tik dvi, nors planuojamos dešimt. Na bet visviena mažokai, sakyčiau...

Vytc

O ko taip silpnai - tik dvi? Va, Šimašius Vilniuje net 59 susiruošė įveist...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS