Šiurpiu susidorojimu su senoliu įtariamą 18-metį leista suimti tik mėnesiui | kl.lt

ŠIURPIU SUSIDOROJIMU SU SENOLIU ĮTARIAMĄ 18-METĮ LEISTA SUIMTI TIK MĖNESIUI

  • 21

Kauno apylinkės teismas tik iš dalies patenkino prokurorės prašymą dėl aštuoniolikmečio D.I., įtariamo mirtinai sumušus jam į prosenelius tikusį garbaus amžiaus kaimyną, suėmimo termino. Portalo kauno.diena.lt žiniomis, šios egzekucijos liudytojais tapo kartu buvę įtariamojo žmogžudyste nepilnamečiai draugai.

Kraujosruvomis nusėtas 1939 metais gimusio senolio kūnas buvo aptiktas ketvirtadienį, 9.40 val., jo bute viename Partizanų gatvės pabaigos daugiaaukštyje.

Pirminiais duomenimis, po to, kai jam negalėjo prisiskambinti sūnus ir sunerimęs dėl to kreipėsi pagalbos į tėvo kaimynus. Šie senolio buto duris aptiko praviras. 

Įtariama, kad šis kraupus nusikaltimas buvo įvykdytas naktį į ketvirtadienį, nes tada kai kurie kaimynai girdėjo triukšmą velionio bute.

Pagrindinė versija, kad senolis, kurio kūne konstatuoti daugybiniai sužalojimai, buvo nužudytas per buitinį konfliktą. Jo bute aptikti ir ne per seniausiai čia vykusių išgertuvių pėdsakai.

Šiuo nusikaltimu įtariamas, pirminiais duomenimis, netoliese gyvenantis D.I.  buvo sulaikytas tik ketvirtadienio vakare – apie 20 val.

Jis viską neigia. Tačiau yra jau minėti nusikaltimo liudytojai.

Prieš aštuonis mėnesius pilnamečiu tapęs D.I. – jau du kartus teistas. Pirmą kartą – dar būdamas keturiolikos už vagystę bei turto suniokojimą. O būdamas septyniolikmečiu, išgirdo ir antrą nuosprendį – dėl neteisėto disponavimo narkotikais savo reikmėms. Nepilnametis teisiamasis ir tada tradiciškai paliktas laisvėje. Ir galimai toliau darė nusikaltimus. Teigiama, kad jo atžvilgiu yra pradėta ir daugiau ikiteisminių tyrimų, kurie dar nebaigti.

Kauno apylinkės teismo prašyta suimti D.I. maksimaliam trijų mėnesių terminui. Tačiau šį prokurorės prašymą nagrinėjusi teisėja Audronė Levinskienė jį tenkino tik iš dalies, suimdama įtariamąjį senolio nužudymu tik vienam mėnesiui. Tiesa, šį terminą galima prašyti pratęsti ir jam pasibaigus.

Pasak Kauno apylinkės teismo atstovės Indrės Cvilikaitės, atsižvelgta ne tik į jauną D.I. amžių, bet ir į jau du jo teistumus, todėl neatmesta, kad jis gali bėgti ir slėptis. Be to, kitame šiuo metu atliekamame ikiteisminiame tyrime D.I. atžvilgiu jam jau buvo skirta kardomoji priemonė, švelnesnė už suėmimą, todėl vėl priėmus tokį patį sprendimą jis ir toliau gali daryti naujus nusikaltimus. Atsižvelgta ir į tai, kad ikiteisminis tyrimas dėl senolio nužudymo tik pradėtas ir paleistas į laisvę D.I. gali daryti poveikį liudytojams bei slėpti nusikaltimo įkalčius.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

degradavusi teisine sistema

vygdoma ir valdoma tokiu paciu degradu....gimdo nusikaltelius ,narkomanus ir zudikus....

Narkotikas

Dbr.lomkės prasidės.Ot tai bėda.Motka gal įmes į lauknešėlį ko vežančio???Kad nebadautų sūnytis.

Saulė

Kur policijos veikla?žiūri,mato ir tradiciškai nemato.Siaubas kas vyksta.Seniai tokį izoliuot reikėjo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS