Kaune pagrobtas maišas: jame – 15 tūkst. eurų ir dokumentai (papildyta) | kl.lt

KAUNE PAGROBTAS MAIŠAS: JAME – 15 TŪKST. EURŲ IR DOKUMENTAI (PAPILDYTA)

  • 21

Trečiadienį Kaune užregistruotas seniai begirdėtas nusikaltimas. Vidury dienos ir tankai apgyvendintame Dainavos mikrorajone – tiksliau tarp Partizanų gatvės daugiabučių buvo įvykdytas apiplėšimas, per kurį senjoras teigia netekęs apie 15 tūkst. eurų ir visų savo dokumentų.

Kaip pranešė Policijos departamentas, šis nusikaltimas įvykdytas apie 12 val. Jo metu dviem asmenims panaudojus prieš 77-erių metų senjorą smurtą, iš jo pagrobtas medžiaginis maišas, kuriame buvo apie 15 tūkst. eurų, pasas, darbo leidimas bei kiti dokumentai.

Anot nukentėjusiojo, nusikaltėliai – jam nepažįstami.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, minėtas smurtas, po kurio plėšikai pabėgo su grobiu, tebuvo aukos pargriovimas. Ir senjoras per šį išpuolį fiziškai nukentėjo nesunkiai. Apie apiplėšimą jis pranešė pats.

Pasak portalo kauno.diena.lt kalbintų su pradėtu ikiteisminiu tyrimu susijusių teisėsaugininkų, panašiau, kad ši istorija – reali, nei išgalvota. Ir pagrindinis jos moralas – kad pinigus reikia laikyti banke, o ne namuose. Tuo labiau – nesinešioti tokių sumų. Be to, saugiausia bet kokius sandorius atlikti elektroniniu būdu, o ne grynaisiais. 

Tiesa, šiuo atveju reikėtų atsižvelgti į apiplėštojo amžių, nors jis dar buvo dirbantis. Pirminiais duomenimis, – sargu.

Praėjus beveik parai po pranešimo apie šį apiplėšimą, įtariamieji juo dar buvo nenustatyti. Kalbinti teisėsaugininkai teigė, kad dar negali atsakyti į klausimą, ar senjoras tapo atsitiktine, ar tiksline jų auka. 

Ikiteisminis tyrimas dėl šio nusikaltimo pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, kuris teigia, kad "tas, kas panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj pat jį panaudoti arba kitaip atimdamas galimybę nukentėjusiam asmeniui priešintis, pagrobė svetimą turtą, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki šešerių metų."

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Situacija

Panašių atvejų vis daugės, nes vyresnio amžiaus žmonės bus priversti santaupas laikyti namie, nes Kaune Seniūnijos persistengė neteisėtai reikalaudamos iš gyventojų, norinčių gauti kompensaciją už apšildymą, sąskaitų banko išrašus. Jokie teises aktai nenumato reikalauti iš visų gyventojų banko sąskaitų išrašų, tik isskirtiniais atvejais, jeigu kyla įtarimas dėl neteisingos informacijos pateikimo. Vadinasi, jei turi pasidėjęs pinigų senatvei vaistams, daktarams ir laidotuvėms daugiau nei biurokrato alga/mėn., kompensacijos negausi.

Faktas

oZZio fonda vėl apvogė.

Senukas

Jeigu ukr tokio amžiaus su tiek pinigu tai žd tur būt, gal nešvarūs pinigai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS