Kaune sugyventinių sužaloti mažamečiai lieka ligoninėje | kl.lt

KAUNE SUGYVENTINIŲ SUŽALOTI MAŽAMEČIAI LIEKA LIGONINĖJE

Kauno teisėsaugininkai aiškinasi, kokiomis aplinkybėmis nuo alkoholio apsvaigę sugyventiniai Kaune sužalojo du mažamečius vaikus. Teigiama, kad vaikai šiuo metu jaučiasi neblogai, tačiau kol kas jie liks ligoninėje.

Viename iš Kauno daugiabučių incidentas įvyko sekmadienio vakarą. Namo laiptinėje, neblaivus vyras sudavė kelis smūgius sugyventinės trejų metukų dukrai, vėliau, vyrui laikant ant rankų sugyventinės naujagimę dukrą, sugyventinė, taip pat neblaivi, sudavė per rankas, dėl to naujagimė nukrito ant grindų. Abi mažametės dėl nežymių sužalojimų paguldytos į ligoninę. Po apklausos vyras ir moteris paleisti iš areštinės, jiems skirtos kardomosios priemonės.

Pasak medikų, mergaitės jaučiasi neblogai. Jos liks ligoninėje, kol vaiko teisių apsaugos specialistai ir teisėsauga nuspręs, ką daryti toliau.

„Kol kas bent jau dabar jie jaučiasi gerai. Kūdikis, kuris, pirminiais duomenimis, galėjo iškristi iš rankų, akivaizdžių žymių ant jo nesimato, bet stebima, ar toliau kas nepaaiškės. Vyresnioji trejų metų mergaitė jaučiasi gerai, žaidžia su kitais vaikais. Turime žaidimų kambarį, lanko pedagogai ir socialiniai darbuotojai,  nepastebime negatyvių sveikatos simptomų“, – sako Kauno klinikinės ligoninės atstovas spaudai Saulius Tvirbutas.

Pasak atstovo, vaikai čia būna laikomi iki septynių dienų.

„Per tą laiką vaiko teisių apsaugos specialistai priima sprendimą, ką su vaikais toliau daryti – ar gražinti į šeimą, ar surasti laikinuosius globėjus“, – sako S. Tvirbutas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jokiu budu

neatiduot valkatoms vaiku jokiu budu nes bus jiems ju nereik gimdo del pinigu naudos

Slapta

Taip waikai kence tikios waiku teises priims tinkama sprendima ir neatiduos tewams nes nz ka jie da gali padarit !!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS