Sumaištį Kauno botanikos sode sukėlęs radinys – ne karo laikų sprogmuo | kl.lt

SUMAIŠTĮ KAUNO BOTANIKOS SODE SUKĖLĘS RADINYS – NE KARO LAIKŲ SPROGMUO

  • 1

Sodo teritorijoje rastas karo laikų sprogmuo, trečiadienį pranešė Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) botanikos sodas. Tačiau, anot specialiajame plane "Skydas", kuris, kaip ir priklauso, buvo įvestas po tokio pranešimo, dalyvavusių specialiųjų tarnybų pareigūnų, nustatyta, kad sumaištį sukėlė sprogmeniu palaikytas metalinės tvoros elementas.   

Pranešimą apie sprogmenį Botanikos sode, po kurio buvo įvestas planas "Skydas", Kauno specialiosios tarnybos gavo apie pusę dvylikos dienos.

„Iškvietus specialiąsias tarnybas, sprogmuo buvo išvežtas. Teritorija yra saugi, grėsmės darbuotojams ir lankytojams nėra“, – komentavo situaciją VDU Botanikos sodo direktorius Nerijus Jurkonis.

Esą senovinis sprogmuo rastas vykdant žemės kasimo darbus naujoje rododendrų kolekcijos vietoje, kuri dar nėra atvėrusi durų lankytojams.

Tačiau Kauno ugniagesių gelbėtojų, kurie taip pat trečiadienio vidurdienį skubėjo į Botanikos sodą, tos paros suvestinėje patikslinama, kad nustatyta, jog radinys, dėl kurio buvo įvestas planas "Skydas", tėra metalinės tvoros elementas. Ir šį daiktą, panašų į sprogmenį, išsivežė J.Vitkaus inžinerinio bataliono išminuotojai.  

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jurgis

Keista, kad Kauno dienos žurnalistai net pavadinime įvardija neegzistuojančią organizaciją. Nėra tokios kaip "Kauno botanikos sodas". Yra tik "Vytauto Didžiojo universiteto botanikos sodas".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS