Kauno nepilnamečių izoliatoriuje – skandalas: su paaugliais įkalino pedofilą | kl.lt

KAUNO NEPILNAMEČIŲ IZOLIATORIUJE – SKANDALAS: SU PAAUGLIAIS ĮKALINO PEDOFILĄ

  • 13

Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose (Kauno NTI-PN) veikiančiame resocializacijos centre kartu su paaugliais laiką leido ir už seksualinius nusikaltimus prieš nepilnamečius nuteistas Leonas Žukas. Po šio skandalo nuo pareigų nušalintas įstaigai laikinai vadovavęs direktoriaus pavaduotojas Vilmantas Dambrauskas.

Kaip praneša portalas 15min.lt, įstaigos vadovybė tikina, kad tokio sprendimo imtasi laikinai, kol buvo suremontuotos patalpos. Pabrėžiama, kad nuteistuosius akylai stebi sargyba.

Už kelių nepilnamečių išprievartavimą nuteistas L. Žukas buvo įkalintas resocializacijos 5-ajame skyriuje.

„Kauno NTI-PN vadovybė, atsižvelgdama į tai, kad nuteistasis atitinka įstatymuose nustatytus reikalavimus, leidžiančius suteikti teisę be sargybos arba be palydos išvykti už pataisos įstaigos teritorijos ribų bei vadovaudamasi Bausmių vykdymo kodekso nuostatomis, priima sprendimus dėl minėtos (tokios) teisės suteikimo. Iki bus suremontuotos bei įrengtos gyvenamosios patalpos, skirtos gyventi suaugusiems nuteistiesiems, kuriems suteikta teisė be sargybos arba be palydos išvykti už pataisos įstaigos teritorijos ribų, jie laikinai gali būti perkelti į Resocializacijos 5 skyriaus patalpas, kuriose gyvena iš pataisos namų perkelti nepilnamečiai nuteistieji, užtikrinant nuolatinę fizinę apsaugą ir vykdant nuotolinę stebėseną. Todėl nuteistasis jam paskirtoje gyvenamojoje patalpoje yra izoliuotas ir neturi galimybės fiziniam kontaktui su nepilnamečiais nuteistaisiais“, – rašoma 15min.lt atsiųstame atsakyme rašo įstaigos vadovybė.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Laikinai Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriui-pataisos namams vadovaujantis direktoriaus pavaduotojas Vilmantas Dambrauskas sakė, kad L. Žukas nuo antradienio perkeltas į kitas patalpas atskirai nuo nepilnamečių.

Pasak jo, įstaiga nebuvo pasiruošusi tam, kad pas juos iš Vilniaus bus perkelti nuteistieji, todėl užtruko paruošti jiems patalpas.

Anot jų, iš Vilniaus pataisos namų į Kaune esančią įstaigą laikinai perkelti 32 nuteistieji.

Vyks tarnybinis patikrinimas, vadovas nušalintas

Į kilusį skandalą netruko sureaguoti Kalėjimų departamentas. Dėl Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose kalinto už seksualinę prievartą prieš nepilnamečius nuteisto vyro trečiadienį pradėtas tarnybinis patikrinimas, nušalintas laikinasis įstaigos vadovas.

„Siekiant objektyviai ištirti nuteistojo perkėlimo ir laikymo aplinkybes bei pagrįstumą, Kalėjimų departamente pradėtas tarnybinis patikrinimas. Nustačius veiklos spragas ar neįvertintus galimus rizikos faktorius bus priimti griežti sprendimai“, – rašoma Kalėjimų departamento pranešime.

Jame taip pat teigiama, kad departamento direktorius Virginijus Kulikauskas, įvertinęs padėtį, nušalino laikinai įstaigos vadovo pareigas ėjusį direktoriaus pavaduotoją V. Dambrauską.

Jį laikinai pakeis įstaigos Saugos valdymo skyriui vadovaujantis Linas Šeštokas.

Kalėjimų departamentas teigia, kad dėl remonto darbų Vilniaus pataisos namuose, laikinai iš jų į Kauno tardymo izoliatorių-pataisos namus perkelti 32 nuteistieji – buvę pareigūnai.

Jie, pasak departamento, buvo izoliuoti nuo įstaigoje laikomų nepilnamečių, laikant juos atskirame aukšte.

GALERIJA

  • Kauno nepilnamečių izoliatoriuje – skandalas: su paaugliais įkalino pedofilą
  • Kauno nepilnamečių izoliatoriuje – skandalas: su paaugliais įkalino pedofilą
  • Kauno nepilnamečių izoliatoriuje – skandalas: su paaugliais įkalino pedofilą
  • Kauno nepilnamečių izoliatoriuje – skandalas: su paaugliais įkalino pedofilą
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

julija

o kas pasikeitė, dambrauskas ir toliau yra direktoriaus pavaduotojas su ta pačia alga. tai jis už savo sprendimą net nebuvo pažemintas ir manau, kad pasitaikius progai vėl prasuks tą pačia aferą aišku ne už ačiū su kitu galbūt pedofilu ar kitokiu nusikaltėliu ne už ačiū, palaimins kitą pedofilą ar žmogžudį būti besargybiniu. tai jūsų žurnalistai rašilavos neturi jokios prasmės.

Anonimas

Šiuolaikiniai paaugliai tą pedofilą sudraskytų jam net nespėjus sužagsėt ;) Tai taip, kad nesiparinkit, bachuriukai už save pastovės visą kelią ;)

...

Tai kad: 'nusipelnę' pedofilai visąlaik šviežianos geidžia, kažkas jiems jos parūpinti turi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS