Kauno policijos vadas atskleidė, kokių nusikaltimų padaugėjo ir į ką reaguojama itin principingai | kl.lt

KAUNO POLICIJOS VADAS ATSKLEIDĖ, KOKIŲ NUSIKALTIMŲ PADAUGĖJO IR Į KĄ REAGUOJAMA ITIN PRINCIPINGAI

  • 7

Balandžio 28-ąją Kauno apskrities policijos vadovas Mindaugas Baršys Kauno apskrityje esančių savivaldybių vadovams bei Kauno apygardos prokuratūros vadovybei nuotoliu vykusio susirinkimo metu pristatė, kaip pareigūnams sekasi kovojant su nusikalstamu ir kokios tendencijos ryškėja šiais metais.

„Tiek praėjusiais, tiek ir šiais metais per pirmuosius tris mėnesius iš gyventojų gauta virš 30 tūkst. pranešimų. Jei iš bendro skaičiaus išminusuotume saviizoliacijoje esančių asmenų patikrinimą, stebėtume gan ženklų pranešimų skaičiaus mažėjimą visoje apskrityje“, – kalbėdamas apie gautus pranešimus iš gyventojų dėstė Kauno apskrities policijos vadovas.

Dominuojantys nusikaltimai

Per pirmuosius metų mėnesius mažėjo ir nusikalstamų veikų registracija. Pačiame Kauno mieste pareigūnai stebi nusikalstamų veikų mažėjimą beveik ketvirtadaliu: Kauno rajone – beveik 40 proc., Kaišiadorių r. – 36 proc., Kėdainių r. – 40 proc. ir Jonavos r. – beveik 28 proc. Dominuojančiomis nusikalstamomis veikomis ir toliau išlieka vagystės, nežymūs sveikatos sutrikdymai ar fizinio skausmo sukėlimai, sukčiavimai bei transporto priemonių vairavimas, kai tai daro neblaivus asmuo. Jei praėjusiais metais į penketuką pateko turto sunaikinimas ar sugadinimas, šiais metais šią nusikalstamą veiką keičia neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Tendencijos, kurios džiugina

Analizuojant trijų mėnesių statistiką stebima vagysčių mažėjimo tendencija. Jų sumažėjo net 35,5 proc. Užregistruotų vagysčių skaičius mažėja visų policijos komisariatų prižiūrimose teritorijose. Lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, stebimas ir ryškus sukčiavimų skaičiaus mažėjimas – beveik trečdaliu.

Daugelio rajonų policijos komisariatų prižiūrimose teritorijose stebimas sukčiavimo atvejų skaičiaus mažėjimas, išskyrus Kėdainių r. PK ir Jonavos r. PK, kur sukčiavimo atvejų skaičius priešingai – nežymiai, tačiau auga. Pareigūnai atskleidžia ir kas labiausiai domina sukčiaujančius asmenis – pinigai, dažniausiai iki 1000 eurų, įvairūs buities ir ūkio daiktai bei, trečioje vietoje – įvairios prekės.

Į tokius pranešimus tiek kreipiantis gyventojams, tiek ir informacijai pasirodžius viešojoje erdvėje, reaguojame principingai.

Kauno apskrityje stebimas ir viešosios tvarkos pažeidimų skaičiaus mažėjimas. Tačiau pareigūnai atkreipia dėmesį, kad toks pats skaičius išlieka viešosios tvarkos pažeidimų, susijusių su kelių eismo dalyvių konfliktais. Tokių atvejų fiksuota po trylika.

„Į tokius pranešimus tiek kreipiantis gyventojams, tiek ir informacijai pasirodžius viešojoje erdvėje, reaguojame principingai. Mūsų gyventojai turi būti saugūs ir namuose, ir kieme, ir gatvėje“, – sako Kauno pareigūnai.

Dėmesys eismo saugumui nemažėja

Nors apskrityje tiek eismo įvykių skaičius, tiek ir sužeistųjų skaičius sumažėjo 40 proc., o žuvusiųjų – net perpus, Kauno apskrities policijos pareigūnai fiksuoja vis didesnį skaičių pažeidžiančiųjų Kelių eismo taisykles (KET).

Iš viso tris šių metų mėnesius išaiškinta beveik 12 tūkst. KET pažeidimų, kai praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu – mažiau nei 5 tūkst.

„Didžioji dalis užfiksuotų pažeidimų – per 7 tūkst. – tai pavojingiausi KET pažeidimai. Tie pažeidimai, kurie turi didžiausią reikšmę eismo saugumui, kultūrai bei eismo įvykių skaičiaus augimui“, – teigia Kauno apskrities policijos Kelių policijos valdybos viršininkas. Todėl, pasak jo, atsižvelgiant į pažeidimų ir pažeidinėtojų skaičių, ir toliau bus skiriamas didelis dėmesys eismo saugumui.

Mindaugas Baršys/Vilmanto Raupelio nuotr.

Prevencinis darbas nenutrūksta

Nors karantinas ir pristabdė bendrą darbą su bendruomenėmis, gerokai sumažino tiesioginį kontaktą su gyventojais ir persikėlė į virtualią erdvę, tačiau dėl to nenutrūko policijos pareigūnų prevencinė veikla.

Vien per pirmus tris šių metų mėnesius Kauno apskrities policijos pareigūnai įgyvendino per 500 įvairiausių prevencinių priemonių, skirtų tiek moksleiviams, tiek senjorams, tiek įvairaus amžiaus grupių eismo dalyviams.

Daugiausia prevencinių priemonių įgyvendinta Kaune, Kauno bei Kaišiadorių rajonuose. Didelę dalį prevencinių veiklų šiais metais pareigūnai nukreipia į vagysčių prevenciją. Dėl to, manoma, jau stebimas ne tik mažesnis vagysčių skaičius, bet ir didėjantis jų ištyrimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

ft

Mindaugas Baršys - korumpuotas policijos p.i.d.e.r.a.s.t.a.s

minde

koncervatoriu geroves valstybes vizija pildos ,

Propaganda

Ar jau nebijo kaunieciai vakare vaiksciot centre?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS