Kauno rajone – neeilinė ligonio gelbėjimo operacija: sniege įklimpo ir ugniagesiai, ir medikai | kl.lt

KAUNO RAJONE – NEEILINĖ LIGONIO GELBĖJIMO OPERACIJA: SNIEGE ĮKLIMPO IR UGNIAGESIAI, IR MEDIKAI

  • 12

Kauno rajone šeštadienį vyko neeilinė ligonio gelbėjimo operacija, kai pas sergantį žmogų neprasibrovus medikams, jiems į pagalbą teko siųsti ugniagesius, pastariesiems taip pat nepavyko išsivaduoti iš sniego gniaužtų. Galiausiai, įstrigus sniege, iki ligonio gydytojams ir gelbėtojams teko bristi pėsčiomis.

Kaip informuoja Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, apie incidentą Garliavos seniūnijoje pranešta šiek tiek po pietų apie 13.46 val. Pirminiais duomenimis, pas ligonį į Tvarkiškių kaimą iškviestas greitosios pagalbos automobilis dėl gausaus sniego nesugebėjo pravažiuoti ir įklimpo pusnyse.

Medikams neliko nieko kito, kaip patiems šauktis pagalbos, iškviečiant ugniagesius. Atvykę gelbėtojai įvertino situaciją ir nusprendė, kad paprasčiau medikus iki ligonio namų bus nugabenti su savo autocisterna, kadangi kelias buvo labai užpustytas.

Ugniagesių autocisterna brovėsi per pusnis iki iškvietimo vietos, tačiau likus apie 500 metrų iki ligonio namo užklimpo ir pati. Todėl į pagalbą ugniagesiams bei medikams buvo išsiųsta dar viena gelbėtojų autocisterna, kuri gabenosi ir gelbėjimo roges.

Atvykus papildomoms gelbėjimo pajėgoms, ugniagesiams su medikais iki sodybos, kurioje buvo žmogus, teko klampoti pėsčiomis. Pasiekus ligonį, jis buvo evakuotas rogėmis bei nugabentas iki greitosios pagalbos automobilio. 

Dramatiškos gelbėjimo operacijos pabaigoje GMP automobilis ištrauktas panaudojant buksyravimo lynu, o gelbėtas asmuo išvežtas į ligoninę.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

pensininkė

žodžiu reikia daugiau technikos keliams valyti, matyt kelininkai priprato žiemomis miegoti nes nebūdavo sniego o šiemet jo nepagailėjo ir štai rezultatas o ką jau kalbėti apie tuos kurie po 5 - 6 paras neturi elektros šildymo gerai kad šalčių didelių nėra o dar ir radiatoriai suskilinėtų baisu tokioje gerovės valstybėje

Kad ir Kaune ne geriau

Gatvės kur važiuoja automobiliai tai kaip vasara, asfaltas , be jokio sniego ar ledo, o šaligatviai po viso šito snygio net nepajudinti, tik siauras takelis šunim prabėgt. O Aukštuose Šančiuose Prancūzų g šaligatvis dar lig šiol nevalytas nei sykio, pusnys, arba ropok keturiom arba skrisk, tai kaip mamom su vaikiškais vežimėliais pavažiuot, nei krust. Prancūzų g yra pagrindinė, ir važiuoja 34 G autobusas, bet šaligatvis užverstas sniegu.

Lina

Kiesai,eik dirbti ir padėk?Priims.Ko jūs postringaujat dėl vietovių?Jai žmonės į didmieščius kraustosi,niekas nenori gyvenviėtėse gyventi.Jūs kraustykitės ir vienišiems,senukams ar kaimo žmonėms padėk.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS