Kauno rajone siautėjusių padegėjų bylos pasiekė teismą | kl.lt

KAUNO RAJONE SIAUTĖJUSIŲ PADEGĖJŲ BYLOS PASIEKĖ TEISMĄ

  • 0

Teismui perduoti du ikiteisminiai tyrimai dėl svetimo turto sugadinimo visuotinai pavojingu būdu.

Kauno policija teigia, kad 2018-ųjų rugpjūčio mėnesį pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu sulaikyti du vaikinai (gim. 1997 ir 1999 m.), įtariami Kauno rajone, Užliedžių seniūnijoje esančiame Sausinės kaime galimai padegę automobilį „VW Transporter“ su jame buvusiais daiktais. Tą pačią naktį Sausinės gatvėje galimai padegę ūkinį pastatą, šiltnamį bei vištidės konstrukcijas. Vėliau nustatyta, jog tie patys vaikinai galimai įvykdė ir daugiau padegimų Kauno rajone, Sausinės ir Naujųjų Muniškių kaimuose.

Iš viso šiems dviem vaikinams buvo pareikšti įtarimai dėl septynių nusikalstamų veikų. Laikotarpiu nuo 2017 metų lapkričio mėnesio iki 2018 metų liepos mėnesio dėl trijų negyvenamų namų padegimo. Dėl 2018 metų rugpjūčio mėnesį padegtų privatiems asmenims ir įmonėms priklausančių ūkinių ir gyvenamų pastatų. Dėl šių vaikinų sukeltų gaisrų padaryta daugiau nei 43 tūkstančių eurų žala. Vaikinams paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas.

Taip pat šių metų pradžioje į teismą buvo perduota byla, kuomet dar 2018 m. gegužę pradėto ikiteisminio tyrimo metu Kauno rajono pareigūnai sulaikė tris jaunuolius (gim. 2000 m., 1997 m. ir 1999 m.), įtariamus tą patį mėnesį Kauno rajone, Babtuose, Kauno g., galimai padegus šiltnamių komplekso plėvelę. Gaisro metu sudegė dalis šiltnamio komplekso, kuriame buvo apie 1000 augalų, bendrai padaryta 2800 eurų žala.

Tuo pat metu, įtariama, tie patys jaunuoliai padegė ir Babtų miestelyje, Šiltnamių gatvėje, buvusį šešiolikos garažų masyvą, kuriame buvo įvairūs Babtų miestelio gyventojų daiktai bei technika. Tuomet buvo padaryta daugiau nei 36 tūkstančių eurų žala. Vėliau, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, jog prieš tai įvykdytais padegimais įtariami jaunuoliai 2018 m. gegužės 18 d. galimai padegė ir Kauno rajone, Babtų kapinių aikštelėje, buvusius šešis šiukšlių konteinerius.

Asmenims, sugadinusiems svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu, gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS