Po šiukšliavežės ratais žuvo „Kauno švaros“ darbuotojas: versijos, kaip galėjo įvykti tragedija | kl.lt

PO ŠIUKŠLIAVEŽĖS RATAIS ŽUVO „KAUNO ŠVAROS“ DARBUOTOJAS: VERSIJOS, KAIP GALĖJO ĮVYKTI TRAGEDIJA

  • 8

Liudininkai užfiksavo, ką pamatė antradienį, prieš vidurnaktį, Kaune, Statybininkų gatvėje, kur įsikūrusi „Kauno švaros“ būstinė. Atvira liepsna pleškėjo šiukšliavežės. Pradėjus gesinimo darbus, pasigirdo ir sprogimas, praneša LNK.

„Per gaisrą viena šiukšliavežė sudegė, kitos apdegė šonas, trečios šiukšliavežės šonas buvo pažeistas karščio. Be to, ant jo užgriuvo dar ir šalia stovėjusio automobilio krano strėlė“, – kalbėjo Pajėgų valdymo skyriaus vyriausiasis specialistas Laimius Kavaliauskas.

Įmonės atstovas sakė, kad kai kuri technika sudegė nebepataisomai. „Užsidegė viena šiukšliavežė. Mūsų pirminėmis įžvalgomis, jis turbūt sugedo neremontuojamai. Šalia buvusios mašinos yra ganėtinai stipriai apdegusios: vienos – kabina, kitos – išorinės dalys – keltuvas ir panašiai, įvairūs mechanizmai. Manome, kad juos tikrai suremontuosime“, – sakė „Kauno švaros“ atstovas Jonas Tumpa.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Anot J. Tumpos, peržiūrėjus kamerų įrašus, tyčinio padegimo versija atmetama. „Tą medžiagą dar tikrai tirsime, tai gal pastebėsime, ko nepastebėjome. Manome, kad tiesiog elektros instaliacijos kažkokia problema. Mašinos tikrai yra tvarkingos – ir techninė apžiūra peržiūrima, ir galimai gal kažkas „užtrumpino“, gal darbo metu kažką užkabino“, – svarstė jis.

Gaisro įmonėje priežastis aiškinasi ir teisėsauga. Vis dėlto, tai ne vienintelis nemalonumas įmonėje tą pačią dieną. Antradienio rytą Kauno rajone įvyko tragedija, kai 67-erių metų vairuotojas darbo metu pervažiavo ir mirtinai sužalojo 44-erių metų kolegą. Vairuotojas buvo blaivus.

„Netekome savo labai gero darbuotojo – krovėjo, kuris darbo metu, nežinome, kokiomis aplinkybėmis, atsidūrė po mūsų šiukšliaveže. Kiek žinome, gydytojai dar bandė gaivinti, bet nesėkmingai. Tikrai esame giliai sukrėsti“, – teigė J. Tumpa.

Spėjama, kad čia galėjo būti nelaimingas atsitikimas, kuris nutiko, kai šiukšliavežė judėjo atbuline eiga. „Šiukšliavežės yra tikrai modernios, pritaikytos, su visais europiniais standartais. Yra vadinamosios šiukšliavežių platformos. Jos nevažiuoja tada, kai ant jų būna uždėtas kažkoks svoris – darbuotojo koja ar panašiai. Manome, kad jis tiesiog ėjo šalia, galbūt nukrito ar paslydo, sunku pasakyti. Na, žinote, čia – sekundžių klausimas“, – detalizavo „Kauno švaros“ atstovas.

Tiek vairuotojas, įmonėje dirbantis apie 20 metų, tiek žuvusysis, įmonėje dirbantis penkerius metus, apibūdinami kaip pavyzdingi darbuotojai, kurie galėdavo įveikti ir sunkesnius maršrutus. Tad kompetencijų jiems netrūko. Policija ėmėsi tyrimo. „Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 5 dalį, t. y. kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimas. Už tai gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų“, – kalbėjo Kauno policijos atstovė Dovilė Ežerinskienė.

Sudegusios ir vairuotoją pervažiavusi mašina aptarnavo Kauno rajoną. Įmonės atstovas tikino, kad šiukšlių surinkimas sutrikti neturėtų, nes mašinų parke turi atsarginių automobilių, naudojamų nenumatytiems atvejams.

GALERIJA

  • Po šiukšliavežės ratais žuvo „Kauno švaros“ darbuotojas: versijos, kaip galėjo įvykti tragedija
Stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

vilius

ta UAB yra mero globojama,kas jiems vienas eilinis žmogelis,tik Š...algalapyje

Rolandas

Nieks ten neveikia pakopos atjungtos masinos netvarkingos senos

,,,

tik viena neikite dirbt sita kontora,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS