Kauno tvirtovės VII forto teritorijoje siautėjo ugnis | kl.lt

KAUNO TVIRTOVĖS VII FORTO TERITORIJOJE SIAUTĖJO UGNIS

  • 4

Trečiadienio popietę Kauno ugniagesiai skubėjo į Kauno tvirtovės VII fortą šalia Kauno klinikų – čia liepsnojo nemažas plotas pernykštės žolės.

Ugniagesių atstovai patvirtino, kad trečiadienį kelios minutės po 15 val. gautas pranešimas, jog Archyvo g. 61 dega žolė. Užgesinta 700 arų pievos.

„Vaikėzai-kaimynai mano mieli – aš jums kadaise jau sakiau, kad neteisingų nuotykių paieškos VII forte gali jums baigtis labai liūdnai“, – į galimus padegėjus feisbuko paskyroje kreipėsi Kauno tvirtovės VII forte veikiančios neformaliojo vaikų švietimo mokyklos vadovas Vladimiras Orlovas.

Jis pasidžiaugė, kad VII fortas turi daug draugų, mat gaisras buvo pastebėtas ir užgesintas, o bepilotės skraidyklės užfiksuoti gaisro vaizdai, tikimasi, padės išaiškinti tikruosius padegėjus.

„Tėveliai mano mieli (iš Gervečių gatvės) – susiraskit prašau savyje jėgų kiekvieną vaiką po mokyklos į kokį būrelį atiduoti – ypač tai rekomenduoju nuo 9 klasės... Sutaupysit!“, – pridūrė V.Orlovas.

Anot jo, pasisekė, kad sparčiai plintanti ugnis buvo gana greitai sutramdyta, kitaip pasekmės galėjo būti labai liūdnos – liepsnos galėjo nuniokoti forto statinius ir juose veikiančių neformalaus ugdymo užsiėmimų erdves. „Po pietų jau vyksta būreliai, kuriuos lanko įvairaus amžiaus vaikai. Kažkieno kvailas poelgis galėjo baigtis tragedija. Ačiū 4-osios komandos ugniagesiams už puikiai atliktą darbą, nes gesinti gaisrą forte iš tikrųjų labai sunku“, – „Kauno dienai“ sakė V.Orlovas.

Kaip skelbia BNS, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) duomenimis, trečiadienį Lietuvoje išdegė beveik 165 hektarai pernykštės žolės. Šiemet jau kilo 931 toks gaisras, per juos išdegė 1219 ha atvirų teritorijų.

Neteisingų nuotykių paieškos VII forte gali jums baigtis labai liūdnai.

Trečiadienį Kaišiadorių rajone esančiame Palapojės kaime užsidegė miškas bei ūkinis pastatas. Gaisro metu išdegė apie 4,5 ha miško, 13 ha durpingos pievos. Taip pat sudegė medinis pastatas, du bičių aviliai. Ugniagesiams pavyko nuo liepsnų apsaugoti kitą ūkinį pastatą ir medinę pirtį.

Trečiadienį ugniagesiai vyko į 123 atvirų teritorijų gaisrus. 48 kartus vykta į iškvietimus Vilniaus apskrityje, 16 – Kauno, 13 – Panevėžio, 11 – Klaipėdos, po aštuonis – Alytaus, Šiaulių ir Utenos apskrityse.

GALERIJA

  • Kauno tvirtovės VII forto teritorijoje siautėjo ugnis
  • Kauno tvirtovės VII forto teritorijoje siautėjo ugnis
Sauliaus Kvietkos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

Jei taip ugnis 9 fortei, tai... sakytume kad pranašiškai :x.

to :)))

Duok pinigu. tai ne tik zole nupjaus, bet ir kvietku prisodins

:)))

nusipjaukit žole ir niekas nepadegs tinginiai neraliuoti, kai nėra sausos žolės, nieko nepadegsi nes žalia žolė nedega.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS