Keturi broliai ir jų bendrininkas dėl prekybos žmonėmis siunčiami už grotų | kl.lt

KETURI BROLIAI IR JŲ BENDRININKAS DĖL PREKYBOS ŽMONĖMIS SIUNČIAMI UŽ GROTŲ

  • 4

Kauno apygardos teismas skyrė laisvės atėmimo bausmes penkiems asmenimis, verbavusiems buvusius kalinius važiuoti į Švediją ir ten organizavusiems vagystes.

Kaip nurodė Kauno apygardos teismas, atsižvelgus į ilgą proceso trukmę ir tai, kad byla susijusi su tarptautiniu elementu, visi asmenys pripažinti kaltais dėl prekybos žmonėmis organizuotoje grupėje, o broliai Šestakovai – ir dėl dokumentų klastojimo, disponavimo nusikalstamu būdu įgytu didelės vertės turtu.

A. Šestakovui skirta subendrinta ketverių metų aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, Ro. Šestakovui – penkeri metai vienas mėnesis, R. Šestakovui – ketveri metai penki mėnesiai, Ž. Šestakovui – ketveri metai vienuolika mėnesių, V. Vaišvilui – šešeri metai laisvės atėmimo.

Išnagrinėjęs šią didelės apimties bylą teismas nustatė, kad keturi broliai Šestakovai ir V. Vaišvilas susibūrė į organizuotą grupę ir 2013-2014 metais aktyviai verbavo socialiai pažeidžiamus asmenis vykti į Švediją, ten juos apgyvendindavo nuomojamame name.

Taip pat naudojo psichinį ir fizinį poveikį, suskirstę grupėmis suteikdavo priemones ir vertė vykdyti įvairaus pobūdžio turtinius nusikaltimus, daugiausia – vagystes. Pavogtus daiktus slėpdavo ir per tarpininkus tolimųjų reisų vairuotojus gabendavo į Lietuvą, kur patys disponuodavo jais arba parduodavo.

Bylos duomenimis, nuteistieji dažniausiai verbuodavo laisvės atėmimo bausmę atlikusius arba dar įkalinimo įstaigoje esančius asmenis per ten bausmę atliekantį V. Vaišvilą.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

NUO SENOVES VERGOVES LAIKU AR PASIKEITE ZMONES,ATSIRADO DAUG TEXNIKOS SKRAIDO I KOSMOSA.O ZMONES KOKIE BUVO TOKIE LIKO VERGVALDZIAI GOBSUS,KAS TIKINTYS I DIEVA TIE DAR LAIKOSI YSTATYMU,BAISU SKAITYTI KAS DAROSI

Kokių zekų įdarbinimu?

Jau į darbus nepeiima kad lietuviškai kalbi, visur vien rusakalbiai iš azijos

Tik tiesa

Prekybą žmonėmis vykdo Užimtumo tarnybos tarpininkės. Iš to jos labai gerai uždirba, aptarnauja ir kalinius, ir narkomanus, ir moteris, kurios su paprastomis kuprinėmis perveža didelius kiekius narkotikų ir kitų neleistinų preparatų. Eilinė Užimtumo tarnybos tarnautoja, kuri turi kartoteka bedarbių ir turi prieigą prie informacijos, kokį realų turtą turi tie žmonės, ne tik vykdo jų išpardavimą į užsienį, pavyzdžiui, parduoda gabesnius jaunus žmones vergų sąlygomis. Jūs užsiima ir nekilnojamojo turto nelegalia prekyba tarptautiniu mastu. Jos žino duomenis, kur yra vieno ar kito į nelaimę patekusio žmogaus nuosavybė ir nesunkiai organizuoja, kad tas žmogus ar taptų onkologinių pacientu, ar dar kitaip būtų sužalotas, netektų pajamų. Dar padaro, kad miršta iki 29-30 metų asmenys. Tai tiesa. Jos turi priegą prie daugybės narkodilerių, jurisdikcijos atstovų ir medikų, kurie korumpuoti. Jos aptarnauja pedofilus, perduoda informaciją apie nuskurdusias motinas, jų vaikai tampa pedofilų aukomis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS