Konfliktas per čiuožimo čempionatą: pasisakė policija | kl.lt

KONFLIKTAS PER ČIUOŽIMO ČEMPIONATĄ: PASISAKĖ POLICIJA

  • 69

Savaitgalį per Kaune vykstantį Europos dailiojo čiuožimo čempionatą įsiplieskęs konfliktas persikėlė į pareigūnų kabinetus. Tyrėjai aiškinasi įvykio detales.

Kauno policijos atstovė portalui kauno.diena.lt nurodė, kad sausio 13 d. 19.33 val. buvo gautas moters pranešimas, kad Kaune, Karaliaus Mindaugo pr., arenoje vykstančio renginio metu vyksta konfliktas su apsaugos darbuotojais.

„Nuvykus pareigūnams buvo išklausyta tiek pranešėja, tiek ir apsaugos darbuotojai, kurie paaiškino, kad į juos kreipėsi renginio organizatoriai, kadangi įvyko konfliktas su moterimi, kuri neturėjo būti tam tikroje renginio zonoje“, – teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos skyriaus vedėja Odeta Vaitkevičienė.

Konfliktą paviešino Europos dailiojo čiuožimo čempionate dirbusi Kaja Elena Brilė. Feisbuke ji pasidalijo įrašu dėl neva netinkamo elgesio su ja.  Valstybinė darbo inspekcija po įrašo pradėjo tyrimą dėl galimai nelegalaus darbo ir priekabiavimo. Darbuotoja įraše išsakė kaltinimus Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentui ir sporto žurnalistui. Minėjo, kad pastarasis buvo neblaivus.

Bus peržiūrimi ir vaizdo stebėjimo kameromis užfiksuoti įrašai.

Kauno policija portalui kauno.diena.lt nurodė, kad buvo tikrinamas blaivumas, tačiau ne žurnalisto, o pranešėjos. „Apsaugos darbuotojai pareigūnams pateikė pranešimą/paaiškinimą. Moteriai patikrintas blaivumas – 0.00 prom. Tuo metu pareigūnai reagavo į įvykį dėl konflikto tarp moters ir apsaugos darbuotojų, todėl kitiems asmenims, dirbantiems tiesioginės transliacijos metu blaivumas nebuvo tikrintas, duomenų apie neblaivius asmenis iš Lietuvos čiuožimo federacijos organizavimo komiteto nebuvo gauta“, – teigė O. Vaitkevičienė.

Anot jos, dėl įvykio gauti pareiškimai tiek iš vienos, tiek iš kitos pusės. „Šiuo metu vyksta aplinkybių patikslinimas dėl galimo viešosios tvarkos pažeidimo, siekiant įvertinti tiek vienos, tiek kitos pusės veiksmus. Patikslinimo metu ne tik bus papildomai apklausiami konflikto dalyviai bei kiti asmenys, kurie galimai dalyvavo konflikte ar jį matė, tačiau taip pat bus peržiūrimi ir vaizdo stebėjimo kameromis užfiksuoti įrašai“, – komentavo O. Vaitkevičienė.

Kiek vėliau BNS pateikė Policijos departamento atstovo spaudai Ramūno Matonio komentarą.

Jo teigimu, atvykusiems pareigūnams apsaugos darbuotojai paaiškino, kad įvyko konfliktas su moterimi, kuri neturi teisės būti tam tikroje vietoje.

„Moteriai patikrintas blaivumas, ji buvo blaivi, ji nenurodė asmenų konkrečiai, kurie prie jos priekabiavo, pareiškimą (šeštadienį – BNS) rašyti atsisakė“, – BNS sakė R. Matonis.

Anot policijos atstovo, pareigūnai kito minimo asmens blaivumo netikrino, nes moteris jo nenurodė.

Paviešino feisbuke

Primename, kad sekmadienį feisbuke didelio dėmesio sulaukė dailiojo čiuožimo čempionate dirbusios Kajos Elenos Brilės įrašas, kuriame teigiama, jog renginio metu grubiu elgesiu pasižymėjo sporto žurnalistas ir Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentas Vytautas Jasutis. Mergina nurodė, kad buvo nepagrįstai išmesta iš „Žalgirio“ arenos, kuomet susiginčijo su žurnalistu, kuris esą trukdė darbui.

Kaip vėliau skelbė portalas „Delfi“, pats V. Jasutis tokius kaltinimus neigia ir vadina tai provokacija. „Tai visiška provokacija. Ji pateko ant teisėjų platformos, kurioje negalėjo būti jokių pašalinių žmonių“, – kalbėjo jis.

Federacijos vadovas neigė, kad su moterimi konfliktavęs sporto žurnalistas renginio metu galėjo būti neblaivus. Žurnalistas buvo čempionato organizacinio komiteto narys.

Savo ruožtu Valstybinė darbo inspekcija BNS nurodė pradėjusi tyrimą dėl nelegalaus darbo.

Žiniasklaidai su sporto žurnalistu susisiekti nepavyko. Lietuvos čiuožimo federacija pranešė antradienį rengianti spaudos konferenciją, kur dalyvaus minėtas sporto žurnalistas, V. Jasutis ir čempionato organizacinio komiteto vadovė Justina Fabijonavičienė.

Pradėti tyrimą dėl šio incidento raginio ir švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.

Visą Kajos Elenos Brilės įrašą galima rasti feisbuko grupėje „Feminizmas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (69)

Pagarba gerb. Vytautui ir visai komandai!

Padarė pavyzdinį renginį ir ,o varge, sukėlė tokį pavydą, pralodė tiek šunų, visi kampai kiauksi. Na, tokio renginio standartas sukurtas! Padarykite geriau ir be valdžios pinigų!

ZIGMUI

LABAI SKUBI PASMERKTI

DIDŽIAUSIA NELAIMĖ

TAI MŪSŲ ŽURNALISTAI,JIE IŠ BET KO PADARYS SKANDALĄ. O SĄMOKSLO TEORETIKAI TAUOJ PAAKALTINS VALDŽIĄ AR DAR KĄ NORS BAISIAUMERGINA KREIPĖSI Į POLICIJĄ,O NE ŽURNALISTUS,TAI KUO JĄ KALTINATE,,O,TIK GAILA,KAD NE VISŲ BLAIVUMAS PATIKRINTAS,. RENGINYS PUIKUS IR VISI TAI SUPRANTA,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS