Kriminalinę Eigulių mįslę lėmė dėl COVID-19 dingusi uoslė? | kl.lt

KRIMINALINĘ EIGULIŲ MĮSLĘ LĖMĖ DĖL COVID-19 DINGUSI UOSLĖ?

Kauno teisėsaugininkai beveik ištyrė kriminalinę Eigulių mįslę, vasario viduryje viename šio mikrorajono bute radus negyvą jo šeimininką bei įtartinai besielgiantį šio brolį, kuris įsileido specialiąsias tarnybas tik ugniagesiams gelbėtojams įjungus grandininį pjūklą.

Kaip jau rašyta, ugniagesiai gelbėtojai buvo kviesti į šį Geležinio Vilko gatvės devyniaaukštį vasario 13-osios popietę – 16.43 val. Specialiųjų tarnybų pagalbos šaukėsi vienas šio daugiabučio gyventojas, teigęs, kad jau savaitė kaip nemato kaimyno. Šis neatsiliepia ir telefonu. O iš jo buto, kurio durys – šarvuotos, sklinda įtartinas nemalonus kvapas.

Policijos pareigūnai dar bandė surasti dingusiojo brolį – daugiau jokių giminių jiedu neturėjo. O neradus, nuspręsta pjauti buto duris, nes pasiekti septintajame aukšte esančių jo langų ugniagesių gelbėtojų autokopėčiomis buvo neįmanoma, nes šie – iš kiemo pusės.

Tačiau paruošus grandininį pjūklą, buto durys buvo atidarytos. Jas atvėrė, kaip paaiškėjo, viduje buvęs dingusiojo brolis.

Beveik valandą trukusi sumaištis baigėsi tuo, kad 1957 m. gimęs buto savininkas aptiktas be gyvybės ženklų viename iš trijų savo kambarių – ant grindų. O jo dvejais metais jaunesnis brolis, nežinia, kiek laiko gyvenęs kartu su mirusiuoju, kilus įtarimui, ar jis adekvačiai suvokia tikrovę, išvežtas į specifinės paskirties ligoninę.

Tačiau prieš guldant į šią, buvo patikrinta, ar jis neserga COVID-19. Atsakymas buvo teigiamas. Ir tai kuriam laikui sustabdė pradėtą ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti.

Kadangi per pirminę velionio palaikų apžiūrą jokių išorinio smurto žymių nepastebėta, tikėtasi, kad ir jam greičiausiai bus nustatytas koronovirusas. Tačiau teismo medicinos ekspertai, tyrę ir šią versiją, ją atmetė. Nors dėl palaikų būklės mirties priežasties ir nenustatė. Tačiau nekonstatavo ir jokio prieš mirtį velionio patirto smurto.

Teismo medicinos ekspertų prielaidomis, jis mirė prieš kelias dienas ar daugių daugiausia savaitę iki, kol buvo aptiktas specialiųjų tarnybų. O šių atstovai patvirtino, kad bute buvo labai karšta, kas ir galėjo sukelti tokį kaimynus ant kojų sukėlusį kvapą, sklindantį nuo velionio, rasto prie pat radiatoriaus.

Tiesa, jo brolis tikino jokio įtartino kvapo neužuodęs, bet, kaip jau užsiminta, jam netrukus buvo konstatuotas COVID-19.

Pasveikęs velionio brolis, kuris taip ir nepateko psichiatrų globon, pagaliau buvo apklaustas. Ir beveik atsakė, kas gi čia atsitiko. Tiesa, jo pasakojimas verčia abejoti, ar jis tikrai atėjo pas brolį į svečius blaivus. Be to, teisėsaugininkai, galų gale patekę į šį butą, rado jame ir tuščių alkoholio butelių.

Velionio brolis pasakojo, kad atėjo aplankyti kitame Kauno mikrorajone gyvenusį vyresnėlį vasario 11-osios ryte. Atsirakinęs jo buto duris brolio duotu raktu. Ir aptikęs jį pusnuogį viename iš kambarių – ant grindų bei pamanęs, kad brolis tiesiog nukrito nuo greta esančios sofos ir miega, dėl ko dar užklojo jį pledu ir nuėjo į kitą kambarį. O ten žiūrėjo televizorių ir snaudė, kol pagaliau išgirdo įjungto ugniagesių gelbėtojų pjūklo garsą. Remiantis įvykių chronologija, tai įvyko po beveik pustrečios paros, kai jis teigia atėjęs aplankyti brolio.

Po tokios įvykių sekos pradėtas ikiteisminis tyrimas greičiausiai bus nutrauktas, nenustačius jokių nusikaltimo požymių. Nes ne tik teismo medicinos ekspertai nekonstatavo jokio smurto, bet ir velionio bute nebuvo aptikta jokių grumtynių ženklų ar įsibrovimo į jį pėdsakų. O velionio brolis teigė, kad matęs pas vyresnėlį įvairių vaistų, tačiau tiksliai nežino, kokių negalavimų šis turėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Bejėgiai ekspertai. O jei tai būtų koks nors valdžios atstovas ar irgi nieko nesugebėtų?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS