Kriminalinio gaisro pašvaistė Vilijampolėje: įtariamasis tyli – gėdijasi pasakyti tiesą? | kl.lt

KRIMINALINIO GAISRO PAŠVAISTĖ VILIJAMPOLĖJE: ĮTARIAMASIS TYLI – GĖDIJASI PASAKYTI TIESĄ?

  • 7

Kauno teisėsaugininkams pavyko karštais pėdsakais sugauti įtariamąjį naktį iš pirmadienio į antradienį padegus vieno senosios Vilijampolės nuosavo namo kieme stovėjusį automobilį „Audi A5“. Panašu, kad sulaikytasis to nesitikėjo, nes prarado kalbos dovaną – neduoda parodymų. O ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu.

Apie šį išpuolį Kernavės gatvėje Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta 3.50 val. Teigta, kad skambinama iš pravažiuojančio automobilio.

Ugniagesiams gelbėtojams atskubėjus per kelias minutes, „Audi A5“ jau degė atvira liepsna. Pradėjus jį gesinti, aptiktas ir indas su galimais degaus skysčio likučiais.

Gaisras užgesintas per aštuoniolika minučių. Liepsnos spėjo sunaikinti visą „Audi“ saloną, termiškai paveikti kėbulą bei langus.

Sudeginto automobilio, kuris buvo 2008 metų gamybos, savininkė patirtą žalą įvertino 8 tūkst. eurų.

Policijos departamentas šiandien pranešė, kad įtariant šiuo išpuoliu sulaikytas neblaivus (1,77 prom.) vyras, gimęs 1986 m. Jis uždarytas į areštinę.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, įtariamasis sulaikytas tą pačią naktį – maždaug po poros valandų savo namuose, esančiuose ne Vilijampolėje. Panašu, kad nukentėjusioji turėjo pagrindo jį įtarti tokiu elgesiu arba tiriant šį nusikaltimą pasitelktos vaizdo kameros.

Nors areštinėje atsidūręs įtariamasis elgiasi kaip recidyvistas, – neduoda parodymų, jo biografija, anot teisėsaugininkų, – be kriminalinių uodegų. Nebent ankstyvoje jaunystėje turėti teistumai jau išnykę.

Įtariamajam tylint, kol kas realiausia versija, anot teisėsaugininkų, kad kerštas, pasitelkus ugnį, susijęs su tarpusavio santykiais, kurie galimai nuvylė vieną pusę, o gal ir abi.

Už svetimo turto sunaikinimą visuotinai pavojingu būdu gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba net laisvės atėmimas iki penkerių metų. Tačiau, kadangi įtariamasis – neteistas, prašyti teismo jo suimti neketinama. Galvojama, prieš paleidžiant iš areštinės, skirti švelnesnę kardomąją priemonę.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Teisesaugos korumpams 8 tukstanciai

Yra nulis.tad kam suimti bandita,kuris niekada tu pinigu negrazins??niekada..

Matyt

Padovanojo. O kai išsiskyrė, nutarė nepalikti.

Tyla

Gera byla ir dūšiai ramiau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS