Kruvinos išgertuvės: 17-metis sužalotas peiliu ir degtinės buteliu | kl.lt

KRUVINOS IŠGERTUVĖS: 17-METIS SUŽALOTAS PEILIU IR DEGTINĖS BUTELIU

  • 22

Ketvirtadienio pavakarę privačių namų kvartale prie Kauno technologijos universiteto studentų miestelio peiliu buvo sužalotas nepilnametis. Šis išpuolis, pirminiais duomenimis, vainikavo jo išgertuves su dar dviem bendraamžiais. Nusikaltimo įrankiu tapo ir degtinės butelis, kuriuo nukentėjusiajam prieš tai trenkta per galvą.

Bendraamžių kompanija pateko į policijos suvestines, vieno iš jų tėvams – namo, kuriame įvyko šios kruvinos išgertuvės, šeimininkams, pirminiais duomenimis, esant darbe.

Apie kruviną incidentą buvo pranešta apie 17.20 val. Pirminiais duomenimis, neišlaikė sugėrovų dvikovos liudytojo nervai.

Įtariamasis, iš pradžių užsimojęs degtinės buteliu, o po to stvėręs ir peilį, nedelsiant atvykusių policijos patrulių buvo sulaikytas nusikaltimo vietoje. Sužalotasis greitosios medikų neštuvuose išvežtas į ligoninę.

Tačiau, prieš tai specialiosioms tarnyboms dar reikėjo įveikti nenumatytą kliūtį –iš vidaus užrakintus privataus namo, kuriame buvo pralietas kraujas, vartus. Jų grandinę nukirpo pagalbon išsikviesti ugniagesiai.

Nuvežtas į Klinikas, sužeistasis skubiai operuotas. Nors konstatuota durtinė žaizda nugaroje, laimei, vidaus organai nebuvo pažeisti. Tačiau, kol kas jis ir toliau bus gydomas ligoninės stacionare. Kaip jau užsiminta, nukentėjusiajam nuo sugėrovo įtariama ir galvos trauma.

Kol kas pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Tačiau, vėliau jis gali būti perkvalifikuotas ir į sunkesnę atsakomybę numatantį  Baudžiamojo kodekso straipsnį.   

17-mečio sužalojimu įtariamas tais pačiais 2002-aisiais gimęs, tačiau vos prieš mėnesį jau pilnamečiu tapęs jo sugėrovas, šiandien – po išsiblaivimo policijos areštinėje, buvo apklaustas. Jis linkęs teigti esą dėl girtumo nekažin ką pamenantis.

Po nusikaltimo smurtautojui nustatytas 1,58 prom. girtumas. Apie jo aukos būklę išpuolio metu, nepranešama.

Kadangi nusikaltimu įtariamas 18-metis lig šiol teisėsaugininkams nebuvo žinomas, kreiptis į teismą dėl jo suėmimo neketinama. Šiandien planuojama jį paleisti iš areštinės, skiriant švelnesnes kardomąsias priemones.

Pasak Gričiupio seniūnijos, kurios valdose įvyko šis incidentas, darbuotojų, nieko panašaus minėtame Slėnio gatvės kvartale lig šiol nebuvo. Seniūnija lig šiol nebuvo gavusi ir jokių šios gatvės gyventojų nusiskundimų dėl kaimynystėje vykstančių orgijų ar panašių dalykų.

Gal tai – tik sutapimas, tačiau tą patį ketvirtadienį Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba išreiškė susirūpinimą dėl prasidėjusio masinio nepilnamečių girtavimo, paskelbus karantiną. Remiantis jos pranešimu žiniasklaidai, per keturias pirmąsias karantino dienas Kaune dėl apsinuodijimo alkoholiu į ligoninę pateko penki nepilnamečiai. Vilniuje – dar daugiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

J0

Kas kaltas del atzalu siautejimo manau nei 1 is tevu nera noro aulleti vaikus ta pereme valstybe vaiku teises todel taip ir yksta juk laisve nevarzoma toks sukis visoje ES bet atsakomybe zinoma tevams reikia surast atpirkimo ozi

Liucija

Juk alkogolis lejasi per krastus o narkotilkai ivairus svaigalai mes visi mokyti ant to pumkto juk mes kitokie Negu senoji karta

Anonimas

Jurbarko gyvulys nenubaustas, tai yra nepasodintas į gardą. Aš noriu paklausti, gal kas žino kaip toliau bus su ta byla? Negi leisime, kad gyvulys vaikščiotų po laisve
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS