Kulkomis lošimo namus suvarpęs kaunietis pripažino: išsiliejau | kl.lt

KULKOMIS LOŠIMO NAMUS SUVARPĘS KAUNIETIS PRIPAŽINO: IŠSILIEJAU

Trečiadienį prieš teismą stojo lapkritį Kaune esančiuose „Nautilus“ lošimo namuose mažiausiai 31 kulką paleidęs Aurimas Petraitis. Vyras teigė nenorėjęs nieko sužaloti ar sugadinti, o šaudė, nes buvo emociškai palūžęs.

Trečiadienį prieš teismą stojo Kaune esančiuose „Nautilus“ lošimo namuose mažiausiai 31 kulką paleidęs Aurimas Petraitis. Vyras teigė nenorėjęs nieko sužaloti ar sugadinti, o šaudė, nes buvo emociškai palūžęs.

„Pašaudyti nusprendžiau spontaniškai“, – trečiadienį teisme aiškino 37-erių metų A.Petraitis.

Batono pravardę turintis A. Petraitis visą automatinio ginklo „Uzi“ apkabą „Nautilus“ lošimų namuose išpleškino praėjusių metų lapkritį. Pareigūnai suskaičiavo, kad buvo išautas mažiausiai 31 vienas šaudmuo, o patalpoje buvo bent dešimt žmonių. Daugelis kulkų smigo į lubas, likusios – kur papuola, bet žmonės nenukentėjo.

Neteisėtai laikomu ginklu kaltinamasis švaistėsi girtas – jam nustatytas 1,7 promilės girtumas. Kalbėta, kad prieš šį pasirodymą A.Petraitis gėrė ne vieną dieną. Alkoholio vartojimas šiam vyrui kėlė daug problemų – įkaušęs A.Petraitis įsiveldavo į įvairius incidentus.   

Kaltinamasis teismui aiškino, kad incidentas – juodo gyvenimo periodo kulminacija. Esą jam niekaip nesisekė rasti darbo, alino nesutarimai šeimoje.

Kauno apygardos prokuratūros prokuroro Egidijaus Palaimos nuomone, už išdaigas lošimo namuose ir neteisėtą šaunamojo ginklo įsigijimą bei laikymą A.Petraitį už grotų reiktų pasodinti 5 metams. Teismas savo verdiktą paskelbs liepos mėnesį, tačiau jau dabar aišku, kad reali bausmė už jį bus trečdaliu mažesnė, nes A.Petraitis visiškai prisipažino dėl visų kaltinimų, teisme atsakė į visus klausimus ir pritarė, kad teismo procesas vyktų sutrumpinta tvarka. Už tokį bendradarbiavimą numatomas bausmės sušvelninimas trečdaliu.

Nemažu smūgiu A.Petraičiui greičiausiai taps civiliniai ieškiniai, kuriuos pateikė lošimo namai. Pirminiais skaičiavimais, kulkos sugadino turto už 120 tūkst. litų, tačiau „Nautilus“ savininkai priskaičiavo negautas pajamas už tą laiką, kai lošimo namai buvo uždaryti, bei iki šiol neatsistačiusią reputaciją. Pastebima, kad po incidento lankytojų skaičius gerokai sumažėjo. Todėl įstaigos pateiktų ieškinių suma siekia kone 1,5 mln. litų.   

Su nusikalstamu pasauliu sąsajų turintis A.Petraitis pats yra atsidūręs ginklo taikiklyje. Prieš 12 metų prie jo namų patykojęs nusikaltėlis paleido seriją šūvių. Dvi kulkos pasiekė tikslą, tačiau auka išgyveno. Kaltinamojo teigimu, maždaug tuo metu jis ir įsigijo „Uzi“, kurį ir demonstravo lošimo namuose. Iki to laiko jis teigė niekada nešaudęs.

„Ar mokate užtaisyti ginklą?“ – A.Petraičio šaudymo įgūdžius bandė išsiaiškinti teisėjas.

„Pasirodo, moku“, – atsakė kaltinamasis.

Praėjusios dešimtmečio pradžioje A.Petraitis buvo siejamas su automobilių vagystėmis, narkotikais. Tačiau jis ne tik nėra niekada teistas, bet ir nebuvo baustas jokia administracine bauda.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

mes

narkomanu narkomanas baigtas ozys

neteistas

iki šiol todėl, kad ir dabar nebus realiai NUTEISTAS, štai ir uždaras teisingos teisėsaugos ratas:)

Pinokis

Nepanašus į debilą, bet proto kaip pas gaidį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS