Kyšį siūliusiam zoologijos sodo darbuotojui – 9 tūkst. eurų bauda | kl.lt

KYŠĮ SIŪLIUSIAM ZOOLOGIJOS SODO DARBUOTOJUI – 9 TŪKST. EURŲ BAUDA

  • 6

8 tūkst. eurų kyšį aplinkos ministro patarėjai siūliusiam Lietuvos zoologijos sodo darbuotojui skirta 9 tūkst. eurų bauda.

Kaip pirmadienį pranešė prokuratūra, Vilniaus miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyriaus prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu, skyrė jam 13,5 tūkst eurų baudą, tačiau procesą pabaigus baudžiamuoju įsakymu ji sumažinta trečdaliu.

Ikiteisminis tyrimas dėl galimo papirkimo pradėtas Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) gavus aplinkos ministro patarėjos pranešimą. Tyrimo duomenimis, zoologijos sodo darbuotojas P. B. per kelis kartus pasiūlė 8 tūkst. eurų vertės kyšį aplinkos ministro patarėjai ir dalį kyšio davė.

BNS žiniomis, tai zoologijos sodo Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjas Paulius Beinaris.

Neteisėtu atlygiu siekta patarėjos palankumo rengiant zoologijos sodo pašarų pirkimo, nurašymo ir inventorizacijos dokumentų patikrinimo išvadą.

Pasak prokuratūros, taip pat siekta papirkti aplinkos ministro patarėją už pageidaujamą jos neteisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, kad ji, kaip Aplinkos ministerijos atstovė, sudarytų sąlygas vienai statybos įmonei tęsti darbus Lietuvos zoologijos sode ir apie galimus statybos darbų pažeidimus neperduotų informacijos Aplinkos projektų valdymo agentūrai.

Kaltinamasis pripažino savo kaltę ir sutiko sumokėti teismo skirtą baudą.

Aplinkos ministerija 2018 metų gegužę iš zoologijos sodo perėmė rekonstrukcijos viešųjų pirkimų organizavimą, kai zoologijos sodui kelis kartus nepavyko surengti konkurso.

Nerimaujama, jog pernelyg užsitęsę darbai gali sukliudyti iki 2023 metų baigti projektą, dėl to gresia prarasti apie 12 mln. eurų projektui skirtą finansavimą.

Viešųjų pirkimų tarnyba bei teismas buvo nurodęs rekonstrukcijos darbų pirkimą skaidyti į mažesnes dalis. Dalis darbų šiuo metu jau nupirkta ir vykdoma.

Motyvuojant vėluojančia rekonstrukcija pernai spalį iš pareigų kaip praradęs pasitikėjimą atleistas zoologijos sodo direktorius Aurimas Didžiokas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Goda v

Mano galva kad jei paėmei kyšį tai turi atsisėsti.sioje salyje pilna problemų su teisėsauga.reiketu gerokai griežtesnių bausmiu.

tai

biurokrtynis debilizmas sovietnostalgija kur 1 voge kiti kysius eme.......

Žiūrint

kokiam reikalui dirbo šis darbuotojas: jeigu savo interesms tai tikrai čia vogimas ir grupinis, o jeigu zoosodo gerovei, tai jau bausti reikėtų švelniau..žinome kokie tie viešieji konkursai..Be to, neužmirškite kad prie tokio reikalų tvarkymo ponai buvo įpratinti ankstesnių klerkų, buvusiųjų tokiuose postuose
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS