Labradoro gelbėjimo operacija: daug palankių aplinkybių ir laimingas finalas | kl.lt

LABRADORO GELBĖJIMO OPERACIJA: DAUG PALANKIŲ APLINKYBIŲ IR LAIMINGAS FINALAS

  • 4

Tai, kas pirmadienio vakare įvyko Aleksote, Pabūklų gatvėje, kitaip kaip pamokančia nelaime, kuri dar labai laimingai pasibaigė, nepavadinsi, nes labradoro šeimininkas turėjo su savimi mobiliojo ryšio telefoną ir į neuždengtą kanalizacijos šulinį įkrito ne jis, o jo augintinis.

Apie tai, kad reikalinga pagalba ištraukti iš šulinio šunį, Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta apie 20.30 val.

Garliavos komandos ugniagesiams gelbėtojams pasiekus įvykio vietą paaiškėjo, kad pievoje esančiame apie penkių metrų gylio kanalizacijos šulinyje – labradoras. Anot šį su pavadžiu vedžiojusio šeimininko, nelaimės metu augintinis iš pastarojo greičiausiai išsinėrė. Priešingu atveju tai galėjo baigtis tragiškai, nes, kaip įprasta, labradorų retvirerių patinai sveria apie 35 kilogramus. Dėl šios priežasties ne mažesnį stresą už šunį patyrusiam jo šeimininkui iškelti augintinį iš tokio gylio pačiam buvo neįmanoma.

Laimė, kad minėtas šulinys nebuvo ir iki viršaus pilnas savo turinio – labradoras atsidūrė fekalijose tik iki pilvo. Vienas iš ugniagesių gelbėtojų nusileido pas jį, užsidėjęs specialų kvėpavimo aparatą. Šuns gelbėjimo operacijoje buvo panaudotos ne tik ištraukiamos kopėčios, bet ir virvė.

Galiausiai konstatuota, kad šis dar jaunas šuo skrydžio į šulinį metu ir nesusižalojo. Tačiau, jam teko išbūti ten mažiausiai apie pusvalandį – kol šeimininkas dar pats bandė jį gelbėti, po to kvietė pagalbą, kuri rado įvykio vietą tik per 11 minučių, dar 12 minučių užtruko jau pati šuns gelbėjimo operacija – nusileidimas pas jį ir iškėlimas iš šulinio.

Belieka įsivaizduoti, kas būtų buvę, jeigu į šį neuždengtą šulinį būtų įkritęs pats tamsoje pievoje šunį vedžiojęs šeimininkas. Arba jis būtų išėjęs pasivaikščioti su augintiniu be mobiliojo telefono.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

deklaruotas

...kaip suprantu tas šuo mieste, o gelbėjo profesionalai iš Garliavos, tai kaip čia išeina?

...

Neuždengtuose šuliniuose krabai tarpsta.

Jonas

Pasiseke Brisui,kad liko gyvas o jei tamsoj butų įkritęs vaikas.Ar mreras užkandi nors atsako artik turtėja miesto sąskaita šuliniai turi būti uždengti.ko tyli prokurorai gi visiška betvarke miesteSalin Kraba
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS