Laisvės alėjoje koridą surengę gangsteriai su šortais veržiasi į laisvę: pirmasis blynas prisvilo | kl.lt

LAISVĖS ALĖJOJE KORIDĄ SURENGĘ GANGSTERIAI SU ŠORTAIS VERŽIASI Į LAISVĘ: PIRMASIS BLYNAS PRISVILO

  • 20

Penki iš šešių suimtų įtariamųjų surengus šokiruojantį rugpjūčio 25-osios išpuolį Laisvės alėjoje veržiasi į laisvę, apskundę šias Kauno apylinkės teismo nutartis Kauno apygardos teismui. Kai kurių iš jų artimieji, portalo kauno.diena.lt žiniomis, jau iš anksto yra sumokėję į Generalinės prokuratūros sąskaitą užstatus už šios kardomosios priemonės pakeitimą į švelnesnę.

Tokį 10 tūkst. eurų užstatą, dar prieš sutuoktiniui stojant prieš Kauno apylinkės teismą, yra sumokėjusi 37-erių metų Edgaro Rezajevo žmona. Tačiau šio suimtojo advokato skundą, prašant pakeisti jo ginamajam skirtą suėmimą iki spalio 30-ios į intensyvią priežiūrą bei užstatą, nagrinėjusi Kauno apygardos teismo teisėjų šiandien jį tenkino tik iš dalies.

Kaip pranešė šio teismo atstovė Milda Kryžė, panaikintas tik vienas iš suėmimo pagrindų – kad suimtasis gali trukdyti procesui. Tačiau tai E. Rezajevui – menka paguoda, nes palikus antrąjį pagrindą, kuriuo jį suėmė Kauno apylinkės teismas, – kad jis paleistas į laisvę gali pasislėpti, šiam įtariamajam nesunkiu (kol kas) dviejų ar daugiau asmenų sveikatos sutrikdymu bei viešosios tvarkos pažeidimu, įžūliais smurtiniais veiksmais sutrikdant visuomenės rimtį ir tvarką, skirtas dviejų mėnesių suėmimas, anot Kauno apygardos teismo, yra pagrįstas. Ir ši jo nutartis įsiteisėja, vos ją paskelbus, ir yra neskundžiama.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, jiems skirtus trijų mėnesių suėmimus yra apskundę ir 31-erių Lukas Ščerbinskas, 27-erių Tadas Mučinskas, 28-erių Juozas Minkevičius bei Karolis Kavaliauskas su savo advokatais.

Kauno apygardos teismas iki šiol nėra gavęs tik 39-erių metų Vitalijaus Zakrževskio, suimto dviem mėnesiams, kuris už kelių dienų po išpuolio, kaip ir E. Rezajevas, pats pasidavė policijai, advokato skundo. Bet šiandien – dar paskutinė 20-ies dienų termino apskųsti ir V. Zakrževskio suėmimą diena.

Kaip jau rašyta, dar trys asmenys, įtariami dalyvavę minėtame šokiruojančiame išpuolyje, tebeieškomi. Ar paskelbta ir jų tarptautinė paieška, teisėsaugininkai nekomentuoja.

Kaip jau rašyta, šis devynetas įtariamas tada užpuolęs restorano „Grilintas cinamonas“ lauko erdvės prieigose – prie staliuko sėdinčius penkis asmenis, tarp kurių buvo ir viena moteris, pasak įvykio liudytojų, šioje netikėtoje situacijoje dar bandžiusi gintis po ranka buvusia šakute.

 

 

 

 

„Kauno dienos“ skaitytojų vaizdo įrašas

Vyriškoji užpultųjų pusė – iškalbinga: kaip paaiškėjo, Laisvės alėjoje jam skirtos trylikos metų laisvės atėmimo bausmės už dalyvavimą „Agurkinių“ nusikalstamo susivienijimo veikloje likučius atlikinėjęs vienas iš šios grupuotė lyderių Tadas Petrošius, taip pat su „Agurkiniais“ siejamas Rytis Sadauskas, paskui kurį velkasi ne mažiau iškalbingas kriminalinis šleifas, vieno iš senųjų „Daktarų“ atžala Egidijus Smailys, sietas net su dviem lig šiol neatskleistomis žmogžudystėmis, ir Žanas Andrijūnas, kol kas nespėjęs taip pasižymėti kaip jo užstalės draugai.

Užpultieji Laisvės alėjoje: iš kairės – Žanas Andrijūnas, Egidijus Smailys, Rytis Sadauskas, Tadas Petrošius (Feisbuko, redakcijos archyvo nuotr.)

Žinant visus užpultuosius, galima teigti ir tai, kad įtariamieji pasikėsino į savo kolegas iš Kauno nusikalstamo pasaulio, kurių šešėlyje lyg šiol tūnojo. O tam, kaip aiškėja, buvo panaudoti ne tik metaliniai strypai, bet ir teleskopinės lazdos, kastetai ir kiti žalojantys daiktai, nes tarp užpultųjų yra patyrusių ne tik pirštų lūžių ar kaktos bei pakaušio sužalojimų, bet ir pjautinių bei durtinių žaizdų rankose ir kojose.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, kitų suimtųjų advokatų skundus planuojama nagrinėti artimiausiomis dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Asilas

Tadas ir smailis malacei.O APSAUGINIS RICIUKAS KLAUSIMAS.JAM MIZALO REIKETU

ogi

jurbarko bandito pavyzdis uzkreciantis ir kgb padaru palikuonys taip linksminasi juk konstitucija zalymine daranti zala normalms zmonems nes juos daugo nato pppz=0

XXXYYYZZZ

Tegul tie banditėliai išsipjauna tarpusavyje iki paskutinio, nereikia jiems trukdyti, o tiems kam geriau sekasi reikia padėti - pagal jų taisykles
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS