Lietuvoje ieškotas, Vokietijoje „pasižymėjęs“ kaišiadorietis sučiuptas oro uoste | kl.lt

LIETUVOJE IEŠKOTAS, VOKIETIJOJE „PASIŽYMĖJĘS“ KAIŠIADORIETIS SUČIUPTAS ORO UOSTE

  • 1

Pasieniečiai Vilniaus oro uoste sulaikė Kaišiadorių rajono gyventoją, kurį Vokietija deportavo už padarytą nusikaltimą.

Jauno vyro beveik tris mėnesius ieškojo ir Lietuvos teisėsauga, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Trečiadienį po pietų Vilniaus oro uoste dirbę VSAT pareigūnai gavo žinių, jog iš Frankfurto atskrendančiame lėktuve yra grąžinamas asmuo. Iš Vokietijos jis buvo išsiųstas už ten padarytą nusikaltimą.

Dokumentus tikrinę pasieniečiai išsiaiškino, kad nebaigtų reikalų su teisėsauga 28-erių kaišiadorietis turi ir Lietuvoje. Nuo birželio vidurio jauno vyro ieško sostinės policija, įtarianti jį padarius nusikaltimą.

Pasieniečiai vokiečių išsiųstą vyrą sulaikė ir atvesdino į Vilniaus oro uosto užkardos patalpas. Tą pačią dieną kaišiadorietis buvo perduotas atvykusiam paieškos iniciatoriaus konvojui.

Kai kurie gimtinėje pažeidimus ar nusikaltimus įvykdę Lietuvos piliečiai tikisi pasislėpti užsienyje. Bet ir ten retai dorai gyvena, įkliūva tų šalių pareigūnams ir būna deportuoti. Kita dalis tokių emigrantų į tėvynę pargrąžinami pagal Europos arešto orderį.

Šiemet per daugiau kaip aštuonis mėnesius VSAT pareigūnai jau sulaikė 811 asmenų, kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijos.

Didžioji jų dalis – 640 – pasieniečiams įkliuvo Lietuvos oro uostuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Adva"kotas \\\\\\.../////

Laimė,kad tie bandiūgos dar ir kvali,ptsiš..kę bando sėsti į lėktuvą,tenai spąstai-patikra.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS