Marijampolės kaliniams pergudrauti Kauno tardymo izoliatoriaus pareigūnų nepavyko | kl.lt

MARIJAMPOLĖS KALINIAMS PERGUDRAUTI KAUNO TARDYMO IZOLIATORIAUS PAREIGŪNŲ NEPAVYKO

  • 0

Vėlų rugsėjo 30-osios vakarą surengus pasalą Spaustuvininkų gatvėje, į kurią remiasi viena pačiame Kauno centre esančio Tardymo izoliatoriaus siena, buvo sulaikytas asmuo, bandęs perduoti už sukčiavimą teistiems savo draugams galimai naujai jų planuotų nusikaltimų įrankius – mobiliuosius telefonus.

Pranešdamas apie šią sėkmingą operaciją, Kalėjimų departamentas neslepia, kad tai buvo vaisingo jų Kriminalinės žvalgybos valdybos bei Kauno tardymo izoliatoriaus ir Marijampolės pataisos namų bendradarbiavimo rezultatas.

Gavus žvalgybinės informacijos, kad gali būti organizuojamas šis draudžiamų daiktų permetimas ir surengus pasalą, apie 23 val. Spaustuvininkų gatvėje pastebėtas asmuo, rišantis tris paketus prie iš Kauno tardymo izoliatoriaus suimtųjų bei nuteistųjų gyvenamojo korpuso iššauto siūlo.

Sulaikius šį asmenį, jo turėtuose paketuose rasti septyni mobiliojo ryšio telefonai ir USB įkroviklio laidas. Taip pat – polipropileno špagatas, kuriuo norėta minėtus daiktus permesti.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis – prieš kelias dienas paleistas iš Marijampolės pataisos namų. O siūlas iššautas iš kameros, į kurią kelioms dienoms atvežti tebelikę kalėti Marijampolėje kiti nuteistieji.

Dėl šio įvykio pradėta administracinių nusižengimų teisena, numatanti atsakomybę už bandymą perduoti sulaikymo vietose laikomiems asmenims neteisėtus daiktus. Už tai gresia bauda iki 3 tūkst. eurų.

GALERIJA

  • Marijampolės kaliniams pergudrauti Kauno tardymo izoliatoriaus pareigūnų nepavyko
  • Marijampolės kaliniams pergudrauti Kauno tardymo izoliatoriaus pareigūnų nepavyko
Kalėjimų departamento nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS