Medžiotojų klubas klastojo medžioklės dokumentus? | kl.lt

MEDŽIOTOJŲ KLUBAS KLASTOJO MEDŽIOKLĖS DOKUMENTUS?

  • 4

Kėdainių medžiotojų klubas įtariamas medžioklės dokumentų klastojimu.

Kaip penktadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos, departamento Kauno valdybos Kauno gyvosios gamtos inspekcijos pareigūnai, per planinį Kėdainių medžiotojų klubo patikrinimą, pastebėjo galimą dokumentų klastojimo atvejį.

Kauno gyvosios gamtos inspekcijos pareigūnams kilo įtarimas, kad medžiotojų klubas pasigamino savo antspaudą su užrašu „Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos Kauno valdybos Jonavos aplinkos apsaugos inspekcija. Medžioklės lapas įregistruotas“.

„Tokiu būdu pasigamino ir naudojo suklastotus dokumentus medžioklei“, – rašoma pranešime.

Policijai atlikus dokumentų ekspertizę, įtarimai, kad dokumentai buvo klastojami, pasitvirtino.

Taip pat policijos pareigūnai kartu su Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnais atliko kratą kai kurių asmenų gyvenamosiose patalpose ir medžiotojų klubo buveinėje.

Po kratos buvo pareikšti įtarimai buvusiam Kėdainių rajono medžiotojų klubo pirmininkui.

Ikiteisminiame tyrime pateiktas žalos skaičiavimo aktas, gamtai padaryta žala siekia 113 tūkst. eurų.

Tyrimas vyksta dėl neteisėto medžiojimo bei antspaudo, spaudo ar blanko suklastojimo. 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Reik

Buhalteri į medžiokle imtis kad popierius teisingai supildytu

Absurdas

Absurdo spektaklis kreivų veidrodžių karalystėje. Tipinis pavyzdys iki ko gali privesti valstybinis biurokratizmas. Kam iš vis reikalingas tas medžioklės lapas? Tai sovietinių laikų reliktas, kurį naudoja vos kelios buvusios sovietų sajungos šalys. Vakarų šalyse jei esi medžioklės plotų šeimininkas tai pats ir sprendi kada , su kuo ir ką medžioti, aišku nepažeidžiant medžioklės terminų.Jokių medžioklės lapų nereikia. Pas mus gi medžioklės lapas reikalingas inspektoriui, kad radęs ne vietoje padėtą kablelį išrašytų baudą už mistinę "žalą gamtai". Pvz šiuo metu kai paplitęs afrikinis kiaulių maras iš medžiotojų reikalaujama medžioti juos ištisus metus ir išmedžioti kuo daugiau,įpatingai kiaulų. Tuo tarpu jei medžiotojas, sumedžiojęs šerną prieš pradėdamas jį doroti medžioklės lape eilutėje"sumedžioti šernai" neįrašys skaičiuko 1, automatiškai jis tampa brakonieriumi ir už mistinę "žalą gamtai" ir medžioklės taisyklių pažeidimą turės sumokėti kelis tūkst. eurų baudą, neteks teisės medžiot

Jagtašė

Medžiotojų klubas klastojo medžioklės dokumentus ir šaunykus, laidynes ir kuprines.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS