Mergaitės pagrobimu įtariamas vyras neseniai nuskambėjo Karmėlavos skandale | kl.lt

MERGAITĖS PAGROBIMU ĮTARIAMAS VYRAS NESENIAI NUSKAMBĖJO KARMĖLAVOS SKANDALE

  • 103

Aiškėja 9-metės mergaitės pagrobimu įtariamo vyro tapatybė. Jis, portalo žiniomis, 42-ejų Gediminas Filipavičius, visai neseniai jau garsiai nuskambėjęs žiniasklaidoje, kai nuniokojo rekreacinį pušyną Karmėlavoje ir įsivėlė į konfliktus su kaimynais.

Kaip rašo delfi.lt, vyras jau seniai valdo automobilių remonto verslą Speigo gatvėje esančiuose garažuose – ten pat, kur pareigūnai šią savaitę laužėsi ieškodami dingusios mergaitės.

Anot delfi.lt, G. Filipavičius yra vienintelis įmonės „Šiaurės garažas“ akcininkas. 2002 m. įsteigta bendrovė anksčiau vadinosi tiesiog G. Filipavičiaus firma. Internete galima rasti, kad įmonė atlieka įvairius automobilių remonto darbus, tvarka elektros įrangą, signalizacijas, garso aparatūrą.

Būtent Šiaurės garažuose Speigo gatvėje policijos pareigūnai atliko intensyvias paieškas, bet, galiausiai, mergaitė rasta kitame garaže Technikos gatvėje, kur įtariamasis buvo įsirengęs praktiškai gyvenamąjį būstą.

LNK reportažas:

„Aro“ šturmas

Kartu su mažamete sulaikytas ir šio garažo savininkas, naudojęsis automobiliais „Mazda“ ir „Honda Civic“. Būtent tai ir kad šis 42 metų asmuo, įsikūręs čia prieš keturis penkis mėnesius, gali būti susijęs su kvaišalų vartojimu arba platinimu, ir sukėlė įtarimą šios garažų bendrijos pirmininkui, kuriuo jis teigė pasidalijęs ir su pareigūnais.

Policijai nustačius, kur gali būti įtariamasis su mergaite, ir davus nurodymą šturmuoti minėtą garažą, jo durys su specialia „Aro“ įranga įveiktos per kelias sekundes. Viduje aptiktas įtariamasis, kuris nebuvo, kaip tikėtasi, ginkluotas, ir daugiau kaip dvi paras intensyviai ieškota devynmetė.

„Kauno dienos“ duomenimis, ji, kaip ir įtariamasis, kuriam, paguldžius ant žemės, buvo uždėti antrankiai, reagavo į tai, kas vyksta, ramiai. Mergaitė nebuvo ir sušalusi. Vizualiai nesimatė jokių smurto žymių ant jos veido ar atvirų kūno vietų. Tačiau po išlaisvinimo ji buvo išvežta tyrimams į Kauno klinikas, kuriose, „Kauno dienos“ duomenimis, praleido visą likusią naktį. Kaip teigiama, su tėvais.

Telefonas rastas kitur

Garaže, kuriame prievarta laikyta devynmetė, užsibuvo ir paskui „Aro“ pareigūnus į jį patekę Kauno teisėsaugininkai. Po 4 val. nakties jie pagalbon kvietėsi ir ugniagesius gelbėtojus, kurių prašė diskiniu pjūklu atidaryti garaže aptikto seifo duris. Ar jame rasta kas nors, kas sudomino pareigūnus, nekomentuojama.

„Kauno dienos“ duomenimis, prieš tai per panašią Speigo gatvėje esančių vadinamųjų Šiaurės garažų apgultį, ugniagesiai gelbėtojai, policijos prašymu, panaudodami diskinius pjūklus, atidarė ne vieno garažo duris ir net aštuonis seifus. „Kauno dienos“ žiniomis, viename iš seifų, priklausiusių tam pačiam asmeniui, aptiktam kartu su pagrobta devynmete, buvo rastas ir į foliją suvyniotas mažametės mobilusis telefonas.

Kaip naktį po šio šturmo, apie kurį kalbėjo visa Lietuva, surengtoje spaudos konferencijoje teigė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla, atrodo, antradienį atvykęs į Kauną būtent dėl šios plačiai nuskambėjusios mergaitės išlaisvinimo operacijos, sulaikytas įtariamasis yra neteistas, tačiau ne vieną kartą baustas administracine tvarka.

Figūravo Karmėlavos skandale

„Kauno dienos“ žiniomis, jis administracine tvarka baustas keliasdešimt kartų. Daugiausia – už aplinkosauginius pažeidimus. Tačiau yra baustas ir už Kelių eismo taisyklių ir viešosios tvarkos pažeidimus. Neatmetama, jog įtariamas pagrobėjas galėjo padaryti daugiau nusikaltimų.

„Už medžių kirtimus, konfliktus su kaimynais“, – trečiadienį DELFI TV laidoje detalizavo policijos vadovas. Būtent šioje vietoje galima prisiminti garsiai nuskambėjusį konfliktą Karmėlavoje, kai gyventojai mūru stojo prieš ekskavatorių, raususį mišką.

„Pradėjo tikrąja to žodžio prasme rausti kelią. Įdomūs dalykai. Aplinkos apsauga mums aiškina, kad jis negali rauti šlaite likusių kelmų. Negali net ir su kastuvu jo atkasti ar kaip kitaip lyginti žemę. O jis atsivarė ekskavatorių. Viską išrausė. Išarė ir toje vietoje, kurioje anksčiau medžius išpjovė ir paklotę išdraskė. Tai, ką jis darė, viskas vyko net ne pagal jo turimą projektėlį, kuris yra sustabdytas. Pagal jį turėjo iš karto kilti į kalną, o jis su buldozeriu važiavo ir ardė tiesiai. Išrausė duobes. Duobė praktiškai jau liečiasi su „Giraitės vandenų“ trasomis“, – tada portalui kauno.diena.lt pasakojo gyventoja Asta.

Tuomet veiksmas Karmėlavoje vyko kone tris dienas.

Non stop. Šalom ten ir nesitraukėm. Lakstėm po mišką. Prifilmavę visko, kas vyko, prifotografavę. Ekskavatrium bandė mus nustumti. Nežinojome, ką daryti. Stovėjome prieš ekskavatorių. Kaip 1991 m žmonės stovėjo prieš tankus, tai 2023 m. gyventojai stovi prieš ekskavatorius“, – pasakojo ryžtingai nusiteikusi karmėlaviškė.

Gyventojai įtarė, kad miške siautėjęs vyras turi kažkokį užnugarį, kad kažkas jį vis paprotina. Gal tai išmintingi patarėjai, tampantys jį už virvučių savo naudai? Pastebima, kad jis elgiasi taip, lyg iš anksto žinotų, kada geriausiai ką daryti. Žino inspektorių darbo subtilybes, pavyzdžiui, kada keičiasi pamainos, kada didžiausia tikimybė mums prisišaukti tarnybų kokybiško dėmesio.

„Kai kvepia dideliais pinigais baudos – juokingos. Gal tie patys, kurie už jo stovi, ir sumoka tas baudas?“ – klausė gyventojai.

Ji užsiminė ir apie kitą medalio pusę. Be visuomenės intereso išsaugoti nepažeistą reakreacinei miško teritorijai priskiriamą šlaitą, galimybę naudotis ir grožėtis šiuo gamtos kampeliu visiems norintiems, be žalos gamtai dar yra ir sumenkusi kaimynystėje nekilnojamojo turto turinčių gyventojų būstų vertė, o taip pat grėsmė, kad vieną dieną šlaitas su likusiais medžiais tiesiog nučiuoš ant šių kelių daugiabučių.

Galiausiai tada vyrą sustabdė tik atvykę pareigūnai, jie jį išsivežė. Tada besiaiškinant situaciją kilo klausimų ir dėl jo sveikatos, todėl jis išvežtas į ligoninę.

Mergaitė dar neapklausta

Su mergaite dėl suprantamų priežasčių dar nebendrauta ir neketinama to forsuoti, – bus atsižvelgta į specialistų patarimus.

Dar negautos ir ją apžiūrėjusių specialistų išvados. Tačiau nukentėjusiaisiais, be abejonių, bus pripažinti ir devynmetės tėvai.

Į garažų masyvą, kuriame įtariamasis laikė mergaitę, atvedė visuomenės ten pastebėtas su jos pagrobimu susijęs automobilis. 

Baudžiamasis kodeksas skelbia, kad už vaiko pagrobimą arba naujagimio sukeitimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Pagal griežčiausią gresiančią bausmę šis nusikaltimas priskiriamas sunkiems.

Primename, kad nuo sekmadienio ieškota Kaune dingusi devynmetė buvo rasta antradienio vakarą. 9-metė buvo nuvežta į Kauno klinikas apžiūrai, o vėliau perduota tėvams. 

Rašyti komentarą
Komentarai (103)

Robertas

O tikra tiesa ta kad ji buvo pripumpuota vaist u.. ir ziauriai isprievartauta siaubas...teko siuti....isgama tikras....saugokit vaikus.kolege visa tai mate

Akis

Vienas komentaras tiesiok isiutino,, gerai,kad mergaitei nieko nenutiko" ji isprievartauta, narkotikais buvo maitinama, kankinama, gyvunai buve garaze buvo prievartaujami jis zofilas taip pat. Garazas buvo irenktas laikymui ir kankinimams. Mirties bausme tokiam zmogui, neiaksu kiek dar Jo auku yra.

tam nepakaltinamas

Jis kuo puikiausiai pakaltinamas. Tiesiog yra pedofilas ir pirmasis jo nusikaltimas įvyko prieš 30 m., kai išprievartavo ir nužudė savo 7 m. sesę, o kaltę suvertė ant kito paauglio. Pedofilai nesikeičia, jie tokie nuo vaikystės yra. Gerai žinau, nes mane augino patėvis pedofilas, kuris dar būdamas paauglys (16m.) minėjo dienoraštyje, kad baisiai įsimylėjęs mergaitę, svaigo ten kaip myli, o jam visi aplinkiniai sako, kad ji jam gerokai per jauna. Tai turbūt galėjo būti "meilė" 7-10 m. amžiaus vaikui. Visi pedofilai turi narcisistinį asmenybės sutrikimą, bet yra visiškai pakaltinami.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS