Milijoninę apyvartą turinčios bendrovės byla: aferą dangstė katalizatorių perdirbimu | kl.lt

MILIJONINĘ APYVARTĄ TURINČIOS BENDROVĖS BYLA: AFERĄ DANGSTĖ KATALIZATORIŲ PERDIRBIMU

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmus pasiekė mokesčių slėpimo byla. Buvęs naudotų automobilių katalizatorių perdirbimo bendrovės vadovas ir administratorė įtariami apgaule išvengę sumokėti daugiau kaip 107 tūkst. eurų pelno mokesčio.

Milijoninę apyvartą turinčios Kauno bendrovės "Bacmetall" buvęs direktorius Žilvinas Kirliauskas ir vadybininkė Eglė Mikalainytė stos prieš teismą dėl nuslėptų mokesčių valstybei. "Bacmetall" skelbiasi užsiimanti naudotų automobilių katalizatorių perdirbimu.

Ikiteisminį tyrimą atlikusių pareigūnų duomenimis, neatitoldamas nuo oficialios įmonės veiklos bendrovės vadovas kartu su administratore suklastojo dokumentus ir įrašė fiktyvius duomenis, kad iš 58 Baltarusijos piliečių buvo nupirkti naudoti automobilių katalizatoriai, turintys tauriųjų metalų. Manoma, kad duomenis bendrovės atstovai gaudavo iš Druskininkuose poilsiaujančių arba automobilius Kaune įsigyti ketinančių baltarusių.

Įtariama, kad klastojant pirkimo–pardavimo aktus, pinigų išmokėjimo bei elektroninius kvitus apgaule į bendrovės buhalteriją buvo įtraukta informacija apie daugiau kaip 11 tonų katalizatorių įsigijimą. Prirašiusi katalizatorių daugiau nei už 800 tūkst. eurų supirkimą, Kauno bendrovė apgaule nesumokėjo per 107 tūkst. eurų pelno mokesčio.

"Į teismą baudžiamoji byla perduota dar kovo mėnesį, kurioje įmonės vadovas kaltinamas pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – apgaulingą apskaitos tvarkymą ir sukčiavimą įgijus didelės vertės svetimą turtą. Vadovas yra kaltinamas tuo, kad 2015-ųjų Pelno mokesčio deklaracijoje nepagrįstai sumažino apmokestinamąjį pelną bei pelno mokestį, tai padarė, įtariama, klastodamas dokumentus", – patikslino Kauno apygardos prokuratūros atstovė Izabelė Bočkienė.

Tiesa, nei "Bacmetall" direktorius Ž.Kirliauskas, nei vadybininkė E.Mikalainytė kaltais neprisipažįsta. Baudžiamasis kodeksas už sukčiavimą numato laisvės atėmimą iki 8 metų, o už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą gali būti skiriama bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Tyrėjai nustatė, kad Ž.Kirliauskas su administratore surašė pirkimo–pardavimo aktus, pinigų išmokėjimo aktus, kvitus, kuriuose įformintos realiai nevykusios operacijos. Pareigūnai analizavo maždaug 1,5 metų įmonės veiklą atspindinčius dokumentus. Jų vertinimu, įmonės vadovas siekė bendrovės "Bacmetall" naudai sumažinti pelno mokestį tuo padarydamas valstybės biudžetui 107 tūkst. eurų vertės turtinę žalą.

Neabejojama, kad įmonės "Bacmetall" administratorė žinojo apie realiai nevykstančius sandorius, tačiau, direktoriui nurodžius, surašė pirkimo–pardavimo aktus už bendrą daugiau nei 28 tūkst. eurų sumą. Sandorius įtvirtino ir kitais tikrovės neatitinkančiais duomenimis, esą iš vienos Baltarusijos pilietės įgijo 170 kg naudotų automobilių katalizatorių, o iš kitos – 200 kg taip pat naudotų automobilių katalizatorių. Tyrėjų pastangomis, administratorės nusikalstamą veiką atspindi viso labo du nusikalstami epizodai.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Viktorija

Jau seniai išaiškinta, kad jie nekalti. Parašykite "Kauno diena" straipsnį ir apie tai, kad buvo kaltinami nekalti žmonės. Bet, kurgi, juk apie blogus dalykus rašyti smagiau...

Rachael Seymour

MAno kaimyno motina daro $139 / h internete. Ji buvo atleista už 6 menesius, taciau praejusi menesi jos darbo užmokestis buvo 13847 JAV doleriu, o tik kelias valandas dirbo internete. naudoti šia nuoroda ,,, >>>>>>>>>>>>>> w­w­w.C­a­s­hClub5.Com

Juozapas po baudelę įr toliai varys

Nū įr ką? Gaus po baudelę įr toliau sukciaus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS