Mįslė prokurorams: kodėl užspringusio berniuko kūnas buvo nusėtas mėlynėmis? | kl.lt

MĮSLĖ PROKURORAMS: KODĖL UŽSPRINGUSIO BERNIUKO KŪNAS BUVO NUSĖTAS MĖLYNĖMIS?

  • 1

Teisėsaugos pareigūnai iš naujo aiškinsis, kokiomis aplinkybėmis Vilkaviškio rajone buvo sužalotas ar susižalojo mažametis.

Pernai gegužę nutrauktas tyrimas atnaujinamas po generalinio prokuroro Evaldo Pašilio pavedimu atlikto patikrinimo, antradienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Prokurorų teigimu, tokiose bylose neturėtų likti jokių abejonių dėl tyrimo išsamumo, objektyvumo bei priimtų sprendimų pagrįstumo, todėl jį atnaujinus bus renkami papildomi duomenys, prašoma specialistų išvadų, atliekami ir kiti tyrimo veiksmai.

Organizuoti ir kontroliuoti atnaujintą tyrimą pavesta  Kauno apygardos prokuratūrai.

Ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo buvo pradėtas 2015 metų gruodžio 29 d., kai komos būsenos ištiktą mažametį D.S. jo motina ir patėvis atvežė į Vilkaviškio ligoninę.

Tyrimo metu gautų duomenų pagrindu tuo metu ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras priėmė sprendimą tyrimą nutraukti nenustačius nusikalstamos veikos požymių.

Generalinio prokuroro pavedimu, šiuo metu taip pat vyksta visų šiais ir praėjusiais metais nutrauktų ikiteisminių tyrimų, kurių metu buvo tirtos aplinkybės, susijusios su galimai nuo smurto artimoje aplinkoje nukentėjusiais nepilnamečiais, patikrinimas.

2015 metų gruodžio 14 d. motina atvežė į Vilkaviškio ligoninę maždaug 4 metų berniuką. Motina prašė medikų nustatyti, ar jos vaikui nenutiko nieko blogo, ar jis nepatyrė lūžių. Rentgenu lūžių nebuvo nustatyta.

Po dviejų savaičių tą patį vaiką motina su patėviu į ligoninę atvežė ištiktą komos. Tėvai aiškino, kad vaikas valgė mėsą su duona ir paspringo.

Kodėl gaivinant turėtų visame kūne atsirasti mėlynės?

Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė BNS sakė, kad ekspertai yra nustatę, kad berniukas iš tikrųjų springo ir jeigu patėvis nebūtų vaiko gaivinęs, jis būtų miręs.

Atnaujinto tyrimo metu bus aiškinamasi, kodėl springo vaikas, ar jis nebuvo patyręs smurto.

Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas profesorius Rimantas Kėvalas portalui delfi.lt yra sakęs, kad paaiškinimai dėl vaiko gaivinimo – standartiniai.

„Galbūt kažkokius gaivinimo veiksmus atliko, bet aš nežinau tokių gaivinimo veiksmų, nuo kurių visas kūnas būtų nusėtas mėlynėmis, ypatingai įvairaus senumo. Ir išvis kodėl gaivinant turėtų visame kūne atsirasti mėlynės?“, – sakė R.Kėvalas.

R.Kėvalo kolega, Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos Vaikų intensyviosios terapijos skyriaus vadovas Vaidotas Gurskis, sako, kad vaikas į ligoninę pateko dėl kraujavimo po kietaisiais galvos dangalais bei daugybinių matomų išorinių sumušimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kokia

dar gali buti misle?... kamis viso tie /prokurorai/? gal mazinti nusikaltimu procenta tai labiau itikima nes vaikas galejo priesintis ji smaugiant nuo ko ir melines ir uzspringo kaip ir Kedys......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS