Mįslingi nakties įvykiai: šturmuojant namą pakaunėje svečiams iš Vilniaus prireikė pagalbos | kl.lt

MĮSLINGI NAKTIES ĮVYKIAI: ŠTURMUOJANT NAMĄ PAKAUNĖJE SVEČIAMS IŠ VILNIAUS PRIREIKĖ PAGALBOS

  • 4

Po šios nakties įvykių pakaunėje pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, kuris grojo vienu iš pirmųjų smuikų ir „Agurkinių“, kurie jau atlieka už jame numatytą nusikaltimą skirtą bausmę, ir „Kamuolinių“, kurie dar laukia teismo verdikto, bylose.

Kauno ugniagesiai gelbėtojai savo suvestinėse informavo, kad ketvirtadienį 1.37 val. sulaukė pranešimo iš Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) budėtojo, jog reikia pagalbos patekti į vieną Domeikavos seniūnijos Radikių kaimo Pietinės gatvės namą.

Pareigūnai savo tikslą pasiekė, ugniagesiams gelbėtojams diskiniu pjūklu nupjovus šio namo šarvuotų durų liežuvėlį.

Portalui kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti, kad tai buvo svečių iš sostinės policijos operacija. Tačiau Vilniaus apskrities VPK suvestinėse žiniasklaidai už praėjusią parą apie šį vizitą į pakaunę nėra nė žodžio.

Paskambinus Vilniaus AVPK atstovei, ši teigė tegalinti patvirtinti, kad ši operacija susijusi su jos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pradėtu ikiteisminiu tyrimu dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių ar psichotropinių medžiagų, už ką Baudžiamasis kodeksas grasina laisvės atėmimu nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Į jokius kitus natūraliai kylančius klausimus – ar patekus į minėtą pakaunės namą, rasta tai, ko ieškota, ar po šios operacijos buvo sulaikytų asmenų ir, kodėl tai vyko nakties metu, neatsakyta, motyvuojant tuo, kad tai – tik ikiteisminio tyrimo pradžia. Bet apie jį greičiausiai vėliau, kai jau bus galima tai padaryti, bus išplatintas išsamus pranešimas ar net surengta spaudos konferencija.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, policijos pareigūnams patekus į minėtą pakaunės namą, buvo rasta kvaišalų.

O dėl šios kratos kulminacijai pasirinkto paros laiko belieka daryti prielaidą, kad į įvykio vietą svečiai iš sostinės buvo atvykę kur kas anksčiau, tačiau niekas jų neįsileido, dėl ko jie ir kvietėsi pagalbon Kauno ugniagesius gelbėtojus. Ir toks Vilniaus policijos pareigūnų užsispyrimas pasiteisino.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Netvarka

Vasarą PC parduotuvėse maxima, iki, lidl ir kt. prekiaujama šviežiomis daržovėmis, vaisiais, uogomis. Labai nemalonu stebėti, kuomet pirkėjai plikomis rankomis, renkasi pomidorus, agurkus, trešnes ir pan., nors šalia yra vienkartinės pirštinės. Yra įvairių ligų plintančių per rankas, ypač hepatitas C, po ilgais priklijuotais nagais pilna bakterijų. Kodėl higienos centras leidžia parduotuvėse plikomis rankomis rinktis produktus? Cigaretės supakuotos į 3- jų sluoksnių popieriaus dėžutes, o maisto produktai siaučiant tuberkuliozei, covid, virusams, bakterijoms čiupinejami nesvariomis rankomis? Reikia uždrausti be vienkartinių pirštinių pirkėjams liesti, maigyti, čiupinėti ir pirkti daržoves, vaisius, uogas ir pan.

Rūta

įžanginis straipsnio sakinys primena mandrą bandymą pasikasyti kairę ausį dešine koja. Ir kam reikia suvelti į tokią ilgą šaradą kelias mintis?. Galiausiai nei skaitytojas, ne pats autorius turbūt nesupranta, ką čia parašė.

Agurkas

Tai nebus meras?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS