Naujas skandalingojo ligonio fiasko: ne kartą gelbėjęs skydas jau neveikia? | kl.lt

NAUJAS SKANDALINGOJO LIGONIO FIASKO: NE KARTĄ GELBĖJĘS SKYDAS JAU NEVEIKIA?

Skandalingasis Mindaugas Mažeika, pravarde Asilas, už grotų pasitiks ir artėjančius Kiaulės metus. Šiandien Kauno apylinkės teismas pratęsė šio teisėsaugininkų galvos skausmu tapusio jau devynis kartus teisto nusikalstamo pasaulio atstovo suėmimą dar trims mėnesiams – iki kovo pabaigos.

Įtarimų padaugėjo

Prieš prokurorui kreipiantis į teismą pratęsti nuo lapkričio pabaigos už grotų laikomo 43-ejų M.Mažeikos suėmimą maksimaliam terminui jam buvo pareikštas dar vienas įtarimas – dėl neteisėto disponavimo narkotikais, turint tikslą šiuos platinti. O už tai gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Naujas įtarimas sugyventinės sveikatos sutrikdymu kankinant ar itin žiauriai jau įtartam M.Mažeikai pareikštas, gavus ekspertų atsakymą, kokia narkotinė medžiaga miltelių pavidalu buvo aptikta per didelį atgarsį sukėlusį jo sulaikymą lapkričio 29-ąją viename Žemaičių gatvės bute. Ekspertai konstatavo, kad tai – kokainas. O teisėsaugininkai jau iki tol buvo išsiaiškinę, kad šia narkotine medžiaga M.Mažeikos sulaikymo išvakarėse buvo vaišinami minėtame judviejų su sugyventine išsinuomotame bute vakaroję asmenys.

Specialistų, kuriems po sulaikymo buvo nuvežtas M.Mažeika, atsakymo, ar jis vartojo alkoholį bei narkotines medžiagas ir kokias, dar nėra. Tačiau jam pareikštas įtarimas, kad jis, žiauriai besielgdamas su sugyventine, šią sužalojo, būdamas neblaivus.

Laimėjo mūšį, bet ne karą

Kaip jau rašyta, prieš Kalėdas Kauno apygardos teismas, narpliojantis kito M.Mažeikai inkriminuojamo nusikaltimo – su agurkiniais siejamo Igorio Laškevičiaus nužudymo aplinkybes, bandė surengti specialų posėdį dėl prokuroro prašymo panaikinti 20 tūkst. eurų užstatą, už kurį jis šioje byloje buvo paleistas į laisvę.

Prokuroras prašo panaikinti minėtą M.Mažeikos mamos sumokėtą užstatą, konfiskuojant šį valstybės naudai, per jau minėtus įvykius Žemaičių gatvėje paaiškėjus, kad jis pažeidė I.Laškevičiaus nužudymo byloje skirtos kardomosios priemonės sąlygas. Anot prokuroro, policijos bei ugniagesių gelbėtojų tada šturmuotame bute M.Mažeika negalėjo būti, nes pareigūnams, prižiūrintiems kaip jis laikosi Apeliacinio teismo skirtų sąlygų paleidžiant jį trečią kartą iš suėmimo I.Laškevičiaus nužudymo byloje, buvo nurodęs savo gyvenamąja vieta tėvų adresą Sargėnuose.

Dėl prokuroro prašymo surengtas specialusis posėdis truko vos kelias minutes, po ko jis nukeltas į antrąją Naujųjų metų darbo dieną. To priežastimi tapo nuolatinio M.Mažeikos advokato Ričardo Girdziušo atostogos. Ir valstybės jam skirtos advokatės teiginiai, kad jos atstovavimas tėra formalus, nes ji nieko apie šią bylą nežino. Veltui prokuroras bandė įrodinėti, kad šiame posėdyje M.Mažeikos kaltės dėl jam inkriminuojamo I.Laškevičiaus nužudymo klausimas nagrinėjamas nebus. Kauno apygardos teismas konstatavo, kad užstatas, kurį prašoma panaikinti, – sąskaitoje ir niekur nedings, dėl ko jokios skubos nagrinėti prokuroro prašymą nėra.

Nagrinėjant minėtą prokuroro prašymą Kauno apygardos teisme, dalyvavo ir pats M.Mažeika, žinoma, palaikęs R.Girdziušą pavadavusią valstybės jam skirtą advokatę.

Dalyvavo ir šiandienos posėdyje

Buvo M.Mažeika šiandien atvežtas ir į Kauno apylinkės teismą, kurio buvo prašoma pratęsti jo suėmimą. Tai buvo privaloma dėl jau minėto jam pareikšto naujo įtarimo bei prokuroro prašyme nurodytų naujų priežasčių, dėl kurių reikėtų pratęsti suėmimą, – kad paleistas į laisvę M.Mažeika gali slapstytis bei trukdyti ikiteisminiam tyrimui.

Prieš mėnesį prašant jį suimti buvo pateiktas tik vienas argumentas, dėl ko tai būtina, – kad gali daryti naujus nusikaltimus.

Kaip jau rašyta, Kauno apygardos teismui nagrinėjant skundą dėl jo suėmimo po įvykių Žemaičių gatvėje, M.Mažeika nedalyvavo. Ir šis skundas buvo atmestas, jį nagrinėjusiai teisėjų kolegijai konstatavus, kad švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis užtikrinti M.Mažeikos atžvilgiu pradėtą naują ikiteisminį tyrimą dėl jo smurto prieš sugyventinę bei užkirsti kelią naujoms jo nusikalstamoms veikoms galimybės nėra.

Asilo sulaikymas Žemaičių gatvėje

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Prašymas patenkintas pilnai

Kauno apylinkės teismas, lapkričio pabaigoje leidęs suimti M.Mažeiką šioje byloje vienam mėnesiui, buvo konstatavęs, kad iš pateiktų duomenų matyti, jog jo galimai padarytas nusikaltimas nėra atsitiktinis – jis linkęs pažeidinėti įstatymus bei savo elgesiu kelią realų pavojų aplinkiniams.

Tačiau suimant tada M.Mažeiką tris kartus trumpesniam terminui, negu prašė prokuroras, buvo atsižvelgta į tai, kad dėl sudėtingos būklės dar buvo neapklausta galima nukentėjusioji. Tuo metu to dar neleidę ją globoję psichiatrai tokį leidimą teisėsaugininkams jau davė. Ir, portalo kauno.diena.lt žiniomis, ji jau apklausta.

Šiandien M.Mažeika prieš beveik trejus metus jam diagnozuota onkologine liga jau nebuvo linkęs dangstytis. Ir nedaugžodžiavo, teigdamas, kad jo poziciją išsakys advokatas. R.Girdziušas prašė prokuroro prašymo netenkinti.

Tačiau šį prašymą nagrinėjusi teisėja Audronė Levinskienė jį tenkino pilnai. Anot Kauno apylinkės teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Vaidos Bytautės, A.Levinskienės nutartis pratęsti M.Mažeikos suėmimą maksimaliam terminui grindžiama tuo, kad jis nuo 2017-ųjų pradžios jau aštuonis kartus baustas administracine tvarka už grubius Kelių eismo taisyklių pažeidimus, tačiau jam skirtų baudų nemoka. Be to, ir anksčiau yra ne kartą teistas už smurtinius nusikaltimus ir jo galimai padarytas naujas panašus nusikaltimas rodo, kad M.Mažeika darosi vis pavojingesnis.

Tačiau A.Levinskienės nutartis tradiciškai per 20 dienų dar gali būti apskųsta aukštesnės instancijos Kauno apygardos teismui.

GALERIJA

  • Naujas skandalingojo ligonio fiasko: ne kartą gelbėjęs skydas jau neveikia?
  • Naujas skandalingojo ligonio fiasko: ne kartą gelbėjęs skydas jau neveikia?
  • Naujas skandalingojo ligonio fiasko: ne kartą gelbėjęs skydas jau neveikia?
  • Naujas skandalingojo ligonio fiasko: ne kartą gelbėjęs skydas jau neveikia?
  • Naujas skandalingojo ligonio fiasko: ne kartą gelbėjęs skydas jau neveikia?
  • Naujas skandalingojo ligonio fiasko: ne kartą gelbėjęs skydas jau neveikia?
  • Naujas skandalingojo ligonio fiasko: ne kartą gelbėjęs skydas jau neveikia?
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

zurnalistai jus geriausi dedektivai.

P AGARBA ..

zurnalistai jum pagarba.

Jus sita purvina reikala sutvarket.

Anonimas

Tik ir moka k.d. asilai apie asilus rašyti apie tikrus banditus bijo nes iškart būtų padėti į vietą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS