Neeilinis Kauno ugniagesių penktadienis, nors ir ne 13-oji: netrūko nei iššūkių, nei kuriozų | kl.lt

NEEILINIS KAUNO UGNIAGESIŲ PENKTADIENIS, NORS IR NE 13-OJI: NETRŪKO NEI IŠŠŪKIŲ, NEI KURIOZŲ

  • 3

Kauno ugniagesiai gelbėtojai šiandien skubėjo gelbėti ir trijų nevaikštančių COVID-19 ligonių bei sugedusio elektrinio neįgaliojo vežimėlio įkaite tapusią moterį.

Apie tai, kad budėjimo pamaina bus neeilinė, liudijo jau apie 10.30 val. gautas pranešimas apie įvykį Garliavoje – Tautos gatvėje. Pranešta, kad jos dviejų aukštų mediniame daugiabutyje svyla laidai, o viduje – trys nevaikštantys ligoniai, sergantys COVID-19.

Į įvykio vietą buvo pasiųstos trys autocisternos iš dviejų Kauno ugniagesių gelbėtojų komandų. Tačiau pirmajam ekipažui pasiekus gaisravietę, kitos dvi autocisternos atšauktos dar pakeliui į ją.

Laidai iš tikrųjų svilo, kibirkščiavo ir elektros skaitliukas. Tačiau šiuo atveju reikėjo elektrikų, o ne ugniagesių gelbėtojų pagalbos.

Apie 15 val. buvo užregistruotas ne mažiau šokiruojantis pranešimas apie įvykį viename Pramonės prospekto daugiabutyje. Skambino socialinė darbuotoja, kuri informavo, kad jos globotinė yra įstrigusi su sugedusiu elektriniu neįgaliojo vežimėliu savo namų koridoriuje. O skambinančioji negali šio vežimėlio nei patraukti, nei išstumti.

„Tačiau aš ugniagesių nelauksiu – palieku nerakintas duris“, – teigė Bendrajam pagalbos centrui pagalbą kvietusi socialinė darbuotoja.

Ugniagesiai gelbėtojai, kurių niekas nepasitiko, atvykę pas neįgaliąją perkėlė ją į mechaninį vežimėlį, o sugedusį elektrinį patraukė į šoną. Ir taip pat išskubėjo į kitus iškvietimus, kurių šiandien, kaip niekad, buvo apstu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

B

na,tikrai-superine socialine. pagyrimo raštą ir piniginę premiją jai.......

A,

Socialinė darbuotoja tikra darbstuole, brrr , jau sita tai tikrai jos akyse nenorės matyti...

SADM viceministre

Ugniagesiai galetu dirbti is Ispanijos nuotoliniu budu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS