Neįprasta kauniečių kelionė elektriniu paspirtuku ir riedlente: gresia bauda? | kl.lt

NEĮPRASTA KAUNIEČIŲ KELIONĖ ELEKTRINIU PASPIRTUKU IR RIEDLENTE: GRESIA BAUDA?

  • 19

Pastaruoju metu Kaune išpopuliarėję elektriniai paspirtukai kelia vis didesnę sumaištį gatvėse. Portalo kauno.diena.lt skaitytojo atsiųstame vaizdo įraše užfiksuota neįprasta kauniečių kelionė elektriniu paspirtuku ir riedlente.

Vaizdo įraše matyti, kaip du vyrai rieda Kęstučio gatvės važiuojamąja kelio dalimi. Be to, riedlente važiuojantis vyras kurį laiką įsikibęs elektriniu paspirtuku važiuojančiam vyrui į kuprinę.

Kauno policijos atstovė Justina Kazragytė portalui teigė, kad vaizdo įraše matomas itin neatsakingas elgesys kelyje, kuris galėtų pasibaigti skaudžiu eismo įvykiu.

„Laimei, šįkart taip neatsitiko, tačiau negalime rizikuoti savo ir kitų eismo dalyvių saugumu – kelyje elkimės atsakingai“, – ragino policijos atstovė.

Ji informavo, kad pagal Kelių eismo taisykles, riedlente besinaudojantis asmuo priskiriamas pėsčiajam, kuriam derėtų naudotis kelkraščiais, šaligatviais, tam skirtais takais, o ne dviračių juosta ar važiuojamąja dalimi.

Taip pat Kelių eismo taisyklėse nurodoma, kad tiek važiuojamąja kelio dalimi, tiek dviračių takais važiuoti riedučiais ar riedlentėmis yra draudžiama. Už tai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 428 str. 1 d. numatoma atsakomybė – bauda nuo 20 iki 40 eurų.

Portalas primena, kad elektrinių paspirtukų vairuotojai vis dažniau tampa eismo įvykių kaltininkais.

Kauno centre pirmadienį elektrinio paspirtuko nesuvaldęs vyras atsitrenkė į du žmones. Kaip pranešė Kelių policija, 28 metų vairuotojas Laisvės alėjoje trenkėsi į 54 metų vyrą ir 37 metų moterį.

 

Gairės: elektrinis paspirtukas, riedlentė, Kęstučio gatvė, eismo dalyviai, neatsakingas elgesys, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Lmao

Jus geriau nuo tų dviračių takų Kęstučio gatvėj automobilius patraukit. Beje, toje pačioje gatvėje sukantis į dešinę kerta dviračių taką bei perėją. Kaip manot kiek iš turinčių teisę vairuoti supranta, kad dviračių takų judantį dviratininką reikia praleisti? Visi užkirtinėja ir viskas normalu? Tie kas čia rašot, kad traiškyt ir su lentom daužyt tokius dviračių taku važiuojančius, stabtelkit šalia paspirtuko kada, parodykit veidą, galėsiu pats iš lentos per veidą užvažiuot.

laukiam

pėstiesiems vietos mieste nebėra. Šaligatviai užstatyti mašinomis, pėsčiųjų zonose siautėja dviratininkai,riedlentininkai, įvairiausio plauko paspirtukai ir visi lekia kosminiu greičiu. Kiek tai tęsi, tikriausiai kol ką nors priplos negyvai.

Kaunietis

Visos transporto priemones /rieduciai,riedlentes,paspirtukai ir kitokiu pavadinimu /turi tureti valstybini numeri ..vezejai,vairuotojai vaziuoti leidziamus dokumentus.Kitaip uzplus kaip tarakonai ...masinos traiskys o jie skusis...STABDYKIT TUOS ASILUS..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS